• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Korkudan dışarı çıkamayan var mı?

duygu24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2022
122
35
28
39
Hiç bir işimi tek yapamıyorum.Mutfak alışverişine,avm’ye ,hastaneye her ne amaçla olursa olsun eşim ile hep yapıyorum.Tek çıkamıyorum korkup heyecanlanıyorum.Yarın için plan asla yapamıyorum.Bir yere gitmem gerekirse hemen sakinleşmek için gitmemeye karar veriyorum.Benim gibi olup aşan var mı düzelir miyim?

Hayır daha eşim ile bile paylaşmadım bu durumu.Peki yardım alsam düzelebilir miyim.Sanki hep böyle kalacakmışım gibi.Evde de huzursuzum çünkü dışarıya çıkmayı gerektirecek bir durum olursa her an diye.Kaygı için sadece ilaç kullanıyorum başlarda daha kötüydüm.İlaç sadece fiziksel bir çok rahatsızlığımı engelledi ama tek başıma bir şeyler yapmayı hala yapamıyorum.Belki inanmayacaksınız ama eczaneden bir ilaç almaya gitmeyi bile erteliyorum.

Terapi alma imkanınız var mı? Online olarak bir klinik psikologla görüşebilirsiniz. İlaç kullanımıyla birlikte giderse çok işe yarayacaktır. Bir de sıkıntınız birden mi başladı, bir olaya bağlı olarak mı gelişti ya da uzun zamandır mı var?

es zamanli olarak iyi bir psikolog ve psikiyatr ile gorusmenizi tavsiye ederim en acilinden. hem terapi seanslari hem de dogru ilaclarin belirlenip duzenli kullanilmasi ile cozulmeyecek psikolojik rahatsizlik gormedim suana kadar. merak etmeyin geciyor bu tarz seyler iyi bir tedaviyle

Geçmiş olsun üzerine gitmeniz gerekiyor yoksa bu tarz şeyler daha da büyüyor bende oyleydim üzerine gittikçe aşmaya başladım bir anda yapmayın tabiki yavaş yavaş ilk baş tek basina evden çıkıp kapının önüne çıkın Bi 5 dk bile olsa durun ve tekrar eve dönün bunu her gün dakikaları arttırarak yapabilirsin ben tabi ilaç tedavisi ve terapi de alıyorum

Uzman birinden mutlaka yardım alın.

Ama bir yandan da kendinizi telkin edin.
Bence çoğu insanın kendi içinde benzer sorunları var. Mesela topluluk önüne çıkamamak gibi. Sadece dercesine farklı. Kimi kendi içinde çözüm buluyor,kimi destek alıyor.

Ben her zaman her şey icin kendimi telkin ederim. Bunu yapabilirim diye.
Herkes yapıyorsa ben de yaparım diye.

Şimdi herkes Dışarı çıkabiliyor değil mi? Sen de yapabilirsin.
Basit bir şekilde, başla. Küçük bir çocuk gibi.once kapının önüne çık. Sonra en yakın market. Gibi gibi.

Terapi alma imkanınız var mı? Online olarak bir klinik psikologla görüşebilirsiniz. İlaç kullanımıyla birlikte giderse çok işe yarayacaktır. Bir de sıkıntınız birden mi başladı, bir olaya bağlı olarak mı gelişti ya da uzun zamandır mı var?
Bir seneyi geçti bu durum.Mecburi durumlarda tek çıktım ama çok zorlandım.Malesef çok önceden sınava girecektim aşırı kaygı yaptım dışarda atak yaşadım midem çok kötü oldu çok afedersiniz kustum.Sonra onun korkusuyla artık dışarı çıkamıyorum.Eşim yanımda olunca bana yardımcı olur en kötü lavaboya götürür arabada isek yolda durdurur diye düşünüyorum.O yüzden tek başıma otobüse minibüse binmeyi asla yapamam.Uzak yerlere gidemem.Gerçi yakın yere de gidemiyorum kalbim hızlı hızlı atıyor çok panik yaptığımda da hemen ishal oluyorum anında hemde.İlaçla biraz daha bu durumu biraz aştım ama tek başına evet yardımcı olmuyor yardım almam şart

es zamanli olarak iyi bir psikolog ve psikiyatr ile gorusmenizi tavsiye ederim en acilinden. hem terapi seanslari hem de dogru ilaclarin belirlenip duzenli kullanilmasi ile cozulmeyecek psikolojik rahatsizlik gormedim suana kadar. merak etmeyin geciyor bu tarz seyler iyi bir tedaviyle
Siz daha öncesinden anksiyete atakları yaşadınız mı?Niye böyle hissediyorum bilmiyorum ama üstüme yapıştı artık normalim buymuş gibi hissediyorum.Gerçekten iyileşebilirim miyim

Geçmiş olsun üzerine gitmeniz gerekiyor yoksa bu tarz şeyler daha da büyüyor bende oyleydim üzerine gittikçe aşmaya başladım bir anda yapmayın tabiki yavaş yavaş ilk baş tek basina evden çıkıp kapının önüne çıkın Bi 5 dk bile olsa durun ve tekrar eve dönün bunu her gün dakikaları arttırarak yapabilirsin ben tabi ilaç tedavisi ve terapi de alıyorum
Şuan nasılsınız?İlaç ve terapi sonrası çok büyük farklılık oluyor mu aşabildiniz mi bir çok probleminizi

Uzman birinden mutlaka yardım alın.

Ama bir yandan da kendinizi telkin edin.
Bence çoğu insanın kendi içinde benzer sorunları var. Mesela topluluk önüne çıkamamak gibi. Sadece dercesine farklı. Kimi kendi içinde çözüm buluyor,kimi destek alıyor.

Ben her zaman her şey icin kendimi telkin ederim. Bunu yapabilirim diye.
Herkes yapıyorsa ben de yaparım diye.

Şimdi herkes Dışarı çıkabiliyor değil mi? Sen de yapabilirsin.
Basit bir şekilde, başla. Küçük bir çocuk gibi.once kapının önüne çık. Sonra en yakın market. Gibi gibi.
Evet araştırıyorum dr şimdi mutlaka gideceğim yoksa kaygı kaygıyı getiriyor.İşin içinden çıkamıyorum.Dr için çıkamaz isem online mecburen bakacağım.Küçük şehirde olsam belki daha rahat olurdum İstanbul beni çok korkutuyor kalabalık içinde boğuluyorum nefes alamıyorum sıkışıp kalıyorum.Umarım benim için bir gün bahar gelir

Şuan nasılsınız?İlaç ve terapi sonrası çok büyük farklılık oluyor mu aşabildiniz mi bir çok probleminizi
Evet yani benim için büyük farklılıklar oldu Bi kaç ay öncesi çok zorlanıyordum simdi çok şükür iyiyim tabikide dışarıda ara ara korkularim oluyor ana kendi başıma başa çıkmayı öğrendim diyebilirim hemen Bi mucize beklemeyin zamana ihtiyacınız var doktor eşliğinde

Evet yani benim için büyük farklılıklar oldu Bi kaç ay öncesi çok zorlanıyordum simdi çok şükür iyiyim tabikide dışarıda ara ara korkularim oluyor ana kendi başıma başa çıkmayı öğrendim diyebilirim hemen Bi mucize beklemeyin zamana ihtiyacınız var doktor eşliğinde
Çok teşekkürler.Sizin adınıza sevindim.Bana da umut oldunuz artık iyileşmek istiyorum üstelik bir anneyim.Bu halde evladıma yetemiyorum bu halim ona da büyük haksızlık.

Avrupa yakasında önerebileceğiniz bir psikiyatrist var mı?Eyüpte oturuyorum bu ilçe de olursa çok sevinirim.Online üzerinden de dr olursa sevinirim.

Hayır daha eşim ile bile paylaşmadım bu durumu.Peki yardım alsam düzelebilir miyim.Sanki hep böyle kalacakmışım gibi.Evde de huzursuzum çünkü dışarıya çıkmayı gerektirecek bir durum olursa her an diye.Kaygı için sadece ilaç kullanıyorum başlarda daha kötüydüm.İlaç sadece fiziksel bir çok rahatsızlığımı engelledi ama tek başıma bir şeyler yapmayı hala yapamıyorum.Belki inanmayacaksınız ama eczaneden bir ilaç almaya gitmeyi bile erteliyorum.
Yaşadığınız şey inanılmayacak bişey değil anladığım kadarıyla çevrenizde yok ama bu sorunu yaşayan çok fazla insan var. Herkes farklı şekilde yaşıyor ve bende de aynıları vardı bayağı bir azalmıştı ama son zamanlarda bende gidemiyorum bir yere

Çevremde aslında şahit olduğum insanlar var ama onlar kaygı anını yaşayıp sonra normal günlük rutine dönebiliyor.Ama benim sanırım bundan daha fazlası kafam olumsuz düşüncelerle dolu sürekli herşeye kaygı duyuyorum bu durum hem huzursuzluk hissi yaratıyor hem de en önemlisi hiç birşeyin planını yapamıyorum bir çok önemli fırsatı kaçırıyorum.çok özel olmayacak ise siz de durum düzelmişken tekrar son zamanlarda tekrarlamasının nedeni nedir?Tedavinizi mi yarım bıraktınız yoksa bu durumu tetikleyen şeyler mi oluyor tedaviye rağmen?

Hiç bir işimi tek yapamıyorum.Mutfak alışverişine,avm’ye ,hastaneye her ne amaçla olursa olsun eşim ile hep yapıyorum.Tek çıkamıyorum korkup heyecanlanıyorum.Yarın için plan asla yapamıyorum.Bir yere gitmem gerekirse hemen sakinleşmek için gitmemeye karar veriyorum.Benim gibi olup aşan var mı düzelir miyim?
Benim çok yakın bir arkadaşım yaşadı yıllarca. Çok çok ilerledi durumu. Hastanede dahi yattı. Malesef çocuğu vardı büyüme çağında o dönem çpk ilgilenemediği için çocuğu büyüdüğünde tavırlıydı hep annesine. Arkadaşımın bu halinin temelinde çocukluk travmaları vardı. Ama sonuç olarak iyileşti tamamen. Şuan çok mutlu. Nasıl iyileşti derseniz yıllar sonra istemese dahi hobiler ile uğraşmaya başladı. Başta istemedi ama bir sürü şey denedi. Zorladı kendini ve ennsonunda keyif alacağı şeyler buldu ve hobiler sayesinde toparladı. Çok okudu. Durumu ile ilgili sebepler vs konuları okudu araştırdı ve aştı. Tek üzücü olan yıllarını, eve tıkılarak geçirmiş olması. Bir an önce ufak ufak adımlarla zorlayın kendinizi. Sürekli dışarda veya hayatını yalnız geçiren insanlar bınu, yaparken bir soeun yaşamıyor değil, mi., korkacak elbettebirşey tok ama tabi ki bu elinizde değil. Aşmak için biraz zaman ihtiyacınız var ama lütfen pes etmeyin hayatı kaçırmayın. Toparlarsınız emin olun. Birqz sabır ve biraz zorlayın kendinizi aşarsınız allahın, izniyle. Şifalar diliyorum

Avrupa yakasında önerebileceğiniz bir psikiyatrist var mı?Eyüpte oturuyorum bu ilçe de olursa çok sevinirim.Online üzerinden de dr olursa sevinirim.
Psikiyatrisz bir hataızlık, varmı bakıp dirrk ilaç, yazıyor.. İlaç desteği çok, önemli sizin, durumu hızlandırabilir ancak bir psikolog ile terapi çok daha iyi olur sanki. Ece gürani adlı, psikologtan ben onşıne terapi aldım çok çok memnun kaldım, tavsiye ederim

Çok teşekkürler.Sizin adınıza sevindim.Bana da umut oldunuz artık iyileşmek istiyorum üstelik bir anneyim.Bu halde evladıma yetemiyorum bu halim ona da büyük haksızlık.
Önce kendimize güvenle başlıyor hersey cesaretli olmamız gerekiyor tabi ilaç ve terapi yardımıyla bence bir an önce bi doktordan yardım.almalisiniz ve bu geçici Bi süreç öyle düşünün hersey güzel olacak beynimize pozitif düşünceyi empoze etmeliyiz

Ben bu durumu 30 lu yaşların basinda yaşadım.bir keresinde eşim nöbetciydi erken saatte geliyordu sabah 5 gibi. Akşamdan ekmek almaya çıkamadım kalbim hızlı çarptı heyecanlandım oturdum evde ekmek yaptım.yalnizliktan çok korkuyordum, kendi başıma hicbirseymisim gibi geliyordu . Sonra kendimle vakit geçirmenin harika olduğunu keşfettim.once kendimi çok sevdim . hareketli enerjisi yüksek kişilerle arkadaslik yaptım. Haftalık plan defteri hazırladım. Yine zaman zaman oluyor bu durum.

Back