köpek almak istiyorum

birumutturyasamak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2016
1.667
1.747
83
37
Ya kızlar esimle ayrilma asamasindayim bi yoldas sirdas ariyorum kendime ve dert değil ama şimdi yolda bu köpek buldum terrier cinsi nasıl sevimli nasıl. . sürekli oyun istiyor beli ki bakımı yapılmış daha önce insanlarla yaşamış. Bana dinen sakıncalı dendi bu ne kadar doğru ?? Bilgisi olan var mı
Bu soğukta neden dışarda kalsın
Bi de sonuçta sokaktan almış olacağım nasıl mikrop kapmam??
Bilgisi olan var mı

Köpek giren eve melek girmez
Namaz kılınmaz
Dinen bu böyle
Dinimiz kedi ye izin veriyor
Ama köpekler bahçede kulube de olmalı....
Alacaksanız veteriner e götürüp aşı bakımını yaptırın hiç bişey olmaz.
Bahçeniz vs varsa alın tabi hayvancağızı.
Yada barınağa götürün kalmasın sokakta

Namaz kılınmaz
Dinen bu böyle
Zaten küçük bi köpek ama
O da mı olmuyor

Dini açıdan bir sey diyemem herkesin inancı kendine.
Ama mikrop kapmazsın merak etme.
Köpek bakımı da biraz zordur günde 2-3 defa yuruyuse cıkarmak, ilgilenmek gerekir. Baş edebileceğini düşünüyorsan sahiplen lütfen. Çünkü anladıgım kadarıyla daha önce terkedilmiş, bir kere daha yaşamasın bu durumu.

İyi düşün köpek, diğer hayvanlara benzemez. Yanına çocuk almış gibi olacaksın, bakım ister, ilgi ister, yürüyüşünü vs. her gün düzenli yaptıracak mısın?

Dini kısmı;
Köpeğin girdiği eve melek girmez der eskiler, namaz olmaz filan gibisinden.
Biraz da mezhep ile ilgili sanki, hanefi ve şafi mezheplerine göre köpeğin abdest üzerine etkisi farklı.
Pek tavsiye edilmez dinen köpeği evin içine almak, "amacı dışında barındırmak" sayılıyor, köpeği eve bekçi olarak alabiliyorsun, bunun için de bahçede bir yerin olmalı onun için. Dinen durum böyle.

Kedi serbest.

var mi Kuran`da kopek giren eve melek girmez diye bisey?
kotulenen tek hayvan domuzdur,YEMEYIN denir baska da hicbir hayvanla ilgili hukum yok.
salih hadis var mi kopek almamakla ilgili..YOK.
guzel kardesim al gotur veterinere,guzelce baksin paraziti vs. var mi,saglikliysa al evine zavalliyi korumus olursun soguktan.
inanma melek girmez filan..
melek kopekten mi tiksinecek tovbe Yarabbim, o da Allahin yarattigi insan dostu bi hayvan.

Dini yoruma girecek diye yazmak istemedim aslında ama hadislere bakacak olursak gördüğünüz siyah köpekleri öldürün diye de hadis var. Öldüren var mı?

Bunlara inanmak istemiyorum ya

Ben de inanmıyorum. Yüzde yüz kanıtlanmış hadis yok. Bir peygamberin siyah ve iki noktalı köpekler şeytandır, onları öldürün demesi ne kadar inandırıcı? Köpek giren eve melek girmez hadisi de aynı derecede hurafe diye düşünüyorum her ne kadar sahih hadis dense de.

Bir de köpeklerin salyası necistir abdest kaçırır durumu var. Onunla alakalı da şunu söyleyim. Bildiğim kadarıyla abdest kacırma olayı köpekler kendi dıskısını yiyebiliyor o yuzden salyası necis kabul ediliyor. Ama ev içinde bakılan köpeklerde kaka yeme gibi bir durum yok. Yani bu şıkkı da eledik.
Sokakta sevgisiz ve aç kalan bir canlıyı eve alman doyurman bence daha buyuk sevap. Gerisi vicdanına, inancına kalmış.

Komedi.
Hayvan sevgin varsa, köpeğin gözlerine baktığında dini değil, ne kadar masum olduğunu hatırlaman gerekir.
Bu yüzden boşver sen, bırak köpek sokakta huzur içinde yaşasın.

Not: Yılan ve köpeklerin sırtı bilmem kaç çizgili olanını öldürün diye hadisler bile var. İtibar etmen halinde, seni "cani" yapacak binlerce hadis-ayet sayabilirim.

Yol yakınken vazgeçin... Masum hayvanı gerçekten yuvanıza almak isteseydiniz alırdınız çoktan. Dini açıdan olumsuz olduğunu biliyor ve almamak için kendinize bahane arıyor gibisiniz

Ehehe :)
Bu konuyla ilgili Zekeriya Beyaz'ın güzel bir konuşması var.
"Köpek olan eve melek giremiyorsa, Azrail'de bir melek olduğuna göre ölümsüzlüğü bulduk desene..." demişti.

Bence insan, söz konusu "can" ise, din tersini söylese kaç yazar diye düşünmeli.

Son düzenleme:
Ya kızlar esimle ayrilma asamasindayim bi yoldas sirdas ariyorum kendime ve dert değil ama şimdi yolda bu köpek buldum terrier cinsi nasıl sevimli nasıl. . sürekli oyun istiyor beli ki bakımı yapılmış daha önce insanlarla yaşamış. Bana dinen sakıncalı dendi bu ne kadar doğru ?? Bilgisi olan var mı
Bu soğukta neden dışarda kalsın
Bi de sonuçta sokaktan almış olacağım nasıl mikrop kapmam??
Bilgisi olan var mı
veterine götür al evine bu soğukta daha sevap kazanırsın ama bakabileceksen al dinen kuran da böyle birşey kuran ne derse odur hem melekler yeryüzüne iniyor yeryüzünde köpek yokmu çok saçma geldi bana temizlik açısından tüy falan sorun olur belki senin açından ama seversin hayvanlar insanlardan daha iyi can yoldaşı olur

Namaz kılınmaz
Dinen bu böyle

Lütfen çok rica ederim manasız manasız konuşmayın, HİÇBİR DİNDE hayvanlara karşı böyle bir önyargı yok!! Asıl melek onlar! Günahsız tertemiz varlıklar, mutluluktan başka bir şey vermiyorlar, hele ki köpeklerin karakteri kedilere bin basar (ki benim kedim var).

Aşılarının hepsini yaptırırsanız, insandan daha temiz ve faydalı olacaktır sizin için birumutturyasamak birumutturyasamak , hiç yalan söyleyen, kalleşlik yapan, arkandan iş çeviren bir köpek görmedim, korkacaksanız insanın mikrobundan korkun, hayvanınkinden değil.

Son düzenleme:
Back
X