- 12 Şubat 2017
- 1.021
- 702
- 34
-
- Konu Sahibi naneli_limon
Kaçıncı aydasınız?
Sadece et ürünleri değil kedi dışkısıyla kirlenmiş meyve sebzelerle de bulaşabilir. İyi yıkamak lazım özellikle yeşillikleri. Kesin olacak diye birşey yok ama dikkat etmekte fayda var.
Valla ben kasap sucuğu yadim hemde çiğ çiğ hiçte bişey olmadıBaşından hamilelik geçirenler bilir hamilelikte toxoplazma diye bir virüs var bu genelde kedilerde olur ve onlar dışkılarını bıraktıkları her yere bulaştırırlar. Bu yüzden çiğ ürünler asla yenmemesi gerekir ve sebzelerde iyi yıkanmalı çünkü kedi dışkısı bulaşma riskinden dolayı. Gel gelelim meseleme ben 2-3 gün önce 3 kere sucuklu tost yedim. Kendim yaptım ama öyle tavada ki kadar çok kızartmadım. Şuan benliğimi çok büyük bir korku sardı. Çünkü hamilelikte sucuk yememek lazmmış. Yensede iyi pişirmek lazımmış.Çok korkuyorum çokkk(( Daha geçen hafta yaptırıştım bu toxo testini şimdi tekrar mı yaptırmam gerek acaba ( off Allahım umarım bulaşmamıştır
Çok teşekkür ederim. Benim de kedim ve köpeğim var ama onlardan yana içim rahat zaten. Ben hep sokaktaki kedileri bile öperdim hamile kalmadan önce. 2 haftada 1 barınağa giderdim mama vermeye sevmeye. Hayvanlardan geçseydi bana geçerdi bu yaşıma kadar bağışıklığım olurdu o konuyu dert etmiyorum da bu et muhabbetleri beni korkutuyo genelde. Bazen bişeyi yedikten sonra farkediyorum bi kısmının biraz pembe kaldığını falan ama şans işi sanırım yani o kadar çok ihtimal varki hamilelikte yani benim düşünmekten psikolojim bozuldu baya.bu kadar dusunmeyin. Ben hamilelikte hep yedim hemde cig koftede yedim. Hatta bilmedigimden fume balik yemistim ki o tamamen yasakti. Ve birde ben hep kedilerle beraberdim. Testimde hep temiz cikti. Endise etmeyin saglicakla dogurun
Elbette dikkat et ama paranoyak da olma. Yedigin ictiginden daha zararli su andaki ruh halin.Başından hamilelik geçirenler bilir hamilelikte toxoplazma diye bir virüs var bu genelde kedilerde olur ve onlar dışkılarını bıraktıkları her yere bulaştırırlar. Bu yüzden çiğ ürünler asla yenmemesi gerekir ve sebzelerde iyi yıkanmalı çünkü kedi dışkısı bulaşma riskinden dolayı. Gel gelelim meseleme ben 2-3 gün önce 3 kere sucuklu tost yedim. Kendim yaptım ama öyle tavada ki kadar çok kızartmadım. Şuan benliğimi çok büyük bir korku sardı. Çünkü hamilelikte sucuk yememek lazmmış. Yensede iyi pişirmek lazımmış.Çok korkuyorum çokkk(( Daha geçen hafta yaptırıştım bu toxo testini şimdi tekrar mı yaptırmam gerek acaba ( off Allahım umarım bulaşmamıştır
Valla ben kasap sucuğu yadim hemde çiğ çiğ hiçte bişey olmadı) boşuna korku yaratma kendine
Korkma doktoruna sor ams benin gibi kizdirma doktoruBaşından hamilelik geçirenler bilir hamilelikte toxoplazma diye bir virüs var bu genelde kedilerde olur ve onlar dışkılarını bıraktıkları her yere bulaştırırlar. Bu yüzden çiğ ürünler asla yenmemesi gerekir ve sebzelerde iyi yıkanmalı çünkü kedi dışkısı bulaşma riskinden dolayı. Gel gelelim meseleme ben 2-3 gün önce 3 kere sucuklu tost yedim. Kendim yaptım ama öyle tavada ki kadar çok kızartmadım. Şuan benliğimi çok büyük bir korku sardı. Çünkü hamilelikte sucuk yememek lazmmış. Yensede iyi pişirmek lazımmış.Çok korkuyorum çokkk(( Daha geçen hafta yaptırıştım bu toxo testini şimdi tekrar mı yaptırmam gerek acaba ( off Allahım umarım bulaşmamıştır
Konuyu açan arkadaş muhtemelen doğurmuştur. Ben derdim aynı olduğu için konuyu tekrar güncel hale getirdim yani sorun arkadaşta değil bende şuanda :/ ben de bugun pizza yedim jambonlu üstü baya pişmiş kızarmış görünüyodu ama sonradan farkettim jambonların altı yani pizzaya değen kısmı pembe kalmıştı. Çok korktum listeria ya da tokso kaparım diyeKorkma doktoruna sor ams benin gibi kizdirma doktoru
Dedigim gibi doktoruna sorcsn canimKonuyu açan arkadaş muhtemelen doğurmuştur. Ben derdim aynı olduğu için konuyu tekrar güncel hale getirdim yani sorun arkadaşta değil bende şuanda :/ ben de bugun pizza yedim jambonlu üstü baya pişmiş kızarmış görünüyodu ama sonradan farkettim jambonların altı yani pizzaya değen kısmı pembe kalmıştı. Çok korktum listeria ya da tokso kaparım diye
Her hafta başka bişeyi kafama takıp gidiyorum artık kızmaya başladı çekiniyorum ben deDedigim gibi doktoruna sorcsn canim
Aynen yaaaHahaha koptum niye Yen'i konu gibi okuduk:))))
Yaa sorma eski konu hortlamış hahahahKonu sahibi çoktaaaan doğurmuştur çocuğu da 5 yaşındadır
Telefon sor diyicem de her hafta takilacsk ne varHer hafta başka bişeyi kafama takıp gidiyorum artık kızmaya başladı çekiniyorum ben de