• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korona ve koku

Mintimint

Amentü Billahi👆
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2020
2.645
3.648
63
Kızlar öncelikle Allah daha büyük dert vermesin. Ama merakta etmiyorum değil. Ben 4 ay önce koronaya yakalandım ama halen koku duyum hiç yok. Sadece temizlik ürünleri,sabun,yumuşatıcılar vs. bunlara karşı tek bir koku geliyor onuda benzetecek olsak tuzruhu gibi bi koku,tek bir koku yani.Yani affınıza sığınarak söylüyorum annem çocuğun bezini değiştirdi çok ağır koktuğunu söyledi yani artık merağımdan bezi yakından kokluyorum tık yok,kardeşime diyorum sana koku ağır geliyor mu çokça fazla diyor ama bende koku hiç yok. Sizin hiç etrafınızda böyle bi durum yaşayıp sonra düzelen oldu mu? Yoksa kalıcı olarak bi hasar mı kaldı🤔

Genelde yavaş yavaş geliyor dendiğini duydum tat alma duyunuz nasıl

6 aydır koku alamıyorum psikolojimi bozuyor bu durum. Çözüm bulan varsa Allah rızası için yazsın.

Sarımsak herşeye şifa ya işe yarar mı acaba sarımsak yutmak falan

Kızlar öncelikle Allah daha büyük dert vermesin. Ama merakta etmiyorum değil. Ben 4 ay önce koronaya yakalandım ama halen koku duyum hiç yok. Sadece temizlik ürünleri,sabun,yumuşatıcılar vs. bunlara karşı tek bir koku geliyor onuda benzetecek olsak tuzruhu gibi bi koku,tek bir koku yani.Yani affınıza sığınarak söylüyorum annem çocuğun bezini değiştirdi çok ağır koktuğunu söyledi yani artık merağımdan bezi yakından kokluyorum tık yok,kardeşime diyorum sana koku ağır geliyor mu çokça fazla diyor ama bende koku hiç yok. Sizin hiç etrafınızda böyle bi durum yaşayıp sonra düzelen oldu mu? Yoksa kalıcı olarak bi hasar mı kaldı🤔
Benim 10 gün sonra geri gelmeye başladı 1 ay içinde de tamamen almaya başladım ama hala herşeyin tadını tam alamiyorum

Biri yazmıştı buralarda azot yağı mı ozon yağı mı neydi yaa

Genelde yavaş yavaş geliyor dendiğini duydum tat alma duyunuz nasıl
Tat alma duyum hiç gitmedi
6 aydır koku alamıyorum psikolojimi bozuyor bu durum. Çözüm bulan varsa Allah rızası için yazsın.
İnanki 1 yıl sonrada geleceğini bilsem beklerim ama gelip gelmiceğini bilmemek sıkıcı
Sarımsak herşeye şifa ya işe yarar mı acaba sarımsak yutmak falan
Deneyeyim bi 10 -15 gün canım sağol
Benim 10 gün sonra geri gelmeye başladı 1 ay içinde de tamamen almaya başladım ama hala herşeyin tadını tam alamiyorum
Ne kadar oldu siz geçireli

Tat alma duyum hiç gitmedi

İnanki 1 yıl sonrada geleceğini bilsem beklerim ama gelip gelmiceğini bilmemek sıkıcı

Deneyeyim bi 10 -15 gün canım sağol

Ne kadar oldu siz geçireli
Geçen ay olduk daha bugünlerde yeni geldi koku duyum ama hala yediklerimin tadı tam yok bendede tat hemen gelmeyecek galiba

O his çok zor benim sadece 3 gün gitti çok şükür
Bir doktora danışın birşey kullanmadan önce bence

zeytin yaptağı çayı için. tanıdıklarımın o şekilde geri geldi.
Onuda deneyeyim bi ara aktardan alıp sağolun
Geçen ay olduk daha bugünlerde yeni geldi koku duyum ama hala yediklerimin tadı tam yok bendede tat hemen gelmeyecek galiba
İnşallah hemen gelir
Profil mesajıydı konu değildi.
Çok teşekkürler
Login • Instagram bu kadın güzel şeyler paylaşıyor belki fayda edecek bişey bulursunuz
Çok teşekkürler

Koku eğitimi alın internette bir çok videosu var bana çok faydası olmuştu. Geçmiş olsun:KK200:

Takipteyim.Koku ve tat bende de gitti.Birisi bana portakali ocagin uzerinde yak sonra onu toz sekerle karistir ye demisti.Bir de mentol yagi burun icine sur dediler.Cildiricimmm

Buna dün rastlamıştım işinize yarar inşallah

M Musmutlubiri
Ozonun etkilerini saymaktan ziyade uyguladığımız, önerdiğimiz basit yöntemle koku alma ve tat alma duyunuzun düzelebileceği müjdesini vermek isteriz. Bu bağlamda koku ve tat alma duyu bozukluğu gelişen hastalarda 1 hafta süreyle günde 3 kez buruna ozon yağı damlatma (her iki burun deliğine 2’şer damla) ve içme suyuna sıkılan 3-5 damla ozon yağı ile yapılan gargara (sonrası içilecek) hastaların bozulmuş koku alma ve tat duyusunu düzelttiğini ifade edebiliriz.(Alıntıdır)
Not: İçme konusunu iyice araştırın derim. Ne olur, ne olmaz

Benim kuzenimin basinada geldi tat koku kaybı hala tam alamıyor 7 ay oldu koronayi atlatali bez fln degistirecegi zaman çocuğun poposunu biz koklardik yapmış mi diye Allah şifa versin herkese

Tam fonksiyonun geri gelmesi o koku alma bölgesinin aldığı hasara bağlı olarak 18 ayı bulabilir deniyor. Koku egzersizleri yapmanızı tavsiye ederim, kekik ve/veya biberiye yağı ile. Oradaki sinirlerin duyarlılığını güçlü impulslarla uyarmak gerekiyor çünkü. 4 aydan daha uzun süredir koku/tat duyunuz yoksa mutlaka bir KBB uzmanı ile görüşün. Geçmiş olsun.

Back
X