Korena Virüs Online Alışveriş Ne Kadar Güvenli?

Cogu kisi dikkat etmiyor ki, vucudun mikroba da ihtiyaci var diyor genelde insanlar onemli olan icin rahat etmesi bana gore,nasil rahatsak oyle yasamaliyiz. Ailenize siz de gosterebilirsiniz genel temizlik kurallarini bence. Markette bin kisinin elledigi bir urunu neden dolabiniza koyasiniz ki? Yarin coluk cocuga karisirsiniz o zaman daha zor,cocuklu ev her gun temizlenir,daha da dikkat edilmesi gerekir.

Virüsün karton/kumaş gibi pürüzlü yüzeylerde 1 gün, metal/cam/plastik gibi yüzeylerde de 3 gün bulaşıcılık süresi var. Evime aldığım torbaları hemen balkonda nadasa bırakıyorum.
Vakti gelince sabunlu su ile yıkayıp kaldırıyorum.
Ekmek, et tarzı ürünleri yine paketli almaya çalışıyorum, ambalajı yıkıyorum. Meyvelerde kabuklu/soyulabilir olanlar tercihim.

Ogun haberlere çıktı canim meyve ve sebze kesinlikle sabunla veya sirke ile yıkamamalı icine giriyormuş sanırım ve tehlikeliymis kabuklular dahil,(muz,soğan ) suyun altından geçirilecek. Yani sadece su ile yıkanmasını tavsiye ediyorlar.

Dışarda veya kullanmadiginiz bir odada 6 saat bekletmeniz yeterli o da önlem olsun diye, yoksa eşyadan virüs kapildigina dair kanıt yokmuş genelde insandan insana geçiyor

Korona için sıkıntı olabiliyor evet bir köşede açmadan beklet çevresini steril et ama korena için nedir ne değildir bilemiyorum.

Bunu öneren uzmansa benim dediğimi öneren de uzman. Bununla ilgili virüsle çalışma yapıp temizleme konusunda araştırıyor ve ona göre söylüyorlar. Sabun normalde toksik değildir. Varsın kalsın, saçını yıkarken de elini yıkadığında da cildin az da olsa emiyor.

Zaten bu yüzden ınsanların kafası karışık. Bir uzman sirke ile temizlik yapmayın klor kullanın çamaşır suyu derken öteki de sirke diyor. Bir diğeri de alkol diyormus onu da burda okudum. Bunda da ayni hesap olmus o zaman..

Virüs alkali ortamlarda yaşayamıyor. Bunu zaten sabunla el yıkama olayından biliyoruz. Çamaşır suyu ve sabunla paketleri yıkama ve silme yapmak lazım. Ben bu şekilde yıkayıp üç gün uzak bir yerde bırakıyorum. Yeşillik almıyorum. Portakal vs alıp onları sabunla sıcak suda bekletiyorum. Mutfak levyesinde. Bir tane Pekin’de yaşayan bir İspanyol bşr kadın var. Üç haftada bir paketli gıda alıp, meyve ve sebzeler için bu anlattığımı yaparak 9 hafta karantinadan hastalıksız çıktı. Alışverişe tel biri gidip koruyucu gözlük, eldiven ve maske ile alış veriş yapmışlar.

Vileda suyuna az sirke az çamaşır suyu ile işlem tamam. O uzmanda bu uzmanda mutlu sende mutlu. İçine boca etmedigin sürece ortamda ağır çamaşır ya da sirke kokusu olmadığı sürece sıkıntı yok diye düşünüyorum. Pazar market alışverişini balkonda 12 saat bekletip sonra iceri alıyorum. Çabuk tuketmem gerekse ambalajini sabun ve su ile yıkıyorum. Geçen gün muzuda yıkadım canım çekti napiyim

Yeşillik neden almıyorsun sabunlu suda olmuyor mu ki o? Ben seyi de anlamadim ki paketlerin üzerinde 2,5 saat yaşıyor 3 gun yaşıyor 1 gun yaşıyor olayını. Kargo soyletiyorum bende bekletiyorum ama hemen açmıyorum 3 gun bekletiyorum.

Ben en az 12 saat bekletip balkonda normal her zaman kullandığım gibi kullanıyorum. Çok yerde 3-6 saat diyor. 3 güne bozulan şeylerde oluyor bende. Buzluga atilacagi direk atiyorum çünkü o ortamda zaten virus ölüyor.

Zaten izlediğim haberde oyle gördüm
Muz da yıkanmalıymış. Sogan falan da. Yarın benimde temizlik günüm,temizlikçi geliyordu normalde bu durumlardan ötürü gelemiyor azar azar dökerim bende. Çamaşır suyu nefis bisey zaten

Temizlikçi almaman en iyisi şuan gerçekten. Ekmeğimi de evde yapıyorum. En tedirgin olduğum ekmek çünkü normalde bile cok insan dokunup dokunup almıyor diye sinir olurdum. Tek negatif yönü normal ekmekten çok yemem ve fırın pır pır döndürüyor sayacı.
Bu virus canli cansiz arası bir varlik ya tutunmadan 3 gün havalanan yerde durabilcegini pek düşünmüyorum. Belki havasiz bir odada o da belki. En iyisi balkonda bekletmek.

peki sebze meyveyi napıcaz onlardan gecer mi

Ben büyük bir leğen aldm mutfak için. Ne alsam hiç bir yere değdirmeden direk onun içine koyuyorum sonra bulaşık yıkar gibi köpürte köpürte yıkıyorum. Yıkıyamadığım şeyleride 1 gece balkonda bekletiyorum.Mesela kedim için internetten kum sipariş verdim. Geldiği zaman onları da poşediyle direk banyoya atıp yıkıyacağım. Buarada buharli alet kullananlara tavsiyem kullanmayın. Bu hastalk nemi seviyormuş. Tek yapılması gereken şey bol sabunla yıkamak. Meyveleri sebzeleri bile sabunla yıkamamz lazm. Öyle çamaşır suyuna flan gerek yok.

meyve sebze sabunlanacakmi
ölmeyelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…