- 5 Ocak 2011
- 14.500
- 23.162
-
- Konu Sahibi naneli_limon
Başından hamilelik geçirenler bilir hamilelikte toxoplazma diye bir virüs var bu genelde kedilerde olur ve onlar dışkılarını bıraktıkları her yere bulaştırırlar. Bu yüzden çiğ ürünler asla yenmemesi gerekir ve sebzelerde iyi yıkanmalı çünkü kedi dışkısı bulaşma riskinden dolayı. Gel gelelim meseleme ben 2-3 gün önce 3 kere sucuklu tost yedim. Kendim yaptım ama öyle tavada ki kadar çok kızartmadım. Şuan benliğimi çok büyük bir korku sardı. Çünkü hamilelikte sucuk yememek lazmmış. Yensede iyi pişirmek lazımmış.Çok korkuyorum çokkk(( Daha geçen hafta yaptırıştım bu toxo testini şimdi tekrar mı yaptırmam gerek acaba ( off Allahım umarım bulaşmamıştır
canim benim canimda ilk aylarimda sucuklu kasarli pizza cekmisti ve ben sanirim sabah ve aksam yemistim..firinda pisiyor gerci farkli mi oluyor biliyorum.
canim belkide 1 kereligine birsey olmaz, ama eger icin rahat etmezse test yaptir derim.
Canım evet ben şimdi yeni konu açtım ama cevap gelmeyince eski konuları aradım burayı buldum :) ya çoo acıkınca kokusunu duyunca gözüm dönüyor sonra yedikten sonra da korkuyorum bişey olur diye. Yani pizzada üstü pişmiş görünüyor ama altı pembeydi jambonların yediğim pizzada. Jambonları yemedim sıyırdım kenara ama kaşara deydiler sonuçda ondan korktumHamileliğim ilk aylarında mide bulantısından dolayı evde yemek yiyemiyordum dışardan söylüyorduk bir çok kez pizza yedim içinde sucuk da vardı. Çok şükür birşey olmadı fazla yeme yada yiyeceksen pişmiş olmasına dikkat et. Allahın izniyle birşey olmaz inşallah.
Ya evet aslında yememem lazım ama canım çekince o kadar yemek istiyorum ki gözüm döndü yedim sonradan korktum :/ yani sadece tokso değil de listeria falan da tehlikeliymiş hamilelikte interneti okudukça korkmaya başlıyorum sürekli kötü şeyler yazılıyo , yani yediğim herşeyden bişey kapabilirim . Bu korkular mahvediyor beniBos yere stres yapma kendine, sucuk yiyince toxo olcak diye bisey yok. Ayrica olsa bilr bebege bulasacak diye bisey yok. sucuk yedin diye paniklemene gerek yok:) afiyet olsun:) ye gitsin bosver ama bu kadar vicdan yapacaksan daha sonrasinda dikkat et yememeye
İnternete basim agriyo diye girdim arastirmalarim sonucu beyin tumorum cikti. MİDEM bulaniyo diye girdim bekardim hamile ciktim. Bacak agrisini arastirdim kanser ciktim. Evlendim adet dongusunu arastirirken kisir ciktim:) hamile kaldim kaybettim bebegimi kurtaji arastirirken dogurganligimi kaybettigimi ogrendim:) sonra yine hamile kaldim (kaybetmemisim tabiki) doktora yazdigi ilaclarin dozlarini felan soyluyorum bir baktim. ( o yeterli gelmez yanina sunu da verin felan)Ya evet aslında yememem lazım ama canım çekince o kadar yemek istiyorum ki gözüm döndü yedim sonradan korktum :/ yani sadece tokso değil de listeria falan da tehlikeliymiş hamilelikte interneti okudukça korkmaya başlıyorum sürekli kötü şeyler yazılıyo , yani yediğim herşeyden bişey kapabilirim . Bu korkular mahvediyor beni
endişe etmee birşey olmaz. sucuk fermante oluyor . yani zaten pişiyor. sadece kediler degil, topraktan bile alabilirsin bunu.Başından hamilelik geçirenler bilir hamilelikte toxoplazma diye bir virüs var bu genelde kedilerde olur ve onlar dışkılarını bıraktıkları her yere bulaştırırlar. Bu yüzden çiğ ürünler asla yenmemesi gerekir ve sebzelerde iyi yıkanmalı çünkü kedi dışkısı bulaşma riskinden dolayı. Gel gelelim meseleme ben 2-3 gün önce 3 kere sucuklu tost yedim. Kendim yaptım ama öyle tavada ki kadar çok kızartmadım. Şuan benliğimi çok büyük bir korku sardı. Çünkü hamilelikte sucuk yememek lazmmış. Yensede iyi pişirmek lazımmış.Çok korkuyorum çokkk(( Daha geçen hafta yaptırıştım bu toxo testini şimdi tekrar mı yaptırmam gerek acaba ( off Allahım umarım bulaşmamıştır
Bakteri dememiştir ama :)yediğin şeyde tokso olması olasılığı %8 , bu bakterinin bebeğe geçmesi yüzdesi dahada düşük, geçse bile zarar vermesi olasılığı dahada düşük, doktorumun cümlesini yazdım sana, bana test bile önermedi, olasılık çok düşük,boşuna kafa karıştırmayalım dedi, bende ikna oldum gerek görmedim,hiç toksoplazma yaptırmadım, bu adam araştırma hastanesinde doçent birde, rahat ol sende birşey olmaz
Eskimiymiş bukonu aratmıştır tarihine bakmadan yazmıştır belki . Olsun yahu 2012 de bu hastalıklar da bitmedi, toxo da ortadan kalkmadı hele hele pizzanın sucuklu yumurtanın tadı kokusu hiiiiiç geçmiyor hiç .. oyy oy ( ben bi agzımın suyunu silip gelem)