Korkudan dışarı çıkamayan var mı?

Destek alirsaniz toparlarsınız.Once esinize anlatin onun destegini alın.Sonra bir uzmanla görüsün.

Çok teşekkürler umarım bende bir gün başarır sizlerle paylaşırım.Destek almam gerektiğine karar vermek bile beni çok rahatlattı elimden gelen çabayı da göstermek istiyorum bunu en çok çocuğum için istiyorum.

Ben sanırım yardımsız bunu aşamayacağım sizin durumunuza göre sanırım biraz daha ağır bir tablo yaşıyorum.O an atak geçirirken insanların yardım etmek yerine benden uzaklaşmaları üstelik tiksinerek bakmaları beni hem çok üzdü hemde uzaklaştırdı.Yolda eşimle yürüsem bile kalabalık olmayan ortamları tercih ediyorum.

Kesinlikle geçeciğine inanıyorum çünkü farkındasınız ve çözmekistiyorsunuz en büyük ve en önemli adım bu. Arkadaşım yıllarca sizin bu noktaya gelememişti Bile. Ne desek asla ona ulaşmıyordu. Çözeceksiniz allahın izniyle aslında bu tarz evhamlar herkesi zaman zaman yoklar. Kimiz daha kolay başedip dibe batmadan çıkıyoruz kimimiz orda takılıp kalabiliyoruz. Ama rabbim başka dert vermesi yeterki çözümü bir gayretle başarabileceğimiz şeyler olsun. Sonuçta çaresi olan bir durum. Ufakmufak adımlarla başlayın. Kendiniz birden aşırı zorlamanıza dahi gerek yok başardıkça gücünüz arkadacak güveniniz tazelenecek. Daraldıkça yazın buraya. Elimizden geldiğince güç veririz size

İnanın bende ne olduğunu bilmiyorum benim rahatsızlığım yeni olmadığı için artık bazı sorunlarımı o kadar benimsemişim ki bende neyin sıkıntı yaptığını farkedemiyorum bile mesela annem mesaj attı dayınlar sana gelmek istiyorlarmış diye şimdi onu düşünüyorum ve gelip gidene kadar da düşüneceğim

Sorununuzun devam etmesinde en büyük rol oynayan şey muhtemelen koyu renkle belirttiğim şey. Adım adım dışarı çıkın. Önce sokağa rahat çıkana dek sokağa inin her gün, sonra bakkala, sonra küçük bir markete, sonra büyük bir markete, sonra avm'ye gibi. Kaygılı hissetseniz bile bunları yapmanız lazım. Ancak o zaman kaygınızla yüzleşip onunla baş etmeyi öğrenirsiniz. Hep kaçarak, hep sakinleşmeye çalışarak öğrenme imkanınızı yok ediyorsunuz. Bir de psikiyatr+psikoterapi iyi gelir, evet. Bence psikiyatra gidin zaten. Ama dışarı çıkmaya ihtiyacınız olduğu için size kaygınızla baş etmeyi öğretecek psikoterapiye ihtiyacınız var (bence bilişsel davranışçı terapi iyi gelir). Klinik psikoloğa gitme imkanınız yoksa dediğimi yapıp kaygılansanız da adım adım dışarı çıkın. Bunun yolu böyledir, "sistematik maruz bırakma" olarak geçiyor adım adım kaygı duyduğunuz şeye maruz kalmanız ve cidden iyileştirici. Emek verirseniz düzelebilir bu durum, siz de emek vermeye isteklisiniz anladığım kadarıyla. Çok geçmiş olsun, sağlıklı günler diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…