Şu 2 mesajınızı hayretle okudum özellikle. Ayrı ayrı cevap yazayım dedim ama kafam o kadar doldu ki bir anda beynimde cümleler dönüp dönüp duruyor. Eskiden tedbir mi varmış ninelerimiz doğurmuş diyorsunuz ya sorun bakalım yaşlılarınıza kaç çocuk kaybetmişler. 5 çocuk varsa geride bir de ölen 5 çocuk oluyor her birinde. Benim babannem mesela, babamdan önce doğurduğu kaç yavrusunu toprağa vermiş. Babam da yaşasın diye 6 yaşına kadar kız çocuğu gibi giydirmişler, 60 yaşında adamın kulağı delik mesela küpe takmışlar çünkü. O zaman biz de Allah ne verdiyse diyip doğuralım, hastaneye kontrole falan da gitmeyelim yaşayan yaşasın ölen ölsün. Çünkü bizden öncekiler kontrole mi gidiyordu da biz de gidelim! Saçmalık yani.
Tedbir aldığınız halde hamile kalırsınız bu kaderdir. Ama amaaann nasıl olsa olacağına varır deyip tedbir almadan ilerlerseniz bu cahillikten başka bir şey olmaz.
Şu anki gebeler napıyorsa onu yapacam diyorsunuz. Hanımefendi şu anki gebeler KORKUYOR. Bu belirsizliğin içine çocuk doğurmaktan korkuyor. Markete gitmeye korkuyor, dışarı çıkmaya korkuyor. İşe gitmek zorunda olan eşi eve dönünce kapıyı nefesini tutarak açıp eşi banyoya girene kadar asla yanına yaklaşamıyor. Evladı için alışveriş yapamıyor. Sağlıklı bir doğum için hareketli olmaları, yürüyüşler yapmaları gerekirken eve tıkıkıp kaldılar. Doğum yapan hamile kadınlar yavrularını koklamak, bağırlarına basmak yerine maske takarak emzirme planı yapıyor. Siz ne zannediyorsunuz Allah aşkına? Bu kadar basit mi sizin gözünüzde? Vallahi o kadar çok şey yazasım söyleyesim var ki kelimeler birbirine girdi hayret etmekten.
Size ne diyeyim gerçekten bilmiyorum Allah akıl fikir versin. Sadece kendinizi düşünmeyin doğuracağınız çocuğu da düşünün lütfen. Ona karşı bir ömür sorumlu olacaksınız. Ola ki bu virüs sebebiyle bir ömür sürecek hastalıklar taşırsa bunun vicdan azabını nasıl çekeceksiniz onu düşünün.