• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kordon bağında tek arter tek ven sorunu olan var mı???

İncirim merhaba umarim bu yazdigimi gorursunuz.gunlerdir burada teselli bulmaya calisiyorum.sanirim cocugunuz dunyaya gelmistir.sizden umutlu bir haber almaya ihtiyacim var.yazarsaniz hem bana hem burada ayni sorunu yasayan uyelere umut olur diye umuyorum

Canım kusura bakma yazını ancak gördüm. 14 Eylül'de bebeğim sağlıklı bir sekilde dünyaya geldi. Eve 3kg geldik 45 gunde 5,5 kilo olduk. Hiçbir saglik sorunu yok çok şükür. Test sonuçlarımiz zaten temiz çıkmıştı ama dogumdan sonra topuk kani sonuclari icin korktum yine de. Onlar da temiz geldi. Kordon kanını saklatmak için bankayla anlasmistim tek arter yüzünden yeterli kan olmayabilecegini düşündüm ama onda da sorun cikmadi. Kısacası biz iyiyiz :nazar:
sen de şimdiye kadar test yaptirip güzel sonuçları almissindir sanirim ama ben yine de soyleyeyim icini rahat tut çünkü bebeğin çok sağlıklı :emir_bebek::emir_bebek:

benim de bebeğim tek arterli. şimdilik biraz küçük olması dışında bi sorunumuz yok çok şükr. son 2 hafta kaldı doğuma. Allah herkesin bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin. bekliyoruz bakalım doktor bişey çıkabilir de çıkmayabilir de diyor. hayırlısıyla bebeğim sağlıklı olacak inşllh. bütün duam bu.Allah yardımcımız olsun.

--------------------------------------

Merhaba... Bebeğinizin durumu nasıl?

Canım kusura bakma yazını ancak gördüm. 14 Eylül'de bebeğim sağlıklı bir sekilde dünyaya geldi. Eve 3kg geldik 45 gunde 5,5 kilo olduk. Hiçbir saglik sorunu yok çok şükür. Test sonuçlarımiz zaten temiz çıkmıştı ama dogumdan sonra topuk kani sonuclari icin korktum yine de. Onlar da temiz geldi. Kordon kanını saklatmak için bankayla anlasmistim tek arter yüzünden yeterli kan olmayabilecegini düşündüm ama onda da sorun cikmadi. Kısacası biz iyiyiz :nazar:
sen de şimdiye kadar test yaptirip güzel sonuçları almissindir sanirim ama ben yine de soyleyeyim icini rahat tut çünkü bebeğin çok sağlıklı :emir_bebek::emir_bebek:

canım umudu kesmiştim kimse bana cevap yazmadı ben de girmemiştim foruma. artık 31. haftamdayım ve doğuma çok az kaldı. yine içimi kemirmeye başlamıştı düşünceler baktım cevap yazan olmuş mu diye yanıtını gördüm. evet dediğin gibi diğer tüm herşey çok normal. hatta benimkiler ikiz ve tek arterli kızım daha tombiş 1.5 kiloyu geçti. ben de inanıyorum herşeyin güzel olacağına.
bebeğine ve sana sağlıklı uzun ömürler diliyorum :) sağolasın...

canım umudu kesmiştim kimse bana cevap yazmadı ben de girmemiştim foruma. artık 31. haftamdayım ve doğuma çok az kaldı. yine içimi kemirmeye başlamıştı düşünceler baktım cevap yazan olmuş mu diye yanıtını gördüm. evet dediğin gibi diğer tüm herşey çok normal. hatta benimkiler ikiz ve tek arterli kızım daha tombiş 1.5 kiloyu geçti. ben de inanıyorum herşeyin güzel olacağına.

Maşallah kuzularina:) içini rahat tut desem de bize ömür boyu rahat yok, karnindayken ayri çıkınca ayrı dert. Allah bu güzel derdi basimizdan hiç eksik etmesin. Güzel haberlerinizi alacagima inaniyorum:)

Kizlar benimde tek arterven ve fl kisaligi 22.hafta gozukuyo 38mm normalde 25 haftalik olmaliydi ikiz gebeyim dger bebek normol haftasinda baska bole durumda olan varmi????
Amniyo yaptirmadimm..

Kizlar benimde tek arterven ve fl kisaligi 22.hafta gozukuyo 38mm normalde 25 haftalik olmaliydi ikiz gebeyim dger bebek normol haftasinda baska bole durumda olan varmi????
Amniyo yaptirmadimm..

Merhaba, ikiz gebeyim ve bebeklerimden biri tek arterli, sanırım bunu siz de yaşadınız bebeğinizin durumu ne? Ve önereceğinz birşey var mı? Cevap verirseniz mutlu olurum..

Merhaba, yazdıklarını ve yaşadığın sorunları gördüm. Bebeğinin durumu ne aceba? Ben de ikiz gebeyim ve bebeğimin biri tek arterli :(

Malesef bendede tek arter tek ven var.Bebegim 20+5 günlük ve 420 grm.Bu benide bayaga korkutuyor ama artık hakkımızda hayırlısı bakalım 28 mayısta anomali taramamız var inş bir sıkını çıkmaz.Birde bana suyun biraz fazla dediler.:(

Merhaba, ikiz gebeyim ve bebeklerimden biri tek arterli, sanırım bunu siz de yaşadınız bebeğinizin durumu ne? Ve önereceğinz birşey var mı? Cevap verirseniz mutlu olurum..
Mrbb canimm onceliklee ALLAH KOLAYLİK VERSİN..BENİM TEK ARTERLİ BEBEGİM İKİ AYDİR KUVEZDE TEK ARTERİNDEN DOLAYİ BESLENEMEMİS...:-(:-( insallahh seninki oyle olmaz.ve 30.haftada aniden suyum geldi dger bebegimde bi ay kuvezde kaldi suan yanimda.isin kotu tarafi suyumi patlatanda tek arterli bebegimdi.eger bi agri veya hafifte olsa nokta .

gibi kanama hemen hast. git ve 25
.

Nokta dahi olsa kirmizilik hemen hast. Git.bu tek arter onemli biseymis de farkina varamadik ve bole bi durumda peribtolohmg drun olmali normal kadin dogumcular anlamiyo bu isi..

benim ikizlerim şuan 16 aylık .benim oğlumda da 20.haftamda ayrıntılıda çıkmıştı , doktor bi kaç olasılık sıraladı ama bunlar sadece olasılık ,gelişim geriliği ,erken doğum olabilir demişti .
oğlum bu duruma rağmen hep 1 hafta 10 gün önden gidiyordu kilo ve boy olarak .
ikiz olmalarına rağmen 36.haftada doğurdum ,erken de doğurmadım .
yani asla canınızı sıkacak bir durum değil ,tetkiklerinizi yaptırın kontrolunu yaptırın hiç de korkmayın ..
gelişim geriliği olursa da en fazla boyu kilosu az doğar hepsi bu.. korkulacak bir şey değil ..
benim oğlumun maşallahı var şimdi gayet sağlıklı koşturuyor orada burada ..

Bayadir topige giren ve cvp veren olmamış ama ne olur bu sorunu yaşayan varsa bana yardım etsin şimdiye kadar 4 kere ayrıntılı ultrasona girdim ama bebegimin göbek kordonunun 1 arter 1 ven oldugunu 32 haftamda öğrendim yıkıldım neredeyse çünkü olasılıklar cok fazla doktorum gelişimi cok normal bebeğinde hiçbir sorun yok sadece doğumdan sonra böbrek ekg si çekilmeli dedi birde üstüne bendede proteinüri yani protein kaçağı cikti korkularım 2 katı arttı cok ağladım çünkü bebeğimi kaybetmekten korkuyorum ve söylenene gore proteyin kaçağı bebegi besliyen damarların daraliyo bebegin anne karnında ölümüne neden oldugunu hatta trizomi 18 ve trizomi 13 riski beni cok üzüyor aglamaktan icim dışıma cikti aslında stres yasak ama cok üzülüyorum elimde degil

Amniyo yaptirmadimm..
ben de seninle aynı durumdayım canım. iki bebeğimin arasında 10 gün var. sen doğum yapmışsndır sonuç ne oldu?

Bayadir topige giren ve cvp veren olmamış ama ne olur bu sorunu yaşayan varsa bana yardım etsin şimdiye kadar 4 kere ayrıntılı ultrasona girdim ama bebegimin göbek kordonunun 1 arter 1 ven oldugunu 32 haftamda öğrendim yıkıldım neredeyse çünkü olasılıklar cok fazla doktorum gelişimi cok normal bebeğinde hiçbir sorun yok sadece doğumdan sonra böbrek ekg si çekilmeli dedi birde üstüne bendede proteinüri yani protein kaçağı cikti korkularım 2 katı arttı cok ağladım çünkü bebeğimi kaybetmekten korkuyorum ve söylenene gore proteyin kaçağı bebegi besliyen damarların daraliyo bebegin anne karnında ölümüne neden oldugunu hatta trizomi 18 ve trizomi 13 riski beni cok üzüyor aglamaktan icim dışıma cikti aslında stres yasak ama cok üzülüyorum elimde degil
kizlarr ben erkern dogum yaptim bebegim beslenememis tek arfevenden dolayi 875grm dogdu 3ay kuvezde kaldi kizim 1ay kaldi 1650grm dogdu...cok zor gunler atlattik hersetden dondde dawn sendromu olabilir dediler ama cok sukur dgll...Hala bebegim.kucuk duzeltilmis yasi 8aylik ama hala 4aylikngbi cok.zor ALLAH KİMSENİN BASİNA VERMESİN YASAFİKLARİMİ STRES YAPMAYİN BOL BOL DUA EDİN

kizlarr ben erkern dogum yaptim bebegim beslenememis tek arfevenden dolayi 875grm dogdu 3ay kuvezde kaldi kizim 1ay kaldi 1650grm dogdu...cok zor gunler atlattik hersetden dondde dawn sendromu olabilir dediler ama cok sukur dgll...Hala bebegim.kucuk duzeltilmis yasi 8aylik ama hala 4aylikngbi cok.zor ALLAH KİMSENİN BASİNA VERMESİN YASAFİKLARİMİ STRES YAPMAYİN BOL BOL DUA EDİN
geçmiş olsun canım... bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum. kaçıncı hafta doğum yaptın? neye dikkat etmemiz gerekiyor

geçmiş olsun canım... bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum. kaçıncı hafta doğum yaptın? neye dikkat etmemiz gerekiyor
30+5 gunlukkken.dogum oldu ami.suyum.geldii..stres yapmayinn en cok tetikleryen. seyyy....erken dogum cokk zor kizlarr erken.dogan.bebekle mucadele etmnin.zorluhumu.bilseydim.suam.hic kafa takmazdim ve yatim yuruyus falam yapma bence yuyyus bebegi asagi.itiyo.cunku bebek.zatrn beslenemiyo.ordan.cikmanin.yolinu ariyo keske.drum.daha bilincli.olsaydi ve bebeginin olcumu var drenc varmi.ypkmu dye usgde ayri gosterim oluyo ona gr her dr kontrolinde ben grmdim..vee bol balik ve kilo yapam.seyler yeeeee

30+5 gunlukkken.dogum oldu ami.suyum.geldii..stres yapmayinn en cok tetikleryen. seyyy....erken dogum cokk zor kizlarr erken.dogan.bebekle mucadele etmnin.zorluhumu.bilseydim.suam.hic kafa takmazdim ve yatim yuruyus falam yapma bence yuyyus bebegi asagi.itiyo.cunku bebek.zatrn beslenemiyo.ordan.cikmanin.yolinu ariyo keske.drum.daha bilincli.olsaydi ve bebeginin olcumu var drenc varmi.ypkmu dye usgde ayri gosterim oluyo ona gr her dr kontrolinde ben grmdim..vee bol balik ve kilo yapam.seyler yeeeee
ben de neyin bebeklere kilo yaptığını merak ediyorum. süt peynir yoğurt her gün yemeye çalışıyorum. 1 ay iş yoğunluğum çoktu güzel beslenemedim kuzum 10 gün geride kalmış şimdi çok üzülüyorum. aspirin falan içmiş miydin

Benim 18. haftamda ortaya çıktı. Maalesef böbreklerinin birinde kistler vardı diğeri ise küçülüp yok olmuştu. Suyu bitti ve aldırdık. Erken dönemde böbrek kontrolüne önem verin derim..

Back
X