Korona testim pozitif.. İlaçlar hakkında yardım istiyorum.

Bende geçirdim yakın zamanda, birkaç günlük koku kaybı yaşadım. Birde yoğun bir saç dökülmesi. Saçlarım çok döküldü malesef, tam olarak geçmiş değil. Bunun için takviyeye başladım, inşallah toparlayacak.
Onun dışında bir sorunum yok. Beslenmeyede ek birşey yapmadım, normaldede hep sağlıklı beslenirim. Ekstra şunu yedim bunu yaptım diyemem. Birtek c vitamini kullandım fazladan. 2 doz aşılı oluduğumdanmdır bilmiyorum ama çok rahat geçirdim. Testim positif çıkmasa koku kaybıda olmasaydı asla covit demezdim.
Burda ilaç vermiyorlar, olsa kullanırmıydım bilmiyorum.
Geçmiş olsun… kolaylıkla atlatırsınız inşallah. İnsan ilk duyunca şok oluyor ama dünyayı ele alan bir salgın sonuçta bizide yakalaması normal

Şu an eşim bebeğim ve ben koronayız. 5 aylık bebekle bu kadar panik olmadık. Bi rahat olun ya herkes içiyor ilaçları. Doktorlar da içiyor. Ben emzirdiğim için içmiyorum. Bebek sadece parasetamol alıyor. Eşim içti. Hepimizinki 3 gün sürdü.
Panik oluyorsanız aşınız da varsa içmeyin. Şu an aşısı olanlarda çok gerekli olduğunu düşünmüyorum. Ama içenler ölmüyor kesin bilgi.

Geçmiş olsun babamda iki aşısına rağmen covit oldu ve öksürüge kadar bütün belirtileri çekti dört beş gün.. ilaçlarinkullandı çok şükür bir sıkıntı olmadan atlattı evde dedikleri gibi herkeste farklı etki bırakıyor bu hastalık

Ölmesi değil de kalp krizini tetikliyor gibi dediler

10 gün önce bitti korona. Aile hekiminin aradım ben sordum kullanayım mı diye? Öksürüğüm vardı ve ateşim. Doktor öksürüğün fazla ciğere inmesin, ciğere inerse daha sıkıntı olur dedi. Ve inanılmaz baş ağrım ve ateşim 39.5 yükselince içtim bende. 10.günden sonra tam kendime geldim. Şuan hiç biliyim yok. Eşim de korona oldu sonradan onda belirtiler farklıydı. Göğüs kafesinde ve sırtında ağrı oldu. Ateş öksürük olmadı o yüzden içmedi ilacı o. Daha hafif atlattı. Ben daha ağır atlattım. Ama eşim de koronodan sonra yorgunluk başaldı. Çok çabuk yoruluyor. Bende karantinam bter bitmez spora ve okula devam ettim. Aile hekimi izle Bi görüşün.

Kekik yağıni solumak baya iyi geliyormuş ada çayı gargarası baş ucuna yarım soğan üstüne karanfil saplanıyor onu odaya koyun buhardanlik gibi bir şey varsa onun içine kekik yağı damlatin bir de uhdi yağı varmış o çok iyi geliyormuş daha bilgili arkadaşlar yardımcı olurlar doğal bir şekilde atlatin bence bende hiç olmadım meyve sebze sarımsak gibi şeyler ile atlatirsiniz ama evdekilerin kronik hastalığı bir rahatsizligu varsa ihmal etmesinler sizin yasiniz gereği daha hafif atlatabilirsiniz ama evdekiler için mutlaka doktora danışın en iyi yönlendirmeyi onlar yaparlar

Korona çıkalı 1,5 yıldan fazla oldu ve ilk kez yakalandım. Onun şoku da var. Benim de koku kaybı olmasa nezle derdim. Arayan da ilaç istiyor musunuz hayır derseniz ve değiştirirseniz bir daha talep edemezsiniz dedi. Ben de istedim.

Aile hekimiyle nasıl görüşüyoruz ben en son ne zaman gititm onu bile hatırlamıyorum. Yani telefondan nasıl iletişim kuruyoruz?

E nabızda aile hekiminizin adı yazar. Kaç nolu aile sağlık merkezi de yazar ordan bakın kaç nolu sağlık merkezi olduğuna İnternet aratın telefon numarasını ordan iletişime geçin. Bu arada 2. Doz biontech aşım vardı benimde. Doktora sorun muhakkak.

Benim de kaç gündür boğazım acıyo bugün sonunda nezle gibi oldum gidip test vermedim çünkü bu kadar hafif olabileceğini düşünmüyorum hastaneler de çok kötüymüş bence ilaçları için

İlaçları ağır olan nefes darlığı yaşayanlara veriyorlarmis. Sağlık bakanlığından arayan görevli öyle söyledi. Ağır yan etkileri varmış böbrek ve ciğerlere. biz kullanmadık hafif atlattık. Aşıda vurulmadik. Bol vitamin takviyesi ve sıvı aldık. Birsuru de ot kullandık zeytinyapragi kekik zencefil vs.

Kutudaki Etiketi kaldırın ilacı alınca ..eski tarihliyse kullanmayın kaktiriyorlar tarihi gecmisleri

Kayinvalidemin hicbirseyi yoktu kaynim koronaydi
Kaynanama sende iç diye ilaç verdiler ve o da korkudan içti

Neye göre herkes farklı bişey söylüyor ben anlamadim

Kayinvalidemin hicbirseyi yoktu kaynim koronaydi
Kaynanama sende iç diye ilaç verdiler ve o da korkudan içti

Neye göre herkes farklı bişey söylüyor ben anlamadim

Bilemiyorum bizde yakın atlattık. Arayan görevli öyle söyledi bizde istemedik. Ama babamlar geçen sene oldu hiç sormadan kapıya ilaçları bırakıp gittiler. Çok hafif olmalarina rağmen kullandılar su an babam birsuru başka sağlık sorunuyla uğraşıyor. Ama ağır olup kullanan ve ilacın iyi geldiğini söyleyende çok. Herkesi çok farklı etkiliyor.

Esimin saçları pek dökülmez
İlacı kullandıktan sonra eşimin her dokunuşta yada uyuduk uyandık yastıkta dünya kadar saçı oluyor

Maalesef yan etkisi olarak bizde bununla karşılaştık (eşimin işyerinde bir abide de aynı etki oldu )

Allah daha kotuleriyle karsilastirmasin elbette de böyle de olmasaydı keşke

Eklentiler

• IMG_20211102_195949.jpg
    100,1 KB · Görüntüleme: 56
Benim de kaç gündür boğazım acıyo bugün sonunda nezle gibi oldum gidip test vermedim çünkü bu kadar hafif olabileceğini düşünmüyorum hastaneler de çok kötüymüş bence ilaçları için
Valla ben ilk nezle gibi olduğumda negatifti şimdi pozitif çıktı sadece tat ve koku kaybı oldu oradan anladım

O saç dökülmesi bende de var. Yakında kel kalmaktan korkuyorum covid sonrası çoğu kişide goruluyormus geriye gelir dedi Dr ama çok üzülüyorum inşallah geri toparlanır. Amin amin Allah beterinden saklasin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…