Korkunç bir durum !!! Siz olsanız ne yapardınız ?

cemrenaz06

fıstık gibiyim
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2007
323
2
96
Hollanda
arkadaşımın bir derdi var kızlar moralinin çok bozuk olduğu konuşmak istediğini söyledi
ve bana ne yapmalıyım diye sordu
ben yanıt veremedim.:1no2:
arkadaşım yeni nişanladı ilk kez evlenicek ve yaklaşık 1 senedir görüştüğü
sevdiği kişiyle düğün hazırlıkları son hız devam ediyor her şey buraya kadar normal
arkadaşım 34 yaşında ve menapoza girdiğini öğrenmiş dr yapacak birşey yok demiş
son bir yıldır dr gidiyormuş ve ilaçlarla ancak 1 yıl uzatıla bilmiş yumurtalıkları hiç çalışmıyormuş ayrıca annesi ve ablalarıda aynı durmda erken menapoz irsi bir durum yani
şuan iki gözü iki çeşme ağlıyor nişanlısının haberi yok bu durumdan
ne yapması gerektiğini bilmiyor bana sorduğunda bi an kendimi onun yerine koydum
ve işin içinden çıkamadım :1no2:
siz olsanız ne yapardınız?

Üzücü bri durum.
Tabi insanın bu duruma kendisini koyabilmesi bile çok zor,
hani derler ya çeken bilir.
Ama yapılacak en mantıklı şey gerçeği
nişanlısına anlatmaktır.
Nişanlısının tepkisine göre ilişkinin gidişatını belirler.

arkadaşınıza geçmiş olsun zor bir durum.

ama tabii ki gerçeği söyleyecek eğer o kişi onun gerçek anlamda "yol arkadaşı" olacaksa.

şahsen bir adam çocuğu olmayacağını bildiği halde bana söylemiyorsa ve bunu evlendikten sonra itiraf ediyorsa ben de ipler kopardı. ha gelsin baştan söylesin canımı yesin. kimse kimsenin özgür iradesini etkilemek ve kişiyi elinde tutmak adına yalan söylemek veya gerçeği gizlemek hakkına sahip değildir. yok öyle yağma

bence ilk önce bu arkadasın bunu nişnalısına anlatması lazım.. çok üzücü bir durum ama nişanlısının bunu bilmeye hakkı var..sakın ona bişey söylemeden ayrılmaaya kalkmasın çoccukluk eder bence herşey allahtan yapacak bişey yok.. her şer de bir hayır var derler biliyoruzki ..nişanlısına bunu anlatmak zorunda alatsın ve birlite karar alsın bence.. bunun içinde nişanlısı kızı bırakırsa kıza değil nişanlısına acırım..

Çok önemli bir durum.Ne olursa olsun karşısındakine söylenmesi gereken bir durum..

Sonuçta evleneceği kişi bebek ister ona göre yol alır ,istemez ona göre yol alır yada ister ama gel evlatlık alalım der yine ona göre yol alır..Bu aralarındaki saygı sevgi ve anlayışa bağlı ve tabiki geleckle ilgili isteklerine..

Saklamak bana göre oldukça yanlış olur.Bütün sonuçları göze alıp muhakak nişanlısına söylemeli ..

Diyelimki söylemedi evlendi" eşi öğrendiğinde yinede aynı sonuçlarla karşılaşabilir hatta ve hatta önceden söymediği için dahada kötüsü olabilir"

Sonuçta onunda elinde olan birşey değil tedavileride sonuç verebilir iyi doktorlar araştırsın arkadaşınız ve gerçekleri söylesin sevdiğine..

nereye kadar saklıycak bu durumu ..
allah yardım etsin yaf zor bi durum ama söylemeli mutlaka çünkü evlendikten sonra söylerse işin içine biraz sahtekarlık girer..
adam demez mi neden önceden söylemedin , nikahı bekledin diye..
ben olsam daha çok bozulurdum inada binerdi düiğer türlüsü..
dürüstçe söylesin..
olacağına varır herşey ki zaten aşk evliliği ise , ne bu durum engel olur nede başka bişey geçebilir önlerine :asigim:

nişanlısına doğurganlığının bittiğini anlatması şart...kesinlikle anlatmalı...bunu bilmek müstakbel eşinin hakkı...daha sonra öğrenirse evlilikleri biter fakat şimdi öğrenirse belki de hiç sorun değil diyecektir.

bencede anlatmalı,ilişkilerde dürüst olmak gerek.Olacakla ,öleceğin önüne geçilmezmiş.Nişanlısı şimdi öğrenmese evlenince öğrenecek, ona da haksızlık.
Madem annesi ve ablası da erken menopza girmiş,kendinde de yüksek ihtimal böyle olacağını bilip daha erken evlenmeliydi.

Nişanlısının evlenmekten vazgeçmesinden korkarak, söylememezlik yapmasın sakın..

Evt belki adam evlilikten vazgeçecek, bilinmez, sonuçta babalık onun da hakkı..

Ama arada aşk, sevgi varsa, belki de hiç sorun etmez nişanlısı bunu..

Söylesin, vicdanen rahat olsun, herşeyde bir hayır vardır..
Ben olsam bile bile de, böyle birşey yapamazdım..

güzelim keşke bazı şeylerin zamanını bizler ayarlayabilsek ama işte kader
onun kader kısmetdede evlilik 34 yıl sonraymış daha doğrusu nişanlılık ...

canım ne yapmalı derken söylesin mi,söylemesin mi anlamında dedin değil mi?
bencede söylesin,evleneceği kişi sonuçta erken yada geç öğrenecek,sanmıyorumki çocuğu olmayacak diye ayrılsın,ayrılmak isterse bile evlenmeden önce ayrılırlar.
daha sonra öğrense,evliliği bitirmek istese arkadaşın için daha zor olur.

Zor bir durum. Ama öncelikle ve muhakkak surette nişanlısına bu durumu söylemeli. Kendi elinde olan bir şey değil, sanırım yapacak fazlada bir şeyi yok.
Ama şunuda söylemeden geçemeyeceğim, benim arkadaşım 40 yaşında, 3 yıl önce evlendiğinde (regli düzensizdi) doktoru erken menopoza girdiğini söylemişti. Ama 3 yıl sonra hamile kaldı şu anda 3 aylık hamile.

ne kadar güzel allahım böle bir mucizeyi arkadaşımada gösterir inşallah

Çok üzüldüm... Allah yardımcısı olsun.
Bence herşeyi göze alıp kesinlikle nişanlısına söylemeli...
Saklarsa ileri de büyük problemler yaşayabilir ve sonucu boşanmaya kadar gidebilir.
Eğer nişanlısı gerçekten seviyorsa onu bırakmaz diye düşünüyorum...
Umarım gerçekten seviyordur...

nerden biliyorsunuz evliliği kendi isteği ile ertelediğini ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…