Köpeğime zarar verebilir mi?

Haklısınız.
Tek umudum şikayet edeceğini kast etmesi.
Zaten söyleyip içeri kaçtı.
Gerçekten çok dokundu onun canıyla beni tehtit etmesi.
Hala ağlıyorum.
şikayet etmesi konusunda da sizin bir çok hakkınız var. sürekli havlamadığında bir sorun yok üstelik bahçede. Bu kadar duyarlı olduğunuz için aşılarının tam olduğunu düşünüyorum. Belediyeden kayıt yaptırırsanız sizin için daha iyi olur. Bazı insanlar onların da bir canının olduğunun farkında değil.

Dediğiniz gibi olmasını diliyorum.
O kadar kolay değil 7 yıldır gözünün önündeki köpek bu.
Göz göre göre bir şey yapamaz diye düşünmeye çalışıyorum.

Valla ramazanda milletin açlıktan, sıcaktan gözü dönüyor. Gözünün üzerinde kaşın var diye kavga çıkarmaya meyilli oluyorlar. Özellikle ramazanda elinizden geldiğince dikkat edin bence.

hiçbirşey yapamaz seni korkutmaya çalışmıştır sende:bende ondan sonra olacaklardan sorumlu değilim hele köpeğime bir şey olsun diyebilirsin

Bizim karşı apartmanda köpeği kafes gibi yere tıkan yoksa siz misiniz? Bunun adı hayvan severlik olamaz. Bekçilik yapsın diye kapının önüne köpeği koy. Çıkartıp bi dolaştırma. Adı hayvan severlik olsun. Asla bi canlıya zarar vermeyi düşünemem ama, bizim karşıdaki köpek yüzünden her gece defalarca çığlıkla uyanıyor bebeğim. Hayvanı bekçi gibi kullanmak hayvanseverlik asla değil.

Geceleri eve alabilirim. Şu an da aldım hatta.
Zaten onlar da biz de gündüz işe gidiyoruz.
Ve gündüz köpekler genelde uyur biliyorsunuz.
Özellikle yazın.
Dediğinizi ben de düşündüm.
Gidip makul biçimde konuşmayı.
Ağır geldi biraz dediğiniz gibi.
Ve cevap verip tartıştığıma pişman oldum ama öyle bir tondan konuşmaya başladı ki.
İnanın o böyle şekillendirdi konuşmayı.
Yoksa ben de frenlerim kendimi genelde.
Boğazıma bir yumru oturdu.
Gerçekten çok ağır geldi bana bu.

Genelde zehirliyorlar
Benimde köpeğim var ve daha hayatında 2-3 kere havlamıştır bize de sırf gıcıklık olsun diye şikayete gelin oldu bende dedim arkada ki köpeği ve tavuğu gönderin madem bu kadar rahatsızsınız sonra şikayet edicez dediler havlamayan köpeği bende gittim belediyeye üstüne alma diye bir olay var hayvanlarda şimdi başkanı gelse gönderemez.
İnsanlar ilk önce kendi seslerini kessin sonra hayvanlara laf etsin ben bile sinir oldum şuan o çocuğada diyin oyalanmasın bahçenizin önünde

Aşıları tam evet.
Belediye kaydı yok.
O da aklıma takıldı.
Bu hafta gidip halşetsem iyi olacak.
İlçe belediyeye mi büyükşehire mi kaydediliyor bilginiz var mı acaba?

abartmayın yahu fare zehiri falan.. kadın bebeği uyandığı için sinir olmuş çıkıp çemkirmiş.. can almak o kadar kolay değil..
Ben pek çok dernekle temastayım, şahit olduklarımı anlatsam herkesin uykuları kaçar, inanın hiç öyle abartmalık bir durum yok. Oluyor ne yazık ki..

Bu kadın elbette sadece o an sinirle söylemiş olabilir. Büyük ihtimalle de öyle. Muhtemelen şikayeti de kastetti, ama emin olamayız. Etraf hayvana çok kolay zarar verecek ruh hastalarıyla dolu. Bu yüzden hayvan sahipleri konu komşu iyi geçinmek zorunda ne yazık ki..

Dediğiniz gibi olmasını diliyorum.
O kadar kolay değil 7 yıldır gözünün önündeki köpek bu.
Göz göre göre bir şey yapamaz diye düşünmeye çalışıyorum.
Canım sen bikaç zaman eve alabiliyosan al alamıyorsanda bubaralar her havladığında çıkıp ilgisini çek havlamasın biraz böyle idare edersen unutulur gider.
Öteki köpekliyede kapımın önünde oynama görmüyormusun havlıyor diye uyar

Ne kafesi hanımefendi?
30 metrekare bahçesi var bizim köpeğimizin.
Asla bağlamadık bugüne dek, bir yere de tıkmadık.
Bu yazdığınızın bana ne faydası var?

Sakın anatma canım sonra kaç gün uykularım kaçıyor hep aklıma geliyor ağlıyorum okumak görmek istemiyorum böyle şeyler

Her şey olabilir çuvala koyup uzak bi yere atmaya çalışanına da,zehirleyene de rastladım kim bilir daha neler var

Bizimde kopegimiz var bahcemizde bakoyoruz.iki tane paikopat kopegimize kafayi takmis komsumuz var.deprem olsa kopekten biliyorlar.ozellikle gecen yaz cok kafaya taktilar ki kopek hic havlamz bizmle baska husuemtleri var kopegi bahane ediyorlar.10 yildir bizimle kopek.
Barinakcilari cagirmislar bizmkinin asi akrnesi belediye kaydi kimligi var barinakcilar onlara kizdi gitti sahipli kopegi alamyiz diye.
Keske o kafayo taktiklari kopek kadar olabilseler sus deyince susan oyur deyince oturan insandan daha akkili sadik bir hayvan.
Sizde o komsunuza olaki kazara kopegime bisey olursa sizden bilirim.keisnlikle sikayetci.olurum diyin.kopeginiz erkekmi? Genelde erkek kopekler ck havlar.

Köpeğinizini yine gözünüzün önünden ayırmayın fakat, o bir anne, ben herhangi bir canlıya zarar verebileceğini kıyabileceğini sanmam :/

Evet erkek. Belediye kaydımız yok, onu bu hafta halletmem lazım. Komşuma gidip tek kelime etmek istemiyorum. Şimdilik geceleri içerde tutarak idare etmeyi düşünüyorum.

Ne kafesi hanımefendi?
30 metrekare bahçesi var bizim köpeğimizin.
Asla bağlamadık bugüne dek, bir yere de tıkmadık.
Bu yazdığınızın bana ne faydası var?
Size ne faydası ne bilemiyorum ama bide şöyle düşünün; iki çocuğum var çalışıyorum oldukça yoruluyorum. Gece tam ikisini de uyutmuşum. On dakkada köpek havlamısıyla uyanıyor bebeğim. Bu o kadar sinir bozucu bi durum ki bide bu açıdan bakın. Size tepki veren kadının ne hissettiğini anlıyorum. Tabiki Can'ına kastettiyse asla savunmuyorum. Bide bu açıdan bakın. Ben bu eve taşındığından beri bu sorunla uğraşıyorum. Odasında bile yatamıyor köpek yüzünden. Odası tam köpeğin olduğu tarafta. Tabiki isteyen istediği hayvanı besler ama bizim hayatımıza o kadar büyük olumsuz bi etkisi var ki yaşamayan bilemez. Yarım saat kırk dakkada zor uyuttuğun çocuğun korkuyla uyanması çok kötü.

Gece eve almakla çok iyi etmişsiniz..
Ben sizi çok iyi anladım. Ben de köpek sahibiydim ve o dönem, yaşım da küçükken kapıma bir komşumuz bıçakla geldi. Kadın yemek yapıyormuş sözde. Düşünün. Daha 14 yaşındaydım. Ben de kavga etmiştim o zaman karşımda bıçak sallamasına karşın. Sonra vay efendim hayvanseverler neden hırçın?! Karşımızdakiler çoğunlukla ruh hastası da ondan tabi... O zaman böyle hak hukuk yoktu, imza toplamıştı apartman, ailem arkamda durmamıştı ve başka bir yere sahiplendirmek zorunda kalmıştık. Hayatımda o kadar üzüldüğüm başka bir an var mıdır, bilemiyorum, ölüm dışında yok kesinlikle..
Bu yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Şimdi kedim için bir sorun yaşasam, gerekirse taşınırım hiç düşünmeden ama davamı da açarım. Şimdi çok şükür hayvan hakları biraz da olsa korunuyor. Ama zamanla duyduğum gördüğüm olaylardan en doğrusunun alttan almak olduğunu anladım, yutkuna yutkuna geçiniyorum herkesle ne yazık ki.
Yarına sakinleşince tekrar düşünün derim.

Yaparlar yaparlar. Bazi kafasizlar hayvanlarinda bir cani oldugunu unutuyor. Saniyorlarki hayvan oldurunce katil olmuyorlar.
Ulen insan sifatina yakismayan varlik (hayvanlari katledenler icin diyorum) insana zarar verirsen bir sekilde helallik isrersinde, hayvaardan nasil helalik alacaksin? Saniyor musun ki onlar öbür dunyada hak istemeyecekler. Insana hayvana eziyet edenlerin vay haline...

Nasil bu hale geldik. Oysaki cocuklugumu hatirliyorum. Karinca okdu diye gòmen bir milettik. Suyun icinden karinca kurtaran bir millettik. Ne ara bukadar cani olabildik. Cok yazik.

Umarim birsey yapmaz. Ama guvenlik kamerasi koyun. Ve evde okdugunuz surece syrekli takip edin. Cunku oldukten sonra guvenlik kamerasindan ciksa ne yazar cikmasa ne yazar. Onemli olan basina bir is gelmeden onlem almak.

Polise sikayet ettiginizi, tehdit ettiginizi soylediginizi ve basina bir is gelirse sizden bilinecegini polise beyan ettiginizi söyleyin. Belki gozu korkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…