köpek sahipleri bakabilir mi pati temizliği

manikkk

Guru
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2013
2.175
2.306
merhaba, ev içinde bakan her köpek sahibinin cevaplamasını çok isterim özellikle
geçtiğimiz yıllarda da yine bu forumda bu konuyu açmıştım ama şimdi güncel olarak bir daha açmak istedim,
belki başka güzel fikirler gelir

köpeğimi günde 2 belki 3 kere tuvalete çıkarıyorum
patilerini de her seferinde bebek şampuanıyla yıkıyorum

suyun derilerine zararlı olduğunu biliyorum ancak köpeğim koltuk yatak yorgan her yerde yatıyor
malum patileri de her yere değiyor

uzun tüylü bir köpek bazen kakası öyle bir bulaşıyor ki ıslak mendille kabasını alıp popoyu da şampuanlıyorum
bir aralar kurutmuyordum yaralar çıkmaya başlamıştı anladım ki ıslak kaldığı için
o günden beri mutlaka fön makinesiyle tek damla kalmayana kadar kuruturum

sürekli yıkamak da zararlı vicdan azabı çekiyorum yıkarken,
ama ev ortamında poposu patileri her yere değerken başka bi çözüm gelmiyor aklıma
ıslak bezle silmenin hijyenine güvenmiyorum içim rahat etmiyor
siz nasıl yapıyorsunuz daha pratik çözümleriniz var mı? benim belim yamuluyor her gün

Son düzenleme:
Poposundaki fazla tuyleri traşlasaniz? Kopegim yok, kedim var nadiren popo tuylerine kaka bulasiyordu ben oradaki tuylerini kisalttim.

Ya bende bunu öğrenmek istiyorum. Bende her çişten sonra yıkıyorum patilerini ama kırmızı benekler oluşmaya başladı. Konuyu takipteyim

Patileri devamlı yıkayıp özellikle de ıslak bırakırsanız mantara, tahrişe vs davetiye çıkarırsınız.

Ben normalde patilerini yıkamıyorum, nemli bezle siliyorum sadece.

Coronadan ötürü bir aydır eve sokarken sulandırılmış sirkeli suya batırıp çıkarıyorum patileri, ardından duru suya, sonra iyice kuruluyorum. Corona bitsin devam etmeyeceğim buna.

Poposunu silmiyorum. Niye bulaşıyor bilemedim, normalde dışkıları bulaşmıyor ki benim bir köpeğim de uzun tüylü. Sık sık cıvık dışkı yapıyorsa mide bağırsak sorunu olabilir.

Poposundaki fazla tuyleri traşlasaniz? Kopegim yok, kedim var nadiren popo tuylerine kaka bulasiyordu ben oradaki tuylerini kisalttim.
poposuna dokunulmasına alışkın hep ıslak mendille silip yıkadığım için,
ama bilmediği hemde gürültü çıkaran makineyi poposuna yaklaştırtmaz
anca bayıltmak falan lazım, yılda 1 kere sakinleştiriciyle veteriner tıraş ediyor
makastan da çok korkarım tüylerin arasında görmem kuyruk köküne falan batırırım bi yerini keserim diye

o yaraları farkettiğim gün alışkanlık edindim kurutmadan bırakmam hiç bir zaman
normalde kuru mama yedikten sonra kakası normal olmuyor ama ben bebekliğinde hata ettim normal yiyecekler de verdim artık kuru mamayı çok sevmiyor, aç kalınca yiyor
normal yiyecekler yediğinde de kakası cıvık oluyor malesef
hem ev yemeği hem kuru mama yiyor yani
siz huylanmıyor musunuz koltuklara yatağa çıktığında patisi poposu yıkanmayınca
ben çok huylanıyorum yıkamadan asla temizlenmiş olmaz diye

Son düzenleme:
16 yıldır huylanmıyorum hayır :)
Hatta daha öncesine gidersem 26 yıldır annem de huylanmıyormuş.

Sonuçta ekstradan bulaşmadığı sürece köpeğin poposunda herhangi bir kalıntı kalmıyor.

Her gün pati ve popo yıkamak köpek için sakıncalı, o yüzden yapmıyorum. Zaten özellikle uzun tüylü köpeğimde 1 ayda yıldım pati yıkayıp kurutmaktan, korona biter bitmez daha işim olmaz

Dışarı çıkarken ayakkabı giydiriyorum popo tüylerini de hep kısa tutuyorum eve geldiğimizde ağız ve popoyu siliyoruz sadece

Dışarı çıkarken ayakkabı giydiriyorum popo tüylerini de hep kısa tutuyorum eve geldiğimizde ağız ve popoyu siliyoruz sadece
ben bir keresinde çorap giydirmiştim yürüyememişti
sizin kullandığınız ayakkabı nasıl birşey kendi kendine çıkarması kolay mı ve memnun musunuz?
kızım küçük ırktan az büyük, orta ırktan az küçük aralarında bir köpek
nasıl bi ayakkabı seçimi yapmalıyım mesela small küçük medium büyük gelir gibi sanki

Mantar olacak hayvan.
Günde 5 kere çıkarıyoruz, kakaya-çişe basmamışsa asla şampuanlamam patilerini. Su ile yıkıyoruz, sonra da havlusu ile siliyoruz.
Popoyu ya tıraş ettireceksiniz ya da makasla kendiniz keseceksiniz.
Dışkısı neden yapışacak kadar cıvık?
Süt mü içiriyorsunuz?
Ev yemeği mi yiyor?
Ne marka mama yiyor mama veriyorsanız?

ben de hemen kapının önüne çıkıp eve giriyorsak suyla duruluyorum ama genelde 15-30 dk arası geziyoruz
o zaman da o köpüğü görmeden rahat edemiyorum
market maması vermiyorum britcare alıyoruz veterinerden kuzulu
ev yemekleri yiyor ama doyacak kadar değil atıştırmalık kadar, bizden ümidi kesince mamasına gidiyor
bu arada soğan, süt vs. gibi köpeklere zararlı besinleri tükettirmiyorum. o konuda çok araştırma yaptım
ishal gibi değil de tüylere yapışacak kadar cıvık yapıyor işte arada, o zaman popoyu da yıkıyorum

siz poposundan huylanmıyor musunuz koltuğa falan çıkınca ben çok huylanıyorum yıkamazsam

Bizim gibi yapmıyorlar ki.
Tam tarif de edemem şimdi, kabaca zar gibi bir şey hafif çıkıyor popolarından, onun içinden de kaka çıkıyor, yapma işlemi bitince o yuvarlak zar gibi parça içeri giriyor. Yaptığı yerden poposuna kadar yükselmedikçe ya da yanlışlıkla kendisi oturmadıkça kaka bulaşmaz (evlerden ırak ishal değilse). En azından 10 küsur senedir benim gözlemlediğim bu. Çok nadir poposunu şampuanlamamız gerekti şimdiye kadar.
Patilerini yıkadıktan sonra her seferinde tuvalet kağıdı ile poposunu siler kağıda bakarız bir şey var mı diye.
Uzuuuun uzun da gezsek, kapının önüne 5 dakikalık da çıksak bizim sistem bu.
Köpekler sık yıkanırsa deri problemleri yaşıyorlar.
İlk senemizde evde köpek kokusu olacak diye o kadar çok siliyordum ki zavallımın göbeğinde kırmızılıklar oldu. Veteriner deterjan kaynaklı dedi, Frosch markasına geçtim, düzeldi, ama olacak gibi değildi bıraktım silmeyi. Gördük ki evde köpek kokusu olur diye bir şey yokmuş. Sanırım tuvaletini eve yaptıranlarda oluyor o koku.
Konuyu dağıttım. Kısaca yıkamanıza gerek yok bir şey bulaşmadıkça.

Ben kedi besliyorum. Ben de kedimi sürekli silerim. Hatta her dışarı çıktığında eve gelince yıkanacağını bilir. İki hafta doldu diyelim kendi direk banyoya yatar beni yıka diye. Nasıl insanlarda alışkanlık varsa hayvanlarda da alışkanlık oluyor. Ben sizi anlıyorum. Silmeden rahat edemezsiniz. Önemli olan onun cildine uygun ürünleri kullanmanız. Özel pati için temizleme mendilleri var tek kullanımlık onları da kullanabilirsiniz. Ya da bardak gibi bir aparat var patisini ona sokuyorsunuz temizliyor.

bazen arka bacaklarında fönle kuruturken kırmızı benekler fark ediyorum sivilce gibi, kuruturken ayrılan tüylerinin arasından derisi görününce
direk pişik merhemi sürüyorum o bölgelere hızlı iyileşiyor allaha şükür
dediğiniz markayı araştıracağım çok teşekkür ederim önerileriniz için

temizleme mendilleri ıslak mendil gibi şeyler içimi hiç rahat ettirmiyor çok huylanıyorum
poposu patileri yastıklara koltuklara değiyor
kendi içimi rahatlatmak için onu perişan ediyorum bir nebze
evet o bardağa benzer fırça görevi gören var içinde türkiyeye döner dönmez siparişini vereceğim
yaşadığım yerde bulabileceğimi zannetmiyorum

Sizi anlıyorum. Temizliği seven bir kedi sahibi olarak kedim bile ev pisse. Direk yatacağı yeri ilk yalar öyle yatar o zaman da anlarım evi temizle dediğini. Deterjan kullanmazsanız çok zarar vereceğini sanmıyorum.

Sizi anlıyorum. Temizliği seven bir kedi sahibi olarak kedim bile ev pisse. Direk yatacağı yeri ilk yalar öyle yatar o zaman da anlarım evi temizle dediğini. Deterjan kullanmazsanız çok zarar vereceğini sanmıyorum.
temizliği bilen kediye köpeğe çok imreniyorum bizimkisi biraz pasaklı malesef
tüyü kadar ömrü olsun hepsininn
çok teşekkür ediyorum

Şunu kullanıyorum çok memnunum. Keşke video atabilsek işk giydirdiğimde asla basmak istemiyodu 2 ayağı üstünde yürüyodu dehşet komikti ama şimdi alıştı koşuyo bile. Bi tık büyük geliyo bu benim kıza ama boğazı cırt cırtlı olduğunu için orayı sıkı cırtlayınca çıkma gibi bi sorun olmuyo. Veteriner önerisi sonrası almıştım müthiş bi rahatlık ikimiz için de 5 kilo kız benim kızçe

Eklentiler

• 68B36958-B3F7-4F51-9BBA-9AEF63E2AE25.png
    159,4 KB · Görüntüleme: 78
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…