Korece öğreniyorum...
Gramerlerini çözdüm sayılır. isim cümleleri ve zamanlara getirilen ekleri. Zaten türkçe gibi.
Şimdi 4 tane fill cümlesi-3 tane farklı cümle yazıp resmini çektim.
Eki Görüntüle 1818508
Telefonu her açtığım da. otobüste, yada saate baktığımda görüyorum.
Sizce bu yöntem işe yararmı?
7 tane çokmu az yada çokmu fazla öğrenmek için.
Siz yabancı dil çalışırken kaç tane kelime öğreniyorsunuz?
Ben öğrenmek istiyorum. Ezberleyince bir süre sonra gidiyor.
Sizin bildiğiniz başka yöntemler varmı?
T.O.P. ! <3 :))Korece okunuşuyla: (yolda): açmak demek. bende şöyle düşündüm. bir kelime kurdum "yolda giderken açıyorum."
bu şekilde öğrendiğim kelimeler hala aklımda. Tabi şekillerini de aklımda tutmam gerekiyor.
vaktim çok az.. Yazarak ta çalışmayı deneyeceğim. Ama sanki yazınca birşey anlamıyorum gibi geliyor.
kurslar var . Ama çalıştığım için vaktim uymuyorNe olcak bu bizim Kpop sevdalılarımızın hali? Ben dahil
Eğer bulabilirsen özel ders al, zor gibi görünüyor ama ben Korece öğrenmiş birkaç kişiyle konuştum hatta Ekşisözlük'e de bir göz gezdirdim, herkes zor göründüğünü ama aslında çok kolay olduğunu söylüyor hatta internette 20 kişi görmüşümdür en az Korece alfabeyi 20 dk da öğrendim diye yazan (Hangul ı)kurslar var . Ama çalıştığım için vaktim uymuyor
videolu anlatımlar da var. onlara bakıyorum. çok zor bir dil miş.
Eğer bulabilirsen özel ders al, zor gibi görünüyor ama ben Korece öğrenmiş birkaç kişiyle konuştum hatta Ekşisözlük'e de bir göz gezdirdim, herkes zor göründüğünü ama aslında çok kolay olduğunu söylüyor hatta internette 20 kişi görmüşümdür en az Korece alfabeyi 20 dk da öğrendim diye yazan (Hangul ı)
Anladım, o yüzden ders almak şart işte ben de öyle düşündüm kitaptan öğreniyim diye ama sonra boşa vakit harcarım diye vazgeçtim :) Korece neden öğrenmek istiyorsun bu arada? Benim gibi Kore'te gitme hayalin var dimi?alfabeyi öğrendim. Çok kolaycana. Gramerlerdeki zamanlarıda öğrendim. Bazı eklerde öğrendim. ama Öğrenirken hiç yüksek sesle öğrenmediğim için. konuşamıyorum. Bildiğim gamerle basit cümleler yazıyorum. Günlük şeklinde. ama iş konuşmaya gelince olmuyor. İngilizcede de öyle. Dilim dönmüyor. dilimin döndüğü tek dil japonca ondada alfabe çok zor.
Anladım, o yüzden ders almak şart işte ben de öyle düşündüm kitaptan öğreniyim diye ama sonra boşa vakit harcarım diye vazgeçtim :) Korece neden öğrenmek istiyorsun bu arada? Benim gibi Kore'te gitme hayalin var dimi?
Oh ne güzel aslında Korece öğrenmen daha kolay olur bence, Kore'de de yaşarsın (valla benim erkek arkaaşım Koreli olcak, direkt koreye yerleşirim çok güzel yerKoreye gitme hayalim yok.e.arkadasim korean man. hem onun dilini ogrenmek istiyorum. O bnm dilimi azcikta olsa biliyor. Hemde farkli bir dil ogrenmek istiyorum. Ingilizce kurslarina gittim iki kere ama ogrenemedim. Bende koreceye yoneldim. Korece olmazsa japonca.
Oh ne güzel aslında Korece öğrenmen daha kolay olur bence, Kore'de de yaşarsın (valla benim erkek arkaaşım Koreli olcak, direkt koreye yerleşirim çok güzel yerJaponca Korece'ye nazaran çok daha kolay bir dil bize göre, çünkü okunuşları aynı ama onun da alfabesi çoook zor
Bir süre sonra anlarsınOnun korece konuşmasından birşey anlamıyorum..
Alfabesini çözsek zaten japoncanın gerisi gelir. Korecede bir sürü harfin okunuşu değişiyor. o yüzden de sadece yazılışlarını beynim algılamış. okuyamıyorumKore çok güzel yer değil bence.. Bazı insanları çok meymenetsiz..
Bir süre sonra anlarsınOf evet o konuda çok haklısın, bi harf kelimenin başında farklı, sonunda farklı oknuyor, ortasında farklı........... anlamadığım bazı şeyler daha var, Tv showlarında izlemiştim youtube da Super Junior'ın biliyorsan, Kyunyun adlı üyesine programda biri Küyuun diye sesleniyordu, diğeri kuyaan diye, Siwon a biri Şiğon diyordu, diğeri Şiyaan yemin ederim hala adlarının okunuşlarını tam olarak öğrenemedim Neden güzel olmadığını düşünüyorsun? İnsanları da iyi gibi bilemedim :S
Aynen cnm tabii temel kelimeleri de öğrenmek lzım :)) ben korece öğrenen birinden duymuş telefon uygulaması adı Memrise, tavsiye ederim çok güzelkpop u fazla bilmiyorum. Bilmem bazen iyi geliyorlar bazen kotu.. alfabe cok karisik okumasi.. b den sonra bir harf gelirse farkli okunuyor. Diger harf sesliyse biri dger heceye geciyor.. cok karisik. O yuzden alfabe okunusunu sona biraktim. Dedim ilk once grameri cozeyim. Sonra hallederim..
biliyorum. Telefonda hepsi var ama birkere yüzünü açıp bakmadım... O kadar tembelimki.. Okuldada hiç ders çalışan biri değildim.. Çok zor geliyor.. Ama yapmam gerekiyor..Aynen cnm tabii temel kelimeleri de öğrenmek lzım :)) ben korece öğrenen birinden duymuş telefon uygulaması adı Memrise, tavsiye ederim çok güzel
Ben de öyle indireli 1 ay oldu 10 kelime bakmışımdır ancabiliyorum. Telefonda hepsi var ama birkere yüzünü açıp bakmadım... O kadar tembelimki.. Okuldada hiç ders çalışan biri değildim.. Çok zor geliyor.. Ama yapmam gerekiyor..
merhabaOh ne güzel aslında Korece öğrenmen daha kolay olur bence, Kore'de de yaşarsın (valla benim erkek arkaaşım Koreli olcak, direkt koreye yerleşirim çok güzel yerJaponca Korece'ye nazaran çok daha kolay bir dil bize göre, çünkü okunuşları aynı ama onun da alfabesi çoook zor
Merhaba, bugün Korece kursuna başladım. Bence tam tersi, Korece alfabesi kolaymerhaba
Japoncanın alfabesi,koreceye göre daha kolay :) kanjilerde sıkıntı yaşarsınız evet çünkü çok fazla kanji var ama hiragana ve katakana bildikten sonra kanjileri de çıkartırsınız..biraz haşır neşir olmak gerek,ingilizce gibi olmadığından çalışmadığınız sürece unutacağınız bir dil ailesi grubudur bunlar
Koreceye başlamıştım lakin alfabesi beni fena halde yormuştu
ama zevkli bi dildir orası kesin
hah işte japoncada bana kolay geliyorMerhaba, bugün Korece kursuna başladım. Bence tam tersi, Korece alfabesi kolaytek sorun bazı sesler (mesela O ve türevleri ) zorluyor :