• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korona (covid-19) testi pozitif çıkanlar

Ne yaştan ne kronik hastalığı olmamasından içimiz rahatlamasın
Küçük çocuklar da yakalanabiliyor
Kronik hastalık bagısıklıgı düşürür evet
Ama hastalığı olmadan da bir insanın bagısıklığı düşük olabilir
101 yaşındaki nine iyileşip 21 yaşındaki kız(ingilterede bu) ölüyorsa oturup düşünelim

Ama bence söyleyebılecegım tek şey erken teşhis çok önemli ben bunu gördüm
Ve işte mesela şimdi plazma antikor tedavisine başlanacak
Bakan ilaç tedavisinin sonuç verdiğini dün söyledi 1 ay olmasına yakın

biraz da buna bağlıyorum herkesin farklı sonuçlar olmasını
Geç hasta olalım

Benim genç kuzenim de pozitif.
Hicbir belirti yok. Pozitif biriyle temas eden herkesi zorunlu olarak teste götürmüşler,öyle ogrenmis pozitif olduğunu.
İlaç bile vermeden Eve göndermişler,kendini izole et diye.
Her gün de arıyormuş doktor.
Yani böyle hafif seyreden insanlar da çok. Ama bu insanlar eve gönderildiği için bulastirdigi anne babası , yaşlı konu komşusu olursa süreç daha ağır ilerler heralde
Pozitif olan herkesi hastanede yatırmıyorlar eve yolladıklarıda oluyor yani

Pozitif olan herkesi hastanede yatırmıyorlar eve yolladıklarıda oluyor yani
Çoğu kişiyi eve yolluyorlar. Hastanede kritik olanlar yatıyor. Zaten hastaneler tıklım tıklım dolu. Onu anlarım ama insanların 'evde duracagim' sözüne güvenip salmalarini kesinlikle anlayamıyorum. Hadi hastaneler kalabalık. Yurtdışından gelenlerin 14 gün kaldığı yurtlar bosaldi. İyileşene kadar oraya da mı koyamiyorsun??

Babamın cıktı 52yasında ates VS yok grip olarak hastaneye basvurdu kusması üşümesin vardı bır haftadır 2gun oluyor evde suan tedavisi simdilik evde yapılacak inş ilerlemez

Babamın cıktı 52yasında ates VS yok grip olarak hastaneye basvurdu kusması üşümesin vardı bır haftadır 2gun oluyor evde suan tedavisi simdilik evde yapılacak inş ilerlemez
Allahım acil şifalar versin herhangi bir ilaç veriyorlarmı evde geçirenlere ne öneriyorlar

Çoğu kişiyi eve yolluyorlar. Hastanede kritik olanlar yatıyor. Zaten hastaneler tıklım tıklım dolu. Onu anlarım ama insanların 'evde duracagim' sözüne güvenip salmalarini kesinlikle anlayamıyorum. Hadi hastaneler kalabalık. Yurtdışından gelenlerin 14 gün kaldığı yurtlar bosaldi. İyileşene kadar oraya da mı koyamiyorsun??
Sanırım bunun için takip sistemli aplikasyon yükleyecekmiş eve gönderilenler. Yurtlar da dolu gibi geliyor bana. Sağlık personeline, cezaevi personeline, yurt dışından getirilenlere tahsis edildi çoğu. Bu aplikasyon en başında yapılsa çok daha iyi olurdu

valla ilk ölen kişi dahil olmak üzere çevremde çok ölü ve hasta oldu. hiçbiri temas ettiğim kişiler değildi, gerçi zaten home office düzenine geçtim, karantinada gibiyim. ben de belirti hiç olmadı.
liseden arkadaşımın eşi, henüz 33 yaşında, 13 gündür yoğun bakımdaydı, şu an daha iyi. böyle devam ederse 10 gün sonra taburcu edilebilecek.

Sanırım bunun için takip sistemli aplikasyon yükleyecekmiş eve gönderilenler. Yurtlar da dolu gibi geliyor bana. Sağlık personeline, cezaevi personeline, yurt dışından getirilenlere tahsis edildi çoğu. Bu aplikasyon en başında yapılsa çok daha iyi olurdu
Bu hafta haberlerde bir adam vardı ya. Pozitif çıkmış sonra korkup sarı taksiye atlayıp rizeye gitmiş. Onun kontrolünü sağlayan doktoru şehirde olmadığını anlayınca polise bildirmiş - adam yakalanmis- gittiği köy de karantinaya alınmış...
Böyle insanların oldugu bir ülkeyiz, 'bize bişey olmaz' ülkesiyiz... Bu beni korkutuyor acikcasi

Bu hafta haberlerde bir adam vardı ya. Pozitif çıkmış sonra korkup sarı taksiye atlayıp rizeye gitmiş. Onun kontrolünü sağlayan doktoru şehirde olmadığını anlayınca polise bildirmiş - adam yakalanmis- gittiği köy de karantinaya alınmış...
Böyle insanların oldugu bir ülkeyiz, 'bize bişey olmaz' ülkesiyiz... Bu beni korkutuyor acikcasi

bütün dünya cayır cayır yanarken hala insanlar komşu günleri yapabiliyor. sosyal izolasyondan önce alfabeyi anlatmak mı lazım bilemedim ki.
ismail abi gibi kulağın duymuyo diye bağırasım var.

Ben şöyle düşünüyorum açıkçası özel bakıma ihtiyaçları oluyordur
Hasta olan herkesi yurda almak iyileşene kadar devlete yük olacak
Şuan her konudan zor durumdayız

her şeyi dengede tutmak zorundayız
Ve yurda koyarsan da başına bakım yapacak birilerini koymak zorundasın
Her ilde belli miktardaki kişiyi buna ayırmalısın ama o kadar iş gücümüzün oldugunu da düşünmüyorum

her hastanın farklı seyri oldugu için bakımı da farklı olacaktır

Malesef öyle. Teyzem bir fabrika da müdür. İşcilere maske takma zorunluluğu geitielmiş, maske de dağıtıyorlarmış. Kimisi rahatsız ediyor diye takmıyormuş. Artık tek çareyi ya takarsınız ya ücretsiz izne ayrılırsınız da bulmuşlar. Ona rağmen takmayıp ücretsiz izne çıkarılanlar olmuş 🙄

Eşimin iş arkadaşı ilk pozitif çıkanlardan. 3-4 gün hastanede kaldı sonra evde tedavi edildi şimdi tamamen iyileşti. Evdekilere nasıl olduysa bulaşmamış.
Benimde bir hafta önce ateş, ağır halsizlik ve boğaz ağrııs vardı ateş düştü halsizlik azaldı ama boğpaz ağrısı devam ediyor hafif öksürükte başladı evdekilerle yakın temas halinde olduğumuz halde onlarda hiç belirti göstermeyince corona değildir diye düşünmüştüm ama kafam karıştı şimdi
Hastaneye gittim doktora şikayetlerimi söyleyince soğuk algınlığı dedi

Benim kuzenim Dr kendisi hafif ishal ve baş ağrısı bir de karnında biraz şişkinlik olmuştu malesef sonucu pozitif çıktı. 28 yasinda ve şimdi yogunbakimda ki hiçbir kronik hastalığı yoktu. Umarım tez iyileşir.

Benimde bir hafta önce ateş, ağır halsizlik ve boğaz ağrııs vardı ateş düştü halsizlik azaldı ama boğpaz ağrısı devam ediyor hafif öksürükte başladı evdekilerle yakın temas halinde olduğumuz halde onlarda hiç belirti göstermeyince corona değildir diye düşünmüştüm ama kafam karıştı şimdi
Hastaneye gittim doktora şikayetlerimi söyleyince soğuk algınlığı dedi

Testi biraz zorlayarak yapıyorlar sanırım. Bu kadın da üç hastane dolaşmış en son yurt dışından misafirim geldi diye yalan söyleyince yapmışlar. Gerçi ilk zamanlardı dediğim gibi neredeyse bir ay geçti üstünden. Şu an daha kolay yaptırılır test.

Ben covid -19 pozitiftim ☺
Hastanede 1 gece kaldim atesim dusuruldu eve gonderildim, zaten hastanede kalmak istemiyordum, cok daha agir vakalar var cunku.
Evde izole oldum.
2 hafta oluyor, zipkin gibi fissek gibiyim 😄
Özelden mesaj ayabilir misiniz ben size atamadım

Benim kuzenim Dr kendisi hafif ishal ve baş ağrısı bir de karnında biraz şişkinlik olmuştu malesef sonucu pozitif çıktı. 28 yasinda ve şimdi yogunbakimda ki hiçbir kronik hastalığı yoktu. Umarım tez iyileşir.
Cok geçmiş olsun, acil şifalar inşallah.
Hiç ateş belirtisi olmadan direk yoğun bakıma mi geçti 😞

annemin kendi binasinda ve mahalledeki baska bir komsusunda cikti
apartmandaki komsusu 60 li yaslarda ishal ve kusma olarak basladi ilk hastaneye gittiginde vucut su kaybetmis diyip serum verip yolladilar ayni gun iyice kotuleyince ozel bir hastanede test yaptirdilar pozitif cikinca devlet hastanesine sevk edildi 4 gun kadar yatti bolca su icirmisler kullandiklari tedavi yontemini bilmiyorum 2bgun once taburcu oldu evde izole durumda.
diger komsu 38 yasinda vefat etti

Kronik hastalığı olan ve yaşı ileri olan hastalarda daha ağır seyretmesine rağmen gençlerde ve hatta çocuklarda ölüme sebebiyet verme ihtimali var.
Benim eşimle konuşmalarımızdan anladığım akciğerleri hedef aldığı için, vücudu oksijensiz bırakarak iç organları iflas ettirdiğinden ölüme neden oluyor.
Şu an çok sağlıklı olduğunuzu düşünebilirsiniz ama hastalığın sizdeki etkisini kimse öngöremez. Bu nedenle kurallara istisnasız uymak, gerekmedikçe kimse ile temasta olmamak, en ufak belirtide en yakın sağlık kuruluşuna başvurmak yapılabilecek tek şey.

Back