- 31 Ocak 2015
- 2.501
- 4.015
- 133
- Konu Sahibi Seronimo78
-
Siz bilale anlatır gibi anlatınBilale anlatır gibi anlatayım;
2017’de 1 yaşı doldurur
2018’de 2 yaşı doldurur
2019’da 3 yaşı doldurur 4’e girer
2020’de şuan 4. Yaşının içinde bu yıl doldurduğu anda 5’e girmiş olacak.
2016 aralık doğumlular, 2020 aralık ayı gelmeden 4 yaşına girmiş olmuyorlar. Yani 2020 aralık ayında 3. yaşını doldurup, 4.yaşına girmiş olacak.
Konu ile ilgili ise bir bilgim yok başlık sahibi. Ben 31 aralık doğumlu biri olarak yaş konusundaki bilgi ve tecrübelerimi paylaşmaya geldim.
Siz bilale anlatır gibi anlatın
Internette yaş hesaplama siteleri var girip hesaplayın bakalim ne diyor
Yahu 2016'da dogan bir cocuk 2017'de 1 yasini doldurup 2 yasina girer. 2018'de 2 yasini doldurup 3 yasina girer. 2019'da 3 yasini doldurup 4 yasina girer. 2020'de ise 4 yasini doldurup 5 yadina girer.
Oldu mu?
oğluma yeni tuvalet eğitimi verdim. başta oğlum da korktu oturmak istemedi. lazımlığını aldım halıyı toplayıp salonun ortasına koydum. eline renkli kalemler verdim. lazımlığını boyadı güzel yüzler çizdik üzerine asetat kalemiyle. bir gün boyunca salonda durdu hiç oturması için zorlamadım. akşama doğru seninle bir oyun oynayalım mı çişi gelen lazımlığa koşup oturcak bakalım en hızlı kim yapacak bunu dedim. çok hoşuna gitti ilk çişini bu şekilde gidip yaptı sonrada lazımlığı banyoya taşıma kararını birlikte aldık. 3. gün sonunda tuvalet eğitimimiz tamamladı. her çocuk aynı sürede tamamlayamaz korkuları da çok doğal. doğduğundan beri tuvaleti bezi. biranda alışkanlıklardan vazgeçmek bizler için bile çok zor. oyunlaştırırsanız daha çabuk öğrenecektirMerhaba arkadaşlar öncelikle anneler günümüz kutlu olsun ❤
Oğlum eylülde 4 yaşına girecek ve hala bezli tuvalete kesinlikle girmiyor korkuyormuş lazımlıkk aldım gene oturmadı kakasının geldiğini söylüyor köşeye geçip yapıyor bahçemiz var nasıl alıştıracağım hiç tecrübem Yok yardımcı olurmusunuz
Aslında aynı şeyi söylüyoruz. Lakin sanırım anlaşamadığımız nokta; Gün almak o yaşta olduğu anlamına gelmiyor. Literatürde yaş belirlenirken kriter “gün almak değil doldurmaktır”. Haliyle aralık 2016 doğumlu bir çocuk “literatürde” hala 3 yaşında.2016 Aralık doğumlular 2020 Aralık’ta 4 yaşı bitirip “4 yaşında” olacaklar. 4’e girmeyecekler. 4’e zaten girmişlerdi. 4 bitirilince 5’ten gün almaya başlanır, buna da 5’e girdi denir. 5’e girince 5 tamamlandı anlamına gelmez bu.
yaşı Farklı hesaplayan insanlar tamamladıkları yaşı girdikleri yaş sanıyorlar genelde. Konu sene hesabı değil aslında.
Neyi yanlıs ifade ettim internetten girin bakın sonuc ne cıkıyor butun yas siteleri yanılıyor olamaz dimiHesap kısmınız doğru olabilir ama Türkçeniz ve ifadeniz yanlış.
Bilale anlatır gibi anlatayım;
2017’de 1 yaşı doldurur
2018’de 2 yaşı doldurur
2019’da 3 yaşı doldurur 4’e girer
2020’de şuan 4. Yaşının içinde bu yıl doldurduğu anda 5’e girmiş olacak.
Siz bilale anlatır gibi anlatın
Internette yaş hesaplama siteleri var girip hesaplayın bakalim ne diyor
Gayet de doğru hesaplanmış. Aynı kreşte doğru hesaplandığı gibi. 2016 Aralık doğumlu çocuğunuz 2020 Aralık’ta 4. Yaşını doldurup 5 yaşından gün almaya başlayacak. Yani 4 yaşında olacak. 5. Yaşına girdiği zaman 5 yaşında oluyor anlamına gelmiyor.Yok artik..
Bu hesap yanlis.
2016 cocuk omrunuzde gordunuz mu? Gelisiminin 5 yasla alakasi yok Allah askina, herseyi biliyorum sanmayin.
2016 aralik dogumlu kizim nasil 5 yasinda olacak?
Cocuk 3,5 yasindaKreste de ayni hesaba gore sinifa alindi
Yok artik..
Bu hesap yanlis.
2016 cocuk omrunuzde gordunuz mu? Gelisiminin 5 yasla alakasi yok Allah askina
2016 aralik dogumlu kizim nasil 5 yasinda olacak?
2013 lu oglum 7 yasina dondu evet okul caginda ama 2016 li cocuk 5 yasinda olmaz.
Cocuk 3,5 yasindaKreste de ayni hesaba gore sinifa alindi.
Gayet de doğru hesaplanmış. Aynı kreşte doğru hesaplandığı gibi. 2016 Aralık doğumlu çocuğunuz 2020 Aralık’ta 4. Yaşını doldurup 5 yaşından gün almaya başlayacak. Yani 4 yaşında olacak. 5. Yaşına girdiği zaman 5 yaşında oluyor anlamına gelmiyor.
Bu mu takıldığınız nokta hayır efendim kendim hesaplıyorum internette benim hesabimla ayni gozuyor onu ifade ediyorum girin bakın inanmıyorsanız diye neyse konu sahibinin derdi bu degil yaşi uzatmayalimSiz yaşı internetten mi hesaplıyorsunuz
Daha önce başka mesajda da söyledim aslında konu sene hesabı değil. Yetişkinlerde bu çok önemli değil direkt tamamladığımız yaşı söylüyoruz ama çocuklarda şu yaşa girecek bu yaşı tamamladı mevzusu çok olduğu için karışıyor. 5 yaşına girecek dendiği zaman bazıları sanki 5 yaşını tamamlamış gibi algılıyor. 5 yaşına girdiği zaman dolu dolu 4 yaşında oluyor işte.Ay allah razı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?