- Konu Sahibi loveinnovember
-
Arkadaşlar öncelikle anksiyetem olduğu için panik hali yaşıyorum. İlk kez korona oldum. Ailede ilk olan benim ve ilaçlar hakkında herkes bir şeyler söylüyor. Ne olur içimi rahatlatın. Aradıklarında ilaç talebinde bulundum. Getireceğiz dediler. Bir de hastalık geçtikten sonra kalan bir şey oldu mu bir etki? Evdekiler de şaşkın ben de öyleyim.
Ağrım yok nefes darlığı dün vardı ama bugün o da yok. Sadece burun akıntısı ve koku kaybı var şuan
İnşallah normal nezleden daha hafif aslında. İş yerinde kovid çıkmasa üşüttüm derdim. Tabi koku da olayı değiştirdiAtlatmışsınız o zaman. Yarına bir şey kalmaz.
Ölmesi değil de kalp krizini tetikliyor gibi dedilerŞu an eşim bebeğim ve ben koronayız. 5 aylık bebekle bu kadar panik olmadık. Bi rahat olun ya herkes içiyor ilaçları. Doktorlar da içiyor. Ben emzirdiğim için içmiyorum. Bebek sadece parasetamol alıyor. Eşim içti. Hepimizinki 3 gün sürdü.
Panik oluyorsanız aşınız da varsa içmeyin. Şu an aşısı olanlarda çok gerekli olduğunu düşünmüyorum. Ama içenler ölmüyor kesin bilgi.
Korona çıkalı 1,5 yıldan fazla oldu ve ilk kez yakalandım. Onun şoku da var. Benim de koku kaybı olmasa nezle derdim. Arayan da ilaç istiyor musunuz hayır derseniz ve değiştirirseniz bir daha talep edemezsiniz dedi. Ben de istedim.Bende geçirdim yakın zamanda, birkaç günlük koku kaybı yaşadım. Birde yoğun bir saç dökülmesi. Saçlarım çok döküldü malesef, tam olarak geçmiş değil. Bunun için takviyeye başladım, inşallah toparlayacak.
Onun dışında bir sorunum yok. Beslenmeyede ek birşey yapmadım, normaldede hep sağlıklı beslenirim. Ekstra şunu yedim bunu yaptım diyemem. Birtek c vitamini kullandım fazladan. 2 doz aşılı oluduğumdanmdır bilmiyorum ama çok rahat geçirdim. Testim positif çıkmasa koku kaybıda olmasaydı asla covit demezdim.
Burda ilaç vermiyorlar, olsa kullanırmıydım bilmiyorum.
Geçmiş olsun… kolaylıkla atlatırsınız inşallah. İnsan ilk duyunca şok oluyor ama dünyayı ele alan bir salgın sonuçta bizide yakalaması normal
Aile hekimiyle nasıl görüşüyoruz ben en son ne zaman gititm onu bile hatırlamıyorum. Yani telefondan nasıl iletişim kuruyoruz?10 gün önce bitti korona. Aile hekiminin aradım ben sordum kullanayım mı diye? Öksürüğüm vardı ve ateşim. Doktor öksürüğün fazla ciğere inmesin, ciğere inerse daha sıkıntı olur dedi. Ve inanılmaz baş ağrım ve ateşim 39.5 yükselince içtim bende. 10.günden sonra tam kendime geldim. Şuan hiç biliyim yok. Eşim de korona oldu sonradan onda belirtiler farklıydı. Göğüs kafesinde ve sırtında ağrı oldu. Ateş öksürük olmadı o yüzden içmedi ilacı o. Daha hafif atlattı. Ben daha ağır atlattım. Ama eşim de koronodan sonra yorgunluk başaldı. Çok çabuk yoruluyor. Bende karantinam bter bitmez spora ve okula devam ettim. Aile hekimi izle Bi görüşün.
Ölmesi değil de kalp krizini tetikliyor gibi dediler
Kutudaki Etiketi kaldırın ilacı alınca ..eski tarihliyse kullanmayın kaktiriyorlar tarihi gecmisleriArkadaşlar öncelikle anksiyetem olduğu için panik hali yaşıyorum. İlk kez korona oldum. Ailede ilk olan benim ve ilaçlar hakkında herkes bir şeyler söylüyor. Ne olur içimi rahatlatın. Aradıklarında ilaç talebinde bulundum. Getireceğiz dediler. Bir de hastalık geçtikten sonra kalan bir şey oldu mu bir etki? Evdekiler de şaşkın ben de öyleyim.
Kayinvalidemin hicbirseyi yoktu kaynim koronaydiİlaçları ağır olan nefes darlığı yaşayanlara veriyorlarmis. Sağlık bakanlığından arayan görevli öyle söyledi. Ağır yan etkileri varmış böbrek ve ciğerlere. biz kullanmadık hafif atlattık. Aşıda vurulmadik. Bol vitamin takviyesi ve sıvı aldık. Birsuru de ot kullandık zeytinyapragi kekik zencefil vs.
Kayinvalidemin hicbirseyi yoktu kaynim koronaydi
Kaynanama sende iç diye ilaç verdiler ve o da korkudan içti
Neye göre herkes farklı bişey söylüyor ben anlamadim
Bilemiyorum bizde yakın atlattık. Arayan görevli öyle söyledi bizde istemedik. Ama babamlar geçen sene oldu hiç sormadan kapıya ilaçları bırakıp gittiler. Çok hafif olmalarina rağmen kullandılar su an babam birsuru başka sağlık sorunuyla uğraşıyor. Ama ağır olup kullanan ve ilacın iyi geldiğini söyleyende çok. Herkesi çok farklı etkiliyor.
Valla ben ilk nezle gibi olduğumda negatifti şimdi pozitif çıktı sadece tat ve koku kaybı oldu oradan anladımBenim de kaç gündür boğazım acıyo bugün sonunda nezle gibi oldum gidip test vermedim çünkü bu kadar hafif olabileceğini düşünmüyorum hastaneler de çok kötüymüş bence ilaçları için
Esimin saçları pek dökülmez
İlacı kullandıktan sonra eşimin her dokunuşta yada uyuduk uyandık yastıkta dünya kadar saçı oluyor
Maalesef yan etkisi olarak bizde bununla karşılaştık (eşimin işyerinde bir abide de aynı etki oldu )
Allah daha kotuleriyle karsilastirmasin elbette de böyle de olmasaydı keşke
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?