korkularımı yenebiilmem için yardım

tatatam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2013
187
5
38
33
Ankara
evet... tarih belli 15 tatilin ilk haftasının pazarı nişanım olcak.. annem erkek arkadasımı sevdi ailem beni üzmeyeceğine kanaat getirdi.. bende vardım bu kanaata beni üzmez beni taşır ailemden kısıtlamaz efendi dürüst aile babası ve eş olcak kapasitede yaşından dolayı oldukça olgun vs vs.. kötü huyu yok giyinmesini falan pek bilmez onlarıda ilerde ben hallederim zaten.. evden işine işinden evine giden normal babam gibi bi adam işte.. elimi tutmaya çekinir onun sebebini öğrendim sonucta aramızda bi isim yok laf söz olur amenna.. düşünceler çok güzel..ama bir korku var içimde yanlış mı yapıyorum korkusu.. bu korkuyu pek yenemiyorum neyin korkusu onu da bilmiyorum önceki ilişkimde her türlü saygısızlık küfür şiddet varken bu korku yoktu da böyle bi adamda neyin korkusu bu.. yenmek istiyorum o beni çok seviyo bende değer veriyorum ama onun gibi çok aşık değilim normal mi bu hislerim.. hayal kuruyorum evimin eşyalarımın ona karsı davranıslarımın evlendiğimizde nasıl olması gerektiğinin hayalleri... ama korkuyorum ablalarım kardeslerim bu korku normal midir.. ailemden uzaklasmanın verdiği bi korku mu yoksa bu neyin korkusu..?? yenmek istiyorum olduğu gibi kendimi ona bırakmak istiyorum ben.. bu korkularımın olması bile ona büyük haksızlık..

Son düzenleme:
bence normal değil. zaten babam gibi bir adam fikrine takıldım ben....
sadece evlenmek için evlenilmez. aşk olmalı, tutku olmalı...
bunlar olmadıktan sonra ne yapacaksın evin eşyasını filan... bence henüz vakit varken bir kez daha düşün...
ev arkadaşı olmayacaksınız, karı-koca olacaksınız sonuçta. elini bile tutmadığın adamla yatağını paylaşacaksın....
bilmem anlatabildim mi???

anladım evet ama o elini bile tutmadığın derken aştık o durumu artık.. babam gibi derken de yani hayallerimdeki gibi sonucta her kızın ilk aşkı babası değil midir ilk beyaz atlı prensim benim babamdı onun gibi birisini asla bulamam derdim ve ben buldum.. onu şekilde açıklayım

körkütük aşk yoksa evlilik işkence olabilir

ama canım arkadasım benim.. körkütük aşık olduğum adamla evlense idim yada aileme evlilik için diretseydım dayakta yicektim küfür de hakaret de herseyden öte ailene gitme aileni arama diye baskılar yapcaktı bana.. ama bu öyle değil ki ya anlatamıyorum acayip seviyorum çok değerli ama aşk yok.. evet eksiklik bu aşk yok.. aşk olmadan olmaz mı sadece sevgi yetmiyo mu

tamam güzel de,
bak ben yine fikrimi söylüyorum aşk olmadan evlilik olmamalı. bir kaç ay yada yıllık değil ki bu.
bu adamın her halini göreceksin, aşk olmayınca olmaz. evlilik sadece huzur değildir... tutkların olması lazım...
ama sen şimdi burda yazılanlara gardını alır ve hemen savunmaya geçersen yorumlara objektif bakamazsın....
birde adamın yaşı olgun demişsin, sen öğrenci misin niye 15 tatili bekliyorsunuz? yaşlarınız kaç?

korkuların normal bence..ben heyecanlı bir ilişkiyle başlamıştım.1 yılı aştık 3 aydırda nişanlıyız.emin ol zamanla monotonlaşıyor zaten.kötü olarak değiil oturuyor herşey yerine..babam gibi mi evet babam gbi.aynı anlattığın gibi biri..giyimi bile...kötü giyinmez ama özentisi yoktur zamanla öğretirim dedim bende..nişan günü yaklaşınca aldı beni korku.ee sevdiğim adam en mutlu günüm ama yüzük yükü varsa hem heyecan hem korku hem hayaller insanı geriyo..gayet normal bişi..

canım sana kötü davranan ilk aşkına tutkuyla aşıktın hatalarını görmezden geliyordun

bu adama karşı tutkun yok herşeyi gözüne batıyor

tam evlenilecek erkek için rahat olsun

üzmez seni...

diğer sevgilinle evlensen tutku geçince elde var sıfır olacaktı
bu adamı gün geçtikçe daha çok seveceksin gör bak.

çoook mutluluklar diliyorum.

Allah razı olsun güzel kardeşim.. eğer ben o tutkuyla evlenseydim çok pişman olcaktım.. bu adamla iyi anlaşıyorum esasen filmlere gidiyoruz gezmelere gidiyoruz kavga yok patırdı yok huzursuzluk yok bazen içimden öpmek bile geliyo şöyle sıkı sıkı sarılsam nolur acaba bile diyorum ama işte bi rahatsızlıgım var anlamadım..

mantık evliliği yapacak gibi görünüyorsun

:) yok değilim ankarada yalnızız oda aynı şekilde yani sadece anne baba var akraba yok 15 tatilde çocuklar karnesını alınca onun ablaları abileri gelcek benim teyzem vs.. gelcek ondan dolayı ben 23 yasındayım oda 30 yasında.. gard almadım sadece ifade etmek istedim senin düşüncelerini düşünmüyomuyum onlarıda düşünüyorum ama aşk tutku bi 5 yıl sonra kalır mı bunu da düşünüyorum.. misal abim ile yengem herkesi karsılarına aldılar evlenmek için.. hiç kimse istemedi abim onun resmine bakıp ağlayarak uyurdu.. yengemde aynı şekilde ama şimdi ne aşk var ne tutku sadece kavga gürültü.. evlilik onlar için suan çocuklar için birbirlerine katlanmaktan ibaret ben böyle de olmak istemiyorum..

peki yanlış mı???

bence yanlış değil.bende tanışırken eşim dört dörtlüktü ama o aşk kısmı olmamıştı bende.zamanla oturdu bazı şeyler .sevmeye başladım iyice tanıyınca beni üzmeyeceğine karar verince nianlandık. korkular sanırım her nişanlanan hatunda oluyor

Son düzenleme:

peki şuan da mutlu musun

Eğer aşk yoksa ondan çekiniyorsun .
Dürüst efendi biriyse korkma derim .
Ailende tamam diyor .
Her şeyin hayırlısı olur umarım hakkınızda .
Mutluluklar ..

elin itine kopuğuna aşık olunuyor da böyle adamlara aşık olunmuyor işte anca iyi adam diye evlilik seçeneği oluyor ileride sorunlarınız olacak gibi görünüyor buradan yoksa başka birine aşık olman çok olası..

Aşk evliliği ve mantık evliliği konusu her zaman tartışma götürür, bunun kesin bir cevabı yoktur.

Kendimden bir örnek vereyim, yıllar önce bana talip olan biri vardı. Kendisi, ailesi, işi, karakteri vs vs tam ideal eş ve damat adayıydı. Çok da iyi ve efendi bir insandı. Beni de samimiyetle sevdiğini düşünüyorum. Ama benim için bir abiden, bir babadan farklı değildi. Onu hiç eş olarak düşünemedim. İnşallah iyi birini bulup mutlu olmuştur, mutlu olmasını candan isterim. Ben şimdi yıllardır aşık olduğum adamla birlikteyim, çok şükür. Evliliği sadece onunla düşünebildim. Yıllar geçti ne aşkım azaldı ne ilişkimiz monotonlaştı, maşallah. İyi ki diyorum, iyi ki aşksız bir evlilik yapmamışım. Herşeyim yerli yerinde olurdu ama ben mutsuz olurdum, biliyorum. Ben kendi kararımı verdim ve risk aldım.

Burada da karar verecek olan sensin. Evlenince belki seversin, belki aynı kalırsın. Mantık evliliği yapıp mutlu olan, aşk evliliği yapıp mutsuz olan da var. Bu kararlar hiçbir zaman kesin olmaz. Önemli olan senin içine sinen şeyi yapman ve kendi kararlarının mesuliyetini alman. İnşallah hakkında hayırlısı olur.

mantık olarak ikna olsanız da yureginizi ikna etmemissiniz...

acele etmeyin, evlilik vs dusunmeden oldugu gibi yasayın zamanla onun saygı duyulacak hareketlerini gordukce sevginiz de buyur bence.

bir de giyinme konusuna takıldım; bazı erkekler alısveris vs sevmediginden onemsemez boyle seyleri fakat onun giyim tarzında degisiklik yapmayı planlıyorsanız kendisi rahat hissettigi kosulları da degistirmek istediginiz anlamı cıkıyor...
onun yasam tarzını sevdiginizden emin misin?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…