- 2 Ocak 2015
- 6.424
- 15.435
Aslında tam tersi titiz insan işi oluyor. "aaa ben çok titizim şekerim kedi köpek istemem" diyenler genelde öyle olmayan insanlar, aldatıcı reklam yapıyorlar yaniişte o ayak yıkamak eziyet hayvana ama bunu size anlatabileceğimi düşünmediğim için polemiğe girmeden gidiyorum. Köpek beslemek titiz insan işi değil.
Aslında tam tersi titiz insan işi oluyor. "aaa ben çok titizim şekerim kedi köpek istemem" diyenler genelde öyle olmayan insanlar, aldatıcı reklam yapıyorlar yani
Mesela süpürge alelade bir süpürge olamaz bizde, tüy toplayan, daha vakumlu, daha kaliteli bir şey olmalı.
Haftada bir temizlik yapılmaz, daha sık yapılır. Haftada 2,5 ile sınırlı tutuyorum ben, eşim bastırmasa 2,5 değil 3 olacak. (buçuk kısmı şöyle haftada 3 kere süpürüyorum ama 2sinde siliyorum yerleri).
Kedisi-köpeği olmayan arkadaşlarımın evi samimi söylüyorum olanlarınkinden kirli. Buradan sonra yazıklarım size değil, konu sahibi için.
Hayvancağızı tekrar söylüyorum, lütfen sık yıkamayın şampuanla, su ile patilerini yıkayabilirsiniz, zaten kurulamak için havlusu vardır.
Poposuna dışkı bulaşmadıkça popoyu da rahat bırakın, zaten ayda yılda bir bulaşır.
Ayakkabı önerilmiş ama sağlıklı değil, tırnaklarının sokakta törpülenmesi lazım, elbette veterinerde kestiriyoruz ama onun haricinde de gerekli, toprağa basması lazım bir kere hayvanın. Törpülenme olayını yavruyken veteriner anlatmıştı ama kaç sene öncesi, sebepleri aklımda kalmamış. Ben de alacaktım, onun üzerine anlatmıştı.
Her gün evi de silmenize gerek yok, gerçekten kokmuyor. Ama ıslak köpek kokusu diye bir tabir var, duydunuz mu hiç bilmem, sık yıkanan köpek kokar. Cilt phları bizimkinden farklı, terleme bezleri patilerinde, sık yıkandıkça ph bozulur, koku olur, mantar olur ki mantar aman yarabbi kurtulması en zor hastalıklardan.
ayakkabıyı bir anlık düşündüm ancak bizimkisi hem çıkarır sevmezAslında tam tersi titiz insan işi oluyor. "aaa ben çok titizim şekerim kedi köpek istemem" diyenler genelde öyle olmayan insanlar, aldatıcı reklam yapıyorlar yani
Mesela süpürge alelade bir süpürge olamaz bizde, tüy toplayan, daha vakumlu, daha kaliteli bir şey olmalı.
Haftada bir temizlik yapılmaz, daha sık yapılır. Haftada 2,5 ile sınırlı tutuyorum ben, eşim bastırmasa 2,5 değil 3 olacak. (buçuk kısmı şöyle haftada 3 kere süpürüyorum ama 2sinde siliyorum yerleri).
Kedisi-köpeği olmayan arkadaşlarımın evi samimi söylüyorum olanlarınkinden kirli. Buradan sonra yazıklarım size değil, konu sahibi için.
Hayvancağızı tekrar söylüyorum, lütfen sık yıkamayın şampuanla, su ile patilerini yıkayabilirsiniz, zaten kurulamak için havlusu vardır.
Poposuna dışkı bulaşmadıkça popoyu da rahat bırakın, zaten ayda yılda bir bulaşır.
Ayakkabı önerilmiş ama sağlıklı değil, tırnaklarının sokakta törpülenmesi lazım, elbette veterinerde kestiriyoruz ama onun haricinde de gerekli, toprağa basması lazım bir kere hayvanın. Törpülenme olayını yavruyken veteriner anlatmıştı ama kaç sene öncesi, sebepleri aklımda kalmamış. Ben de alacaktım, onun üzerine anlatmıştı.
Her gün evi de silmenize gerek yok, gerçekten kokmuyor. Ama ıslak köpek kokusu diye bir tabir var, duydunuz mu hiç bilmem, sık yıkanan köpek kokar. Cilt phları bizimkinden farklı, terleme bezleri patilerinde, sık yıkandıkça ph bozulur, koku olur, mantar olur ki mantar aman yarabbi kurtulması en zor hastalıklardan.
Anladım. Alırsanız ve unutmazsanız yazın olur mu?Titizlikten kastım ay yatağa çıkıyor patileri köpürtelim, totoyu yıkayalım, ayakkabı giydirelim, kediyi toptan yıkayalım, ay tüyü dökülüyooo buuunuuaan şeklindeki titizlik. Yoksa hayvan olan evin daha sık temizlendiği tartışılmaz bir gerçek. Bizde kedi var, köpüş yok bir süredir. Kumun olduğu oda her gün ev gün aşırı süpürülüyor. Hedefim robot süpürge almak. Pisi bir senedir bizde, birkaç kere kakasına bastığı için ıslak bezle pati silmek dışında bir temizlik işlemi uygulamadık. Buna rağmen parfüm sıkmışız gibi mis kokuyor oğlum.
Pati temizleme bardağı aldım bu konuyu açtıktan hemen sonra sipariş vermiştim. Aylardır kullanıyorum çok rahat alıştı. Birkaç kaşıklık sirkeyle ayak kokusu da azaldı. Öyle çok çamurda toprakta gezdirmiyosanız bence çok büyük rahatlık. Patiler çamur olduğunda çok iyi arıtmıyor çünkü kirlenen suyla temizlemeye çalışıyorsunuz. Onu banyoda yıkamak gerek.Az önce baktım iki köpeğim var çok masraflı oluyor bazen şakır şakır yıkadığım halde kurulama havlusu lekeleniyor ıslak mendille hiç beceremem
Köpek ayakkabıları var dışarı çıkarken onları giydirmeni tavsiye ederim poposu için de tüylerini hafif kesin ara ara bulaşmasınmerhaba, ev içinde bakan her köpek sahibinin cevaplamasını çok isterim özellikle
geçtiğimiz yıllarda da yine bu forumda bu konuyu açmıştım ama şimdi güncel olarak bir daha açmak istedim,
belki başka güzel fikirler gelir
köpeğimi günde 2 belki 3 kere tuvalete çıkarıyorum
patilerini de her seferinde bebek şampuanıyla yıkıyorum
suyun derilerine zararlı olduğunu biliyorum ancak köpeğim koltuk yatak yorgan her yerde yatıyor
malum patileri de her yere değiyor
uzun tüylü bir köpek bazen kakası öyle bir bulaşıyor ki ıslak mendille kabasını alıp popoyu da şampuanlıyorum
bir aralar kurutmuyordum yaralar çıkmaya başlamıştı anladım ki ıslak kaldığı için
o günden beri mutlaka fön makinesiyle tek damla kalmayana kadar kuruturum
sürekli yıkamak da zararlı vicdan azabı çekiyorum yıkarken,
ama ev ortamında poposu patileri her yere değerken başka bi çözüm gelmiyor aklıma
ıslak bezle silmenin hijyenine güvenmiyorum içim rahat etmiyor
siz nasıl yapıyorsunuz daha pratik çözümleriniz var mı? benim belim yamuluyor her gün
Pati yıkama bardağı aldım eve gelince bir iki yemek kaşığı sirkeyle suyu doldurup 4 patiyi de temizliyorum ayak kokusu kalmadı, su çok kirlenirse iki tur yapıyorum temizlemeyiKöpek ayakkabıları var dışarı çıkarken onları giydirmeni tavsiye ederim poposu için de tüylerini hafif kesin ara ara bulaşmasın