Korkuyormuş...

Seronimo78

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2020
24
34
3
29
Merhaba arkadaşlar öncelikle anneler günümüz kutlu olsun ❤
Oğlum eylülde 4 yaşına girecek ve hala bezli tuvalete kesinlikle girmiyor korkuyormuş lazımlıkk aldım gene oturmadı kakasının geldiğini söylüyor köşeye geçip yapıyor bahçemiz var nasıl alıştıracağım hiç tecrübem Yok yardımcı olurmusunuz

Sizinde kutlu olsun ben kızımda lazimliga alıştırdım oğlumda direk tuvalete başladık
Benim Oğlumda temmuz 2016 li geçen yaz öğrendik alkislarla ödüllerle yaptığında dünyanın en güzel şeyi gibi mutlu oluyorduk oda seviniyordu böyle olunca

Yigenim de tuvalet eğitimini reddetmişti...yaşıtlarına göre fiziksel ve bilissel gelisimi ileri olmasına rağmen tuvalti kullanmayı reddediyordu. Abimin eşi neredeyse bu konuyu takıntı haline getirdi...tek gündemi bu haline gelmişti..her gün başka lazimlik,süslü kilotlar ...Ben hep bu konunun bu denli gündemde olmasinin sıkıntı yaratacagini ,çocukla sürekli bu konuda konuşmanın hem anne hem çocuk için stres kaynagi olacağını..bunun annenin başarı -basarisizligi olmadığını soyledim...çocuğun zihnini bu konudan uzaklastiracak aktiviteleri önerdim.Ama uygulayamadi yengem çünkü toplumun bu yönde anneye müthiş bir baskisi oluyor...insanların ilk sorusu "bezi bıraktınız mi ?" oluyor ne yazık ki..sonrasında yigenimde büyük tuvaletini tutmaya çalışma davranışı gelişti ve bir banyo sırasında kaza ile dışkısını kaçırınca çocuk öfke krizi tarzı birşey geçirdi.Uzman bir psikolog ile yapılan 2-3 seans oyun çalışması sonrasında psikolog "bu konuyu gündemden bir süre çıkarın" dedi...ve yigenim birkaç hafta sonra kreş öğretmenine "bana bez takma ..ben de tuvaletimi tuvalete yapacağım " diyerek bezi bıraktı.

3 yaşı tamamlayıp 4 yaşın içine girmiş oluyor benim hesabıma gore

Bilale anlatır gibi anlatayım;

2017’de 1 yaşı doldurur
2018’de 2 yaşı doldurur
2019’da 3 yaşı doldurur 4’e girer
2020’de şuan 4. Yaşının içinde bu yıl doldurduğu anda 5’e girmiş olacak.

2016 Aralık doğumlu bile olsa 3 yaşını çoktan bitirmiş oluyor
Sizinki hangi ay?
Nasıl hesap yapıyorsunuz?
2016 aralık doğumlular, 2020 aralık ayı gelmeden 4 yaşına girmiş olmuyorlar. Yani 2020 aralık ayında 3. yaşını doldurup, 4.yaşına girmiş olacak.

Konu ile ilgili ise bir bilgim yok başlık sahibi. Ben 31 aralık doğumlu biri olarak yaş konusundaki bilgi ve tecrübelerimi paylaşmaya geldim.

Doğduğumuz da bir yaşla doğmuyoruz dimi 2017 de 1 yaş,2018 de 2 yaş, 2019 da 3 yaş,2020 de ise 4 yaş oluyor hangi ay dogduysa

Mantığınız doğru ancak 2020de çocuğunuz hayattaki 4. Senesini tamamlamış olacak. Yani 4 yaşını bitirip 5’e girecek. 5 yaşında olmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…