Korkuyorum

uufff doktorlare doktorlarr kızım neler kimler hamile kalıyor sen pko ile hamile kalamacagım diye düşünme en kötü ihtimalle tüp bebek yaparsın olur.
arkadaşım cok kiloluydu pko ve tüylenmesiğ vardı. muhteşem doktorlar hep hamile kalamazsın dedi. evlendikten 2 sene sonra cocuk istiyorum dedi ugrtaştı 4. ayında hamile kaldı. 2 yaşında bebesi var.
böbrek hastası diyalizle ytaşayan bir komşuımuz 2. cocugunu dogurdu. annenin dogumda kalbi durmuş elektro şok vermişler tekrar kalbi atmaya başlamış.
hikaye cookkk.. guartı tiroti az veya cok calışan anneler asla bebeniz olmaz deniyor. bakıyorsun kadınlar 2-3 catır catır doguruyorlar...
tek tüple doguran var, tek tüpü olup tüpün içi sıvı ile dolup normal gebelik oluşamayan var hepsini tedavi ilaç yöntem şekil uydurup dogurtuyorlar. emin ol senin polis. over send. ile 4-5 dogurturlar :KK70:

Cok gaddar doktorlar var .. insallah moral oldu tesekkur ederim :))

Arkadaşlar. Evlenmeden önce polikistik over sendromu yasadigimi ogrendim. Doktorlar belki cocugun olur olsada gec olur yada hic olmaz yada tedaviyle olur dediler. Sanki dunya basima yıkıldı nasil bir bilinmezligin icindeyim anlatamam cok canım yanîyor cok korkuyorum. Bir an once denemek istiyorum ama esim erken oldugunu dusunuyir istemiyor. Polikistik over olup cocuk sahibi olan var mi. Yada dogru duzgun yardimci olabilecek bi doktor tavsiye edecek olan ? Istanbul avrupa yakasinda
canım oluruna bırak ben de polistik overim olmayan yok artık neredeyse yumurta büyütücü çatlatıcı ilaçlar var onlarla hamile kalabiliryorsun yada kendi kendine mesela bir arkadaşım da polistik overdi korunuyordu doğum kontrol hapıyla bir gün unutmuş içmeyi hemen hamile kaldı bir arkadaşım ilk ayında klomen ve çatlatma iğnesiyle hamile kaldı ben de öyle

Dünyayı başa yıkacak Bi durum yok
Evet gayet hemen olabilir ve evet tedavi görmek zorunda da kalabilirsin.
En azından tedaviden çok iyi fayda gören bir grup.
Çocuğun her türlü olur yani.

Gaddarlıkla ilgisi yok ihtimaller dahilinde doğruları söylemişler. Saklasalar mıydı?
Çocuk doğal yolla olmayabilir yani.

Úslubunuz biraz tuhaf geldi bana. 2 mesajinizda da. Neyse dogrulari tabikide soyleyecekler olması gereken bu ama birseyi soyleme sekli vardir degil mi ? Gittigim ilk doktor hamileydi karnı burnunda ve ben orada gozyasi dokerken suratima bile bakmadan olursa olur olmazsa olmaz. Buyuk ihtimalle olmaz dedi. Ben daha hastaligin ne oldugunu bile bilmiyordum direk kısırlık damgası vurdu. Anlatabildim umarim ? Tesekkur ederim yorumlar icin

canım oluruna bırak ben de polistik overim olmayan yok artık neredeyse yumurta büyütücü çatlatıcı ilaçlar var onlarla hamile kalabiliryorsun yada kendi kendine mesela bir arkadaşım da polistik overdi korunuyordu doğum kontrol hapıyla bir gün unutmuş içmeyi hemen hamile kaldı bir arkadaşım ilk ayında klomen ve çatlatma iğnesiyle hamile kaldı ben de öyle

Insallah kisa zamanda bende anne olurum tesekkur ederim :)

o zaman biraz bekleyebilirsiniz maddi anlamda erkekler çok düşünürler bebek olmasını belki bu sebepten...

o zaman biraz bekleyebilirsiniz maddi anlamda erkekler çok düşünürler bebek olmasını belki bu sebepten...

Yok maddiyatla bir baglantısı yok. Biraz evliligin tadini cikartalim diyor ama ben de cocugu engel olarak gormuyorum iste bide anaokulu ögretmeniyim cocuk esirgemede de çalistim cok bagliyi cok özlüyorum cocuklari. Evlenince iside bıraktim bosluga dustum

Úslubunuz biraz tuhaf geldi bana. 2 mesajinizda da. Neyse dogrulari tabikide soyleyecekler olması gereken bu ama birseyi soyleme sekli vardir degil mi ? Gittigim ilk doktor hamileydi karnı burnunda ve ben orada gozyasi dokerken suratima bile bakmadan olursa olur olmazsa olmaz. Buyuk ihtimalle olmaz dedi. Ben daha hastaligin ne oldugunu bile bilmiyordum direk kısırlık damgası vurdu. Anlatabildim umarim ? Tesekkur ederim yorumlar icin
Nesi tuhaf geldi?
Benim de olmuyor 1,5 senedir yani olmuyorsa olmuyor napalım, en kötü tüp bebek var. İhtimalleri söylemek zorunda yani.
Kısırlık damgası filan değil, nasılsa olmaz diye takmayıp hamile kalan da çok var, yardımcı üreme tekniğiyle gebe kalan da.
Dünyanın sonu değil bu.
Daha 22 yaşındaymışsın bir de.

Bende proklatin hormon yükseliği var uzun süre dostinex içtim doğum kontrol hapları içtim. Daha sonra mart 15 2015 evlendim 6 ay dostinex kullandım. 12 aydır doğum kontrol kullanmıyorum. Bebek istiyorum. adet düzensizliği yaşıyorum 2011 den beri. 2016 Ocak Şubat mart Nisan. 40 35 30 24 günler arası adet dönğüm. Hsg yaptırdım ocakta kanallar açık hiçbirşey kullanmıyorum 5 aydır. Proklatin seviyesi düştü. Polistik over var dedi. Soğan kürü. Çuha çiçeği kapsülü içiyorum. deniyoruz ama hala birşey oldugu yok 
:110::110::KK43:

Ablam ookikistik overdi 2tane coxugu var tedavisi kendiliginden oldu.
aogan kurunu dene kist icin mukemel bir kur

Arkadaşlar. Evlenmeden önce polikistik over sendromu yasadigimi ogrendim. Doktorlar belki cocugun olur olsada gec olur yada hic olmaz yada tedaviyle olur dediler. Sanki dunya basima yıkıldı nasil bir bilinmezligin icindeyim anlatamam cok canım yanîyor cok korkuyorum. Bir an once denemek istiyorum ama esim erken oldugunu dusunuyir istemiyor. Polikistik over olup cocuk sahibi olan var mi. Yada dogru duzgun yardimci olabilecek bi doktor tavsiye edecek olan ? Istanbul avrupa yakasinda
hem ilk regl oldugum yastan beri pkos hastasiyim, hem de 2 kere rahimden ayrica kist alindi.
2'inci hamileligimi yasiyorum su an.
bana da cocugun olmaz demislerdi oysa...
Jinekolog ozlem akgul'u tavsiye ederim.

Bende de polikistikover var ve yıllardır doğum kontrol hapı kullanıyordum. İlk doktora gittiğimde yumurtalıkların kistik yapıda ve bu kısır döngüyü kırmak için yapabileceğin tek şey sağlıklı beslenmek, kilona dikkat etmek ve spor yapmak demişti. En iyi çözümünde gebelik olduğunu söylemişti. Doğum kontrol hapını bıraktığım anda tüylenme, sivilce şikayetlerim geri geliyordu çünkü hemen kistlerim çoğalıyordu. Doktorumda bana bir yıl boyunca kullanıp 1 ay ara verip sonra tekrar başlamamı tavsiye etti. Hep de öyle yaptım. Bakalım seneye çocuk düşünüyorum, en son gittiğimde de yıllarca hap kullandım sorun olur mu dedim. Gayet sağlıkl görünüyorsun dedi.. İnşallah her şey yolunda gidecek.

Geçmiş olsun konu hakkında bilgim yok ama belki bana da cevap gelir insan gerçekten merak ediyor.

Ben de yılllar önce başka bir sorundan dolayı doktora gitmiştim, karından ultrasonla baktığı zaman rahmin çok büyük demişti ne anlama geliyor bu demiştim çocuk sahibi olmak istediğinde konuşulur demişti. Şu an öyle bir düşüncem yok evli de değilim ama insan merak ediyor büyük rahim nedir, etkisi ne olur diye.

X