- 2 Şubat 2015
- 14.625
- 62.309
İnsanlarin surekli kopegini alip uzun yuruyusler yapmaya vakti olmuyor, kopek icin de elbet yeşil alan onemli ama asil onemli olan disarda nefes alip hareket edip egzersiz yapmasi.
Dişkisini tabiki almasi gerekiyor onda kesinlikle hemfikiriz, iki kopegim var ve bi kere bile gezdirirken dişkilarini herhangi bir yerde asla birakmadim, birakanlarla da cok kavga ettim.
Ne guzel dediniz, diskisini birakinca “2 nefes alcak cocugu” yapma dur diye darliyoruz diye. Bir de bunu kopek sahibi tarafindan dusunun. O da “cocugunu” gezdirmeye cikariyor ama cocuklar ya korkup kaciyor ya sevmek istiyor darliyor ve o iki nefes alacak köpek de rahat edemiyor. Kopek sahibi yonetime sikayet edip cocuklarinizi parka cikarmayin deme hakkina sahip mi? Degil. O yuzden baskasi da onun bu hakki elinden almakta hakli degil.
Başkasinin ozgurlugunu kisitlayarak ozgur olunmuyor demissiniz ama biz sokaktaki hayvanlarin agactaki kuşlarin bortulerin boceklerin hepsinin ozgurlugunu ellerinden aldik. Oturdugunuz site yapilmadan once kim bilir orasi kac tane hayvanin yuvasiydi.
Hayvanlara yaşam alani birakmadik, kuşlara siginacagi agac, kopeklere koşacagi yeşil alan, kedilere avlanacagi bir yer birakmadik. İnsanoglu bencilligiyle kac canlinin sonu oldu.
Sokaklar, yaşam alanlari sadece insanlara ait degil, oyle olsa Allah dunyada bir tek insanlari yaratirdi.
Ayrica siz suan cocuklariniz icin bu kopegin disarda gezmesine engel olacaksaniz siz de kendi ozgurlugunuz için o kopegin ve sahibinin ozgurlugunu ihlal etmiş olacaksiniz.
Bir de bu acilardan bakin lutfen
bunu söyledim ben de, köpek için de konforlu değil o alana çıkmak.
açıkcası 15 kadar çocuğun bulunduğu yere evcil hayvanım olsa çıkarmazdım. ya sabah erken yada geç çıkarırdım. zaten 6-7 den sonra kimse kalmaz bahçede bu havada. kabul edilebilir bir zaman dilimi diye düşünüyorum.
zaten çoğu kişi yazdı, çişine yapacak bir şey yok diye, eyvallah dedim :) dışkısı konusunda siz de bırakılmamalı diyorsunuz, ama kadın bunu da kabul etmiyor. eğer çocugu gibiyse, biz nasıl çoçuğumuzun pisliğini topluyorsak, o da bu sorumluluk bilincinde olmalı
bırakın bezi yada tuvaletini yaptırmayı üzerinden kıyafetin ipi çıksa çöp arıyor oğlum. 3.5 yaşında.
yaşam alanı bırakmadığımız konusunda hemfikiriz. aynı şeyi bende söylüyorum . hani kadına git şurada gezdir de diyemedim. siteden çıkınca geniş bir bulvar yürüyüş yolu ve bisiklet yolu da var ama öyle yeşil alan falan tabiki yok. tek tük ağaçlar.