• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korkunç bir durum !!! Siz olsanız ne yapardınız ?

Mutlak surette söylenmesi gereken bir durum.. Yine de tedavi yolu var mıdır , nedir ,ne değildir araştırsın ,

pes etmesin , belki geciktirebilir...

Yöntemler o kadar çok ki yumurta bankaları var durumları iyiyse bir çare bulunur belki birde menepoz erken olduğunda bile ilaçlarla uzatılabiliyor dönem kaç yıl bu şekilde uzatan var iyi bir araştırsın derim.
Ama çarem yok diyorsada elbette bunu söylemeli böyle büyük bir yalanla karşısındaki kişinin hayatını da kendininkinide mahfedebilir.
Seviyorsa karşısındaki bir çözüm bulacaklardır.

bende dogal adet olarak adet gormuyordum hep ilaclarla oluyordu
neyse nisanlandim son gittigim bir doktor senin cocuk sansin yuzde bes dedi olmaz senin cocugun dedi
once kendimi toparlayamadim ama sonra akillica dusundum bunu nisanlima soylemem gerektigini dusundum cevremdekiler hayir soyleme filan dediyse ben kimseyi dinlemedim
soyledim cok rahat cevaplar vererek kabul ettigini soyledi
hic sorun yasamadik bu konuda
ama simdi ben simdi cocuk icin tedavi olabiliyorum o ayri
esime bazen sorarim eger soylemeden evlenseydim ne dusunurdun diye soruyorum
soyledin icin sana daha cok guveniyorum diyor
bence kesinlikle soylemeli
soylemezse hata eder
karsisimizdakini bir yerde kandirmis oluyoruz

çok zor bi durum ama kesinlikle nişanlısının bu durumu bilmesi gerek...
üstelik menepoza girmediği halde hamile kalamayan birçok arkadaşımız war.kimsenin bir garantisi yok bu konuda...illa menepoza girmek gerekmio yani..''burbuk '' arkadaşımızın dediği gibi sonrasında bi mucizede olabilir...
önemli olan arkadaşının nişanlısına dürüst dawranması..yerimseniben

çok üzücü bir durum...
bunu nişanlısına söylemeli,çocuğunda bilmeye hakkı var...

Nişanlısına anlatmalı bu durumu....
Sonuçta bebek evlilik için şart değildir...
Onu seven kişi bu haliylede sevebilir ve kabul edebilir..

çok üzücü ve kesinlikle söylenmesi gereken bir durum.diğer türlü vicdanen hiç rahat ve huzurlu olamayacaktır.

evet bende dedim arkadaşa söle diye ilerde daha kötü olur diye kaybetmekden çok korkuyorum dedi
ve nişanlısı buna daha önce sormuş bebeğimiz olmazsa ilerde senin için sorun olurmu diye
buda o zaman için hayır dedim demiş.
oda o arada bende ona sordum sen varsın ya diye cevap vermiş
nişanlısı memur arkadaşlar ama sakat kadrosunda fiziksel bişeyi yok ama acaba diyorum nişanlısınında böle düşünmesine sebep kullandığı bir ilaç falan olmasın.?

Ne olursa olsun, nişanlısına söylemeli, eğer çok bebek sahibi olmak istiyorlarsa zaten 1 yoıl geciktirilebilir dediğine göre doktor, tedavi olup hemen hamile kalmak için uğraşır...

Benim teyzemin de çok düzensizdi adetleri, şu an 41 yaşında ve 2 sene önce erken menapoz teşhisi kondu, adet olyordu ama 4 ayda bir 6 ayda bir falan, ve bunun rahatlığı ile korunmuyorlardı, ama bil bakalım ne oldu??? hiç beklemedikleri, tahmin etmedikleri bir zamanda hamile kaldı, mayısta geliyor bebek. :))

arkadaşına geçmiş olsun. doktorlara danışmayı ihmal etmesin.

mutlaka nişanlısına söylemeli

çok üzüldüm canım ama tedavisi var bi şekilde yumurtlama tedavisi görmeli ve hiç olmazsa yumurtalarını dondurtup saklatsın. tüp bebek şansı olur. ayrıca soğan kürünü uygulasın menepoza girenler bile bununla yumurtluyor. bende bu kürü uyguladım düzensiliğim vardı. inanılmaz bi şekilde erken ve normal ölçülerinde regl oldum. umarım arkadaşın içinde bir umut olur. kendini çok üzmesin. hayatın sonu değil bu. moral çok önemli . ayrıca menepoz çok sıkıntılı bi süreç desteğinizi esirgemeyim..

bence menopoza yeni girdiyse çözümü var ,yumurtlamayı uyarıcı ilaçlarla bunu başarabiliyorlar .bunu biran önce dr lardan öğrensin, nişanlısına anlatsın ve bir an evel eğer böyle bir durum oluşacaksa evlensin ve hemen tedaviye başlasın bence ..

ben sorunum oldugunu ve cocogumuzun olmayabilecegini hic tereddüt etmeden söylemistim isler ciddiye girmeye basladiginda. askim da kesinlikle sorun olamaz böyle birsey demisti. 10 yil gecti neredeyse. olmadi da. ama esimin agzindan bir kez bile olumsuz birsey duymadim bu konuda. tabiki bastan söyledigim icin olduguna inaniyorum.

evliligin temeli saglam ve dogrulara dayali olmali. yanlis, ya da eksik bilgilere dayali evlilik saglam olmaz.. sonradan sorun yaratabilir.

of ya kötü bi durum
ya madem ailesinde böyle bir durum vardı keşke daha önce evlenseydi ama kismet demekki
asıl üzücü olan hiçbir zaman anne olamayacak olması gerçekten çok üzücü
ama kesinlikle nişanlıya söylemek zorunda

erken evlensin deniliyorda bu isler kader kismet meselesi...
nisanlisina söylesin zaten demezse bunu tasimasi onun icin gercekten zor olur paylasmasi lazim..
gercekten seviyorsa sorun olmaz bence

evet bende dedim arkadaşa söle diye ilerde daha kötü olur diye kaybetmekden çok korkuyorum dedi
ve nişanlısı buna daha önce sormuş bebeğimiz olmazsa ilerde senin için sorun olurmu diye
buda o zaman için hayır dedim demiş.
oda o arada bende ona sordum sen varsın ya diye cevap vermiş
nişanlısı memur arkadaşlar ama sakat kadrosunda fiziksel bişeyi yok ama acaba diyorum nişanlısınında böle düşünmesine sebep kullandığı bir ilaç falan olmasın.?

canım bu anlattığından ben şunu anladım.adamında çocuğunun olmama gibi bi durumu olabilir ve büyük ihtimal bunun için böyle bişey sormuş olabilir arkadaşına..fisfisfisbuda çocuk olmaması gibi sağlık durumlarına karşı çok da sert bir duruşu olmadığını gösteriyor ve bu durum, arkadaşının belki daha kolay söylemesi açısından yardımcı olacaktır.bence arkadaşın öncelikle sadece bir dr. deilde bir kaç dr. danışarak bu probleminin çözümünün net bi şeilde çözülüp çözülmediğini öğrensin.birazda olsa ihtimal varsa ve kesinlikle annelik duygusunu ufak ihtimalde olsa yaşamak istiyorsa ,nişanlısına menapozu,bebek sahibi olma şansını herşeyi anlatsın.:teselli:ama adama da daha önce sorduğu bu soruyu hatırlatarak nedenini öğrensin.ewlwnmeden önce birbirlerine açık ve yalansız olmalılar kesinlikle..:1hug:aksi takdirde evlendiklerinde çok büyük sorunlar yaşarlar..

erken evlensin deniliyorda bu isler kader kismet meselesi...
nisanlisina söylesin zaten demezse bunu tasimasi onun icin gercekten zor olur paylasmasi lazim..
gercekten seviyorsa sorun olmaz bence

evet canım erken evlensin diyen arkadaşa bende kader kısmet meselesi diye yanıt verdim canım katılıyorum sana:delphin:

canım bu anlattığından ben şunu anladım.adamında çocuğunun olmama gibi bi durumu olabilir ve büyük ihtimal bunun için böyle bişey sormuş olabilir arkadaşına..fisfisfisbuda çocuk olmaması gibi sağlık durumlarına karşı çok da sert bir duruşu olmadığını gösteriyor ve bu durum, arkadaşının belki daha kolay söylemesi açısından yardımcı olacaktır.bence arkadaşın öncelikle sadece bir dr. deilde bir kaç dr. danışarak bu probleminin çözümünün net bi şeilde çözülüp çözülmediğini öğrensin.birazda olsa ihtimal varsa ve kesinlikle annelik duygusunu ufak ihtimalde olsa yaşamak istiyorsa ,nişanlısına menapozu,bebek sahibi olma şansını herşeyi anlatsın.:teselli:ama adama da daha önce sorduğu bu soruyu hatırlatarak nedenini öğrensin.ewlwnmeden önce birbirlerine açık ve yalansız olmalılar kesinlikle..:1hug:aksi takdirde evlendiklerinde çok büyük sorunlar yaşarlar..

yoksa bir insan neden durup duruken bu soruyu sorarki dimi arkadaşım bende şüphe ettim ve arkadaşla paylaştım:delphin:

eğer böyle bir soru sormuşsa işi daha kolay bence açıkça söylesin durumunu...
çok üzücü bir durum ama belkide vardır bir çaresi.. elini çabuk tutsun dediğiniz gibi...

Çok üzücü bir durum...çok erken yaşamış menepozu
Nişanlısı kaç yaşında... bencede hemen söylemeli

Back