köpek sahipleri bakabilir mi pati temizliği

işte o ayak yıkamak eziyet hayvana ama bunu size anlatabileceğimi düşünmediğim için polemiğe girmeden gidiyorum. Köpek beslemek titiz insan işi değil.
Aslında tam tersi titiz insan işi oluyor. "aaa ben çok titizim şekerim kedi köpek istemem" diyenler genelde öyle olmayan insanlar, aldatıcı reklam yapıyorlar yani
Mesela süpürge alelade bir süpürge olamaz bizde, tüy toplayan, daha vakumlu, daha kaliteli bir şey olmalı.
Haftada bir temizlik yapılmaz, daha sık yapılır. Haftada 2,5 ile sınırlı tutuyorum ben, eşim bastırmasa 2,5 değil 3 olacak. (buçuk kısmı şöyle haftada 3 kere süpürüyorum ama 2sinde siliyorum yerleri).
Kedisi-köpeği olmayan arkadaşlarımın evi samimi söylüyorum olanlarınkinden kirli. Buradan sonra yazıklarım size değil, konu sahibi için.

Hayvancağızı tekrar söylüyorum, lütfen sık yıkamayın şampuanla, su ile patilerini yıkayabilirsiniz, zaten kurulamak için havlusu vardır.
Poposuna dışkı bulaşmadıkça popoyu da rahat bırakın, zaten ayda yılda bir bulaşır.
Ayakkabı önerilmiş ama sağlıklı değil, tırnaklarının sokakta törpülenmesi lazım, elbette veterinerde kestiriyoruz ama onun haricinde de gerekli, toprağa basması lazım bir kere hayvanın. Törpülenme olayını yavruyken veteriner anlatmıştı ama kaç sene öncesi, sebepleri aklımda kalmamış. Ben de alacaktım, onun üzerine anlatmıştı.
Her gün evi de silmenize gerek yok, gerçekten kokmuyor. Ama ıslak köpek kokusu diye bir tabir var, duydunuz mu hiç bilmem, sık yıkanan köpek kokar. Cilt phları bizimkinden farklı, terleme bezleri patilerinde, sık yıkandıkça ph bozulur, koku olur, mantar olur ki mantar aman yarabbi kurtulması en zor hastalıklardan.

Titizlikten kastım ay yatağa çıkıyor patileri köpürtelim, totoyu yıkayalım, ayakkabı giydirelim, kediyi toptan yıkayalım, ay tüyü dökülüyooo buuunuuaan şeklindeki titizlik. Yoksa hayvan olan evin daha sık temizlendiği tartışılmaz bir gerçek. Bizde kedi var, köpüş yok bir süredir. Kumun olduğu oda her gün ev gün aşırı süpürülüyor. Hedefim robot süpürge almak. Pisi bir senedir bizde, birkaç kere kakasına bastığı için ıslak bezle pati silmek dışında bir temizlik işlemi uygulamadık. Buna rağmen parfüm sıkmışız gibi mis kokuyor oğlum.

ayakkabıyı bir anlık düşündüm ancak bizimkisi hem çıkarır sevmez
hem de evet tırnaklarından dolayı rahat olmadıklarını düşündüm bir iki fotoğraf baktıktan sonra
tabanı tırnak uçları falan çok sert görünüyor belli

sanırım şu bardak şeklinde pati temizleme kupalarından alıcam şuan videolarını izliyorum hatta
içine su dolduruyorlar buna rağmen bütün çamuru döküyor
çok teşekkürler önerileriniz için

Anladım. Alırsanız ve unutmazsanız yazın olur mu?

Ben ıslak bezle sildiğim zaman bez hiç temizlenmiyor hep kirli en sonunda küvete koyup köpek şampuanıyla patilerini yıkamaya başladım. Pati temizleme bardağı aldım ona da alıştırmak çok zor zaten tertemiz olmuyor. Islak bezle silenler ben nerde hata yapıyorum anlamadım k

Pati temizleyici mendil mi ne varmış onla siliyor kardeşim. Şampuanlamıyor.

Az önce baktım iki köpeğim var çok masraflı oluyor bazen şakır şakır yıkadığım halde kurulama havlusu lekeleniyor ıslak mendille hiç beceremem

Az önce baktım iki köpeğim var çok masraflı oluyor bazen şakır şakır yıkadığım halde kurulama havlusu lekeleniyor ıslak mendille hiç beceremem
Pati temizleme bardağı aldım bu konuyu açtıktan hemen sonra sipariş vermiştim. Aylardır kullanıyorum çok rahat alıştı. Birkaç kaşıklık sirkeyle ayak kokusu da azaldı. Öyle çok çamurda toprakta gezdirmiyosanız bence çok büyük rahatlık. Patiler çamur olduğunda çok iyi arıtmıyor çünkü kirlenen suyla temizlemeye çalışıyorsunuz. Onu banyoda yıkamak gerek.
Biz hep asfalt yerlerde geziyoruz bazen içime sinmeyince önce sirkeli sonra durulama suyuyla iki kere yapmış oluyorum mis gibi oluyor. Banyoda yıkamayı bırakınca bel ağrılarım geçti yemin ederim
İki köpek için tek bardak yeterli, ayrı ayrı almak zorunda değilsiniz. Bide pati tüyleri çok uzunsa kısaltın rahat edersiniz.

Son düzenleme:
Köpek ayakkabıları var dışarı çıkarken onları giydirmeni tavsiye ederim poposu için de tüylerini hafif kesin ara ara bulaşmasın

Köpek ayakkabıları var dışarı çıkarken onları giydirmeni tavsiye ederim poposu için de tüylerini hafif kesin ara ara bulaşmasın
Pati yıkama bardağı aldım eve gelince bir iki yemek kaşığı sirkeyle suyu doldurup 4 patiyi de temizliyorum ayak kokusu kalmadı, su çok kirlenirse iki tur yapıyorum temizlemeyi bunca zaman almadığıma pişmanım, ayakkabılar özellikle tırnakları için çok sağlıksız

şampuan kullanmayın derim , ılık suyla yıkayın ve iyi kurulayın ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…