• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kordon bağında tek arter tek ven sorunu olan var mı???

Merhaba,
Ben 20 haftalık hamileyim. Bugün beni de tek arterden dolayı doktorum amniyosenteze yönlendirdi. Bu tek başına amniyosentez gerektirmezmiş ama önceki gebeliğimde trizomi 18 çıkmıştı, onun için önerdi :(
Ben amniyosentezde sorun çıkmayacağını hissediyorum aslında. Beni en çok endişelendiren bebeğin bacak boyu ile ilgili oranların alt sınırda olması. Bunu kendim detaylı ultrason ölçümlerini incelerken farkettim. Bugün de doktorum "kordonda bebeğin bacaklarını besleyen damar yok" deyince yıkıldım.

konuyu hala takip eden var mı bilmiyorum ama benimde bebeğimin kordonunda tek arter varmış.doktor hareketlerini saymamı günde 8 kere hareket etmesi gerektiğini eğer hareketlerinde azalma olursa hemen gelmemi söyledi. bebeğimde gelişim geriliği olabilirmiş.herhangi bir anomaliyle dünyaya gelebilirmiş. :( :( Rab bim bebişlerimizi bize bağışlasın sağlıkla gelsin meleklerimiz....

konuyu hala takip eden var mı bilmiyorum ama benimde bebeğimin kordonunda tek arter varmış.doktor hareketlerini saymamı günde 8 kere hareket etmesi gerektiğini eğer hareketlerinde azalma olursa hemen gelmemi söyledi. bebeğimde gelişim geriliği olabilirmiş.herhangi bir anomaliyle dünyaya gelebilirmiş. :KK43: :KK43: Rab bim bebişlerimizi bize bağışlasın sağlıkla gelsin meleklerimiz....
Cnm bügünde kadar gelişim geriliği olmadıysa bundan sonra olsa bile bebeği alsalarda bnce sıkıntı çıkmaz galiba

canım 32. haftadan sonra olabilir dedi doktor. inş. sağlıkla gelir kızım annesine...

Yıllar sonra bu başlıkta merhaba. Bebeğim tek arterdi ve gelişimi 2hafta geriden geliyordu. Biz beş sene önce yaşadık bu durumu. belki de su an yeni öğrenip sarsilanlar var bizim yasadiklarimizi.tamamen onlara umut olması amacıyla yazıyorum şimdi. Oğlum 5 yasında. Doğuma kadar hep bir korku vardı içimizde sadece kontrollerin iyi çıkması bizi rahatlatiyordu. Doğum sonrası çok sukur saglikliydi. %60 gibi bir anomali riski vardı ama olmadı. Tek şunu söyleyebilirim. Sağlıklı denilen nice bebek sorunlarla dogabiliyor. Bir kapalı kutu ve ne olacağını onceden bilmek imkânsız. Olumlu düşünün dua edin ve her anne gibi bebeginizi sağlıkla kucağınıza alacaginiz günü sabırla bekleyin. Allah buyuk...

Merhaba bende önce ankara hastanesinde sonra eyüp ekici de ayrıntılı ultrason yaptırdım ublicalkort tek arter dendi pazartesi amniosentez yapılacak

Canım şart mı yaptırman doktorun ne dedi bi sıkıntı var mıymış? Ben doğum yaptım çok şükür kızım iyi sadece biraz küçük o da kime neye göre demem o ki 3 kg doğdu çok şükür

Üç ayrı doktorla görüştüm üçüde amniosentez önerdi umlikal arteri tek dediler bu gün amniosentez yapıldı. Sonucu bekleyeğiz :KK61:

kzcn
Canım şart mı yaptırman doktorun ne dedi bi sıkıntı var mıymış? Ben doğum yaptım çok şükür kızım iyi sadece biraz küçük o da kime neye göre demem o ki 3 kg doğdu çok şükür
Darısı bana inşallah. Güle güle büyütün bebeğinizi hayırlı olsun

Amin Can'ım korkma. Dikkatli beslen yumurta süt ceviz hergün mutlaka ye bebeğinin harekeklerini kontrol et. Allah a emanet olun.

Merhaba bende tek arter tek ven dolayısıyla tüm hamileliği korku ve endişe ile geçmiş biriyim. Gebeliğimin 20. Haftasında öğrendim bu durumu. 2.5-3 haftalık bir gelişme geriliğimiz vardı. Aminiyosentez yerine Amerika da yapılan bir test onerdi bir doktor fakat yaptırmadim. Bende birkaç doktora gittim bazıları hastaneye bile kabul etmedi risk alamam dedi. Benim şansım kendi özel doktorum hep bu durumun olabileceğini sadece yakından takip edilmesi gerektiğini söyledi. Sonuç olarak şuan 3.5 aylık çok çok şükür ki çok sağlıklı bir kızım var. Doğumdan sonra tüm organları da incelendi allah a hamd olsun hiçbir sknti yok. Sadece biraz küçük doğdu 2660 olarak. Bu konuyla ilgili ne sorulursa cevaplarim. Ben çok aradım sonucu mutlu olan hikâyeleri. Allah herkese sağlıklı evlat nasip etsin.

Bu konuda korkusu olan arkadaşlara tek önerim var en güzel günleriniz ayni bedende iki kalp hic korkuya kapılıp bu güzel gunlerinizi size ve bebeğinizle zehir etmeyin ben çok stres yaptım şuan 16 aylık kızım Allah evlatlarımızı korusun

Merhaba bende tek arter tek ven dolayısıyla tüm hamileliği korku ve endişe ile geçmiş biriyim. Gebeliğimin 20. Haftasında öğrendim bu durumu. 2.5-3 haftalık bir gelişme geriliğimiz vardı. Aminiyosentez yerine Amerika da yapılan bir test onerdi bir doktor fakat yaptırmadim. Bende birkaç doktora gittim bazıları hastaneye bile kabul etmedi risk alamam dedi. Benim şansım kendi özel doktorum hep bu durumun olabileceğini sadece yakından takip edilmesi gerektiğini söyledi. Sonuç olarak şuan 3.5 aylık çok çok şükür ki çok sağlıklı bir kızım var. Doğumdan sonra tüm organları da incelendi allah a hamd olsun hiçbir sknti yok. Sadece biraz küçük doğdu 2660 olarak. Bu konuyla ilgili ne sorulursa cevaplarim. Ben çok aradım sonucu mutlu olan hikâyeleri. Allah herkese sağlıklı evlat nasip etsin.
Merhaba.bende ayni durumdayim. Daha kapsamli yazarsan sevinirim. Su an 23. Haftamdayim. Sen kacinci haftanda dogum yaptin?

Merhaba.bende ayni durumdayim. Daha kapsamli yazarsan sevinirim. Su an 23. Haftamdayim. Sen kacinci haftanda dogum yaptin?
Mrb Canım arkadaşta cevap verir muhtemelen ama ben yaşadıklarımı yazayım sana 27.haftada farkettiler kendi doktorum endişelenmememi sadece düşük kilolu doğabileceğini her bebeğin 4 kg doğmak zorunda olmadığını anlattı ama gel görki hamileliğimin sonuna kadar uyumadım desem yeri keşke o günleri bu kadar stresli yaşamasaydım kontrolleri sıklaştırıyor doktor ve hareketlerini sayıyorsun hergün naçizane tavsiyem sol tarafına yatman o Zaman hem Bebek daha rahat beslenebiliyo . Sonuç itibariyle 38.haftanın sonunda sezeryanla doğum yaptım (bebeğim ters duruyordu çünkü) çok şükür sağlıklı kızım sende dua et korkma merak ettiğin birşey olursa elimizden geldiğince yardımcı oluruz

Merhaba ben 38. Haftada kendi isteğim ile sezeryan yaptım. Doktorum bu durumun sık rastlanan bir durum olduğunu korkmamam gerektiğini söyledi. Doktorun runuzun sizi rahatlatmasi çok önemli. Çevremde biri daha skntisiz 3100 gr olan bir bebek dünya ya getirdi. Bende o günlerimi stres içinde boşa geçirmişim. Şimdi binlerce kere sukur yanımda uyuyor miniğim. Başka ne sormak isterseniz cevaplarım.

cevaplariniz icin tesk.ederim. bende uyumuyorum. ikiz gebelikti.8. haftada bırını kaybettık o hala ıcerde ama. kızım cok hareketlı masallah ama bu bıle benı acaba beslenemıyoda hareketlı dıye dusunduruyo. anladıgım kadarıyla beklemekten baska yapacak bısı yok. tum bebeklerımız saglıklı olsun...

merhaba
benim de 18. haftada ultrasonda bebegimin damari tek arterli cikti..arkadaslar eger diger testleriniz, ayrintili beyin , bobrek ve kalp ultrasonlariniz, harmony testinizde degerleriniz normalse hic endiselenmenize gerek yok..testlerim normal olmasina ragmen ben de cok endiselendim, cok inceledim , okudum, uykusuz gecelerim oldu ama cok sukur bebegimizi saglikli bir sekilde kucagimiza aldik :) doktorum protein agirlikli beslenmemi soyledi ..her gun 2 yumurta yedim, mutlaka et ve sut urunlerini bol bol tukettim..benim ustelik hem yasim fazla (40), hem kilom fazla (90), hem de hamilelik sekerim vardi..bu yuzden daha cok endiselendim ama gercekten endiselenicek hicbirsey yokmus....doktorum tek arterli bebekler icin kilosu dusuk olabiliyor diye uyardi , cok sukur bebegim 3 kg olarak dogdu..

arkadaşlar merhaba benim 17. haftam şu an ikiz bebek bekliyorum. doktor 13. haftada bebeklerden birinin tek kordon olabileceğini söylemişti bugünkü kontrolde de tek olduğunu doğruladı. 2 hafta sonra tekrar muayene edecek ve amniyosentez yapabiliriz dedi. bebeğin şimdiye kadar ki her şeyi normal ve ikili testte çok iyi çıktı. ama bu durum beni endişelendirdi. amniyosentez yaptıran var mı bu sebepten dolayı ve sonuçlarınız nasıl çıktı. ben bir şey olmadığını düşünüyorum ama sanırım doktor her riski değerlendirmek istiyor zaten iyi olma ihtimali daha yüksek dedi ama yine de amniyosentez yapabiliriz dedi çok kafam karışık...

merhaba bende sorunlarla mücadele ediyorum cok uzuluyorum bana bilgi verir misiniz sizinle konusmak isterım sizin içinde uygunsa

Back
X