- 2 Ocak 2015
- 6.426
- 15.443
Aslında tam tersi titiz insan işi oluyor. "aaa ben çok titizim şekerim kedi köpek istemem" diyenler genelde öyle olmayan insanlar, aldatıcı reklam yapıyorlar yaniişte o ayak yıkamak eziyet hayvana ama bunu size anlatabileceğimi düşünmediğim için polemiğe girmeden gidiyorum. Köpek beslemek titiz insan işi değil.
Mesela süpürge alelade bir süpürge olamaz bizde, tüy toplayan, daha vakumlu, daha kaliteli bir şey olmalı.
Haftada bir temizlik yapılmaz, daha sık yapılır. Haftada 2,5 ile sınırlı tutuyorum ben, eşim bastırmasa 2,5 değil 3 olacak. (buçuk kısmı şöyle haftada 3 kere süpürüyorum ama 2sinde siliyorum yerleri).
Kedisi-köpeği olmayan arkadaşlarımın evi samimi söylüyorum olanlarınkinden kirli. Buradan sonra yazıklarım size değil, konu sahibi için.
Hayvancağızı tekrar söylüyorum, lütfen sık yıkamayın şampuanla, su ile patilerini yıkayabilirsiniz, zaten kurulamak için havlusu vardır.
Poposuna dışkı bulaşmadıkça popoyu da rahat bırakın, zaten ayda yılda bir bulaşır.
Ayakkabı önerilmiş ama sağlıklı değil, tırnaklarının sokakta törpülenmesi lazım, elbette veterinerde kestiriyoruz ama onun haricinde de gerekli, toprağa basması lazım bir kere hayvanın. Törpülenme olayını yavruyken veteriner anlatmıştı ama kaç sene öncesi, sebepleri aklımda kalmamış. Ben de alacaktım, onun üzerine anlatmıştı.
Her gün evi de silmenize gerek yok, gerçekten kokmuyor. Ama ıslak köpek kokusu diye bir tabir var, duydunuz mu hiç bilmem, sık yıkanan köpek kokar. Cilt phları bizimkinden farklı, terleme bezleri patilerinde, sık yıkandıkça ph bozulur, koku olur, mantar olur ki mantar aman yarabbi kurtulması en zor hastalıklardan.