Korona emzirme ve aşi🙄

angelina 34

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2015
1.609
1.633
133
Kızlar bugün bir haber yayınlandı öğretmenler aşılamasak diye.bende kamuda öğretmenim ve bebeğim 2 aylik. Cevrenizde emziren ve asi olan kimseyle karşılaştınız mi.ne yapsam bilmiyorum.kafam çok karisik

Ben de emziriyorum.
2. Dönem göreve başlayacağım.
Bu konu benim de kafamda soru işareti

Bence saglik calisanlarina sormalisiniz mutlaka etrafinizda vardir
Acaba burada uye varmi?

Emzirirken aşı olmasanız çok iyi olur bence.cok çok dikkatli olun.korona olmak bile o aşıdan daha az zararlıdır diye düşünüyorum.(korona geçirdim bu arada)
Çok geçmiş olsun.acaba şuan asi olmasam daha sonra olabilirmiyim.yoksa hakkım ölürmu

Benim hemşire tanıdığım oldu bebeği üç aylıkken oda emziriyor..

Şu an filyasyonda görevli olan bir sağlık çalışanıyım ve emziriyorum. Aşı önceliğimiz vardı biliyorsunuz. Ama 48 saatlik bir zaman diliminde yaptırmanız gerekiyordu.
Bu konuda otoriter olanlar çocuk enfeksiyon uzmanlarıdır. Kendi hastanemde ve diğer hastanelerde görevli olan tanıdıklarıma ricayla çocuk enfeksiyon uzmanlarına sordurdum. Hiç biri net cevap veremedi maalesef. Kimse yaptır ya da yaptırma demedi. Zaten gelen yazıda da emziren anne gönüllüyse yaptırır diye bir tabir var.
Bu konuda yapılan bir çalışma yok. Kısacası kişinin kendi insiyayifine kalmış. Kimse yaptır ya da yaptırma diyemez.
Ha benim tanıdığım sağlık çalışanı olup emzirmediği halde yaptırmayan da var, emzirdiği halde yaptıran da.
Yaptıran kişi mi iyi yapıyor yoksa yaptırmayan mı kimse net bilemez. Çünkü tekrar diyorum emziren anneler için bir çalışma yok. Normal doktor olan arkadaşlardan yaptır diyen de vardı, doktor olup kendisi yaptırmayan da. Ben de kendimce bir karar verdim ama dediğim gibi doğrusunu mu yaptım bilemem.

Merhaba sevgili meslektaşım. Ben de emziren ve aşı olmayı düşünenlerdenim. Hemşire arkadaşım emziriyor ve aşı oldu,bebeği 7 aylık.

Yanlış biliyorsam uyarın lütfen, ama çin aşısı klasik aşılardan diye okumuştum. Yani vücuduna bir miktar cansız virüs veriliyor aşıyla, böylece vücut o virüse uygun protein üretiyor. Kızamık, çiçek aşısı gibi..
Bu durumda emzirirken kızamık olmak mı, yoksa kızamık aşısı olmak mı daha mantıklı gibi değerlendirmek lazim bence.
Ben olsam yaptırırdım. Ama sadece coronavac yaptırırdım ki, klasik mantik oldugu için bana en sıcak gelen aşı o.
Bize sıra gelmesi baya uzun sürecek gibi, yoksa ben hemen yarın gidip yaptırmak isteyenlerdenim.

Bu arada ben böyle bir haber duymadım da okumadım da. Bizi aşı programindan çıkaracaklarını düşünmüyorum. Haberle ilgili link varsa paylaşırsanız sevinirim.

Asilarin hamileler ve emzirenler uzerinde calismasi yok o nedenle tavsiye edilmiyor. Ancak siz kendiniz degerlendirip olmaya karar verirseniz kimsenin engel olacagini sanmam.

Ben doktoruma sordum. Aşı gebelerde ve emzirenlerde hiç denenmemiş. Bu nedenle etkisini bilmediğin birşeyi tavsiye etmiyorum dedi.

Biraz araştırdım evet sizin yazdığınız gibi okudum duydum.konu bebekler olunca insan yinede şüphe duyuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…