Korkuyormuş...

Şunu da eklemek istiyorum. Ben hukukçuyum ve kendi bildiğim ve anladığım bir hususta örnek vermek isterim. Kanunda ergin olma yaşı “18 yaşını doldurmaktır”. Yani 18 yaşını doldurup 19’uncu yaşından gün alan bireyler artık ergindir. Kanunda ergin olma/18 yaşında olmak’tan anlaşılan 18 yaşını doldurmaktır.

Oysa ki hemfikir olmadığımız diğer arkadaşların hesabına göre 17 yaşını doldurup 18 yaşından gün aldığında 18 yaşında olmuş oluyorsun ve dolayısıyla ergin oluyorsun gibi bir mantık çıkıyor ortaya ama bu tümüyle yanlıştır.

Başlık sahibi konunu bir miktar amacından çıkarmış olabiliriz. Kendi adıma özür dilerim. Açıkçası pek bilgim yok sorununuzla alakalı ama belki bu konuda online olarak bir pedagogdan tavsiye alabilirsiniz.

Daha önce başka mesajda da söyledim aslında konu sene hesabı değil. Yetişkinlerde bu çok önemli değil direk tamamladığımız yaşı söylüyoruz ama çocuklarda şu yaşa girecek bu yaşı tamamladı mevzusu çok olduğu için karışıyor. 5 yaşına girecek dendiği zaman bazıları sanki 5 yaşını tamamlamış gibi algılıyor. 5 yaşına girdiği zaman dolu dolu 4 yaşında oluyor işte.

Zaten gelişimde de baz alınan yaş tamamladığı yaştır. Benim buna bir itirazım yok ki. Ama yanlışı savunmayı anlamlandıramadım.

Neyse dendiği gibi konu sahibinin konusunu çok dağıttık kusura bakmasın. Kapatalım.

Hiç lazımlıkla uğraşmayın.Korkuyor ki bu normal bir durum.Korkularını hafife almayın çünkü çocuklar kakalarını vücutlarının bir parçası zannederler.Ona öyle olmadığını yedğimiz şeylerin posası olduğunu detaylı olarak anlatıp, sonra kendiniz wc ye girerken önce boş klozeti ,kakanızı yaptıkdan sonrada dolu halini göstern.Çok işe yarıyacağından emin olabilirsiniz

Sürekli her evde birisi kaka yapacağında, çiş vs beraber gideceksiniz ve her seferinde yemek sonrası vs gittiğinde onun lazımlığını tuvaletin yanına koyup aynı anda ya oturacaksınız ya da sizi izlemesini sağlayacaksınız ki çocuk alışacak. Yavaş yavaş zaten göre göre alışır. korkmayın eğer sadece onun kakası geldiğinde götürmeye çalışırsanız kriz yaşanıyor eğer daha önce lazımlık veya klozete oturmadıysa. Bir de alaturca tuvalet daha kolay alıştırmak için. Aynı zamanda kabızlık için de daha iyi.

2017 aralıkta 1 yaş bitecek 2018 aralıkta 2 yaş bitecek 2019 aralıkta 3 yaş bitecek. Ve evet şu an 3.5 yaşında 2020 aralık itibariyle 4 yaşı doldurmuş olacak ve 5. Yaştan gün olacak.

Allahım ben niye 4 işlem anlatırken bu kadar zorlandım?:confused:

Hı hı tabi..
bastan asagi yanlis
Gidin okullara sorun bunu.

Gayet de doğru hesaplanmış. Aynı kreşte doğru hesaplandığı gibi. 2016 Aralık doğumlu çocuğunuz 2020 Aralık’ta 4. Yaşını doldurup 5 yaşından gün almaya başlayacak. Yani 4 yaşında olacak. 5. Yaşına girdiği zaman 5 yaşında oluyor anlamına gelmiyor.
Hmm. Peki..
7 diyip orta yolu bulalim bence

Yaş konusunda tartışma olmuş ama bu husus çok önemli. 2016 aralık doğumlu dahi olsa çocuk 3 yaşını yaşayıp bitirdi çoktan. bu durumda da bezi bırakma konusunda hızlanmak gerektiği aşikar. not : 2014 haziranlı kızım var sonrana 6 diyorum artık 😂

Merhaba arkadaşlar öncelikle anneler günümüz kutlu olsun ❤
Oğlum eylülde 4 yaşına girecek ve hala bezli tuvalete kesinlikle girmiyor korkuyormuş lazımlıkk aldım gene oturmadı kakasının geldiğini söylüyor köşeye geçip yapıyor bahçemiz var nasıl alıştıracağım hiç tecrübem Yok yardımcı olurmusunuz 🙏🏻
Bir eğitimci olarak söylüyorum ;
Geç kalmışsınız.
Tuvalet dönemini sağlıklı atlatamazsa , psikolojik sonuçları oluyor.
YouTube , Instagram artık elimizin altında.
Ödül , alkış , şeker bi şekilde öğretin.
Kolay gelsin

Yaş konusunda tartışma olmuş ama bu husus çok önemli. 2016 aralık doğumlu dahi olsa çocuk 3 yaşını yaşayıp bitirdi çoktan. bu durumda da bezi bırakma konusunda hızlanmak gerektiği aşikar. not : 2014 haziranlı kızım var sonrana 6 diyorum artık 😂
Ay olur mu 2 diyeceksiniz 😂

Konu cidden çok saptı.
Uzman yardımı diyorum ben de, ciddi bir korku var belli ki.
Biz dondurmayla halletmiştik 3 yaş civarı.
1 hafta altına yaptı.
Yaş büyüdükçe bilinçle reddediyorlar, zorlaşıyor.

Ne bu agresiflik belki bende hata vardır diye sorup yazdım en ufak şeyde bile insanlara saldiriyosunuz çok ilginç gerçekten...
Şuan komik olmayın ne agresifliği yazdığım yazıda saldırganca ne var yapmayın lütfen dediğim doğru cunku sizin hesaba göre seneye ilkokula gitmesi lazım o zaman 6 yaşına girecek neden rahatsız oldunuz

Şuan komik olmayın ne agresifliği yazdığım yazıda saldırganca ne var yapmayın lütfen dediğim doğru cunku sizin hesaba göre seneye ilkokula gitmesi lazım o zaman 6 yaşına girecek neden rahatsız oldunuz

Ne alakası var ben beş yaşında demiyorum dikkat ederseniz beş yaşına girecek diyorum. Neyse daha fazla münakaşaya girmek istemiyorum haklısınız ne deyim.

Ne alakası var ben beş yaşında demiyorum dikkat ederseniz beş yaşına girecek diyorum. Neyse daha fazla münakaşaya girmek istemiyorum haklısınız ne deyim.
Bakin bende okul öncesi okuyorum kızımıda anasınıfına gönderiyorum yas hesaplamasi aynen su sekilde hangi ay olduguda önemli mesela 2016 ocak doğumlu 4 yaş oluyor suan ama atiyorum 2016 kasimli cocuk daha 4 yas sayilmiyor
Bu sene eger kontenjan varsa okullarda yer açılır çocuğunuz anasifina gidebilir eğer kontenjan doluysa gidemez ancak 5 yaş olarak seneye gidebilir
Benim derdim polemik yada münakaşa degil

Bakin bende okul öncesi okuyorum kızımıda anasınıfına gönderiyorum yas hesaplamasi aynen su sekilde hangi ay olduguda önemli mesela 2016 ocak doğumlu 4 yaş oluyor suan ama atiyorum 2016 kasimli cocuk daha 4 yas sayilmiyor
Bu sene eger kontenjan varsa okullarda yer açılır çocuğunuz anasifina gidebilir eğer kontenjan doluysa gidemez ancak 5 yaş olarak seneye gidebilir
Benim derdim polemik yada münakaşa degil

Peki teşekkür ederim açıklama için o zaman

Teo nun kaka kitabını alin okuyun. :) benim kizim 2 yasinda ciste sorunumuz yok ama kaka biraz sorunlu. Bu kitap cok faydali oldu.

Back