Köpeğim çok hasta, çare arıyorum. (Avrupadan ilaç tedariği gerek)

Bu ilacı temin etmeye çalışanlar için biraz bilgi vermek isterim. ilacı (vetoryl) viovet adlı ingiliz siteden satın alabiliyorsunuz. Alım sırasında veterinerden aldığınız reçeteyi siteye yüklemeniz gerekiyor. Gümrükte yaşanacak olanlardan kısaca bahsedeyim. Paketinizden önce bir telgraf gelecek elinize paketin gümrükte takıldığına dair. telgrafta yazan maile (istanbulpostagumruk(et işareti)ptt.gov.tr olması gerek) nüfus kağıdı, siteden aldığınız ürünün faturası ve reçeteyi gönderiyorsunuz. ilaçta gümrük muafiyeti olduğu için 30 dolar limiti sorunu çıkmayacaktır ama tutup toptan almaya kalkmayın tabii 1 adet alın. geldiğinde sağlam bir gümrük ücreti veriyorsunuz. bunu en son kasım 2024 civarında yaptım, o dönemden bu zamana değişen bir kural vs varsa haberim yok. sorumluluk kabul etmem :). Emin olmak için üstteki gümrük maili ile iletişime geçebilirsiniz, cevap veriyorlar.

Ben veterinerime 120mg'lık yazdırıyorum (en yüksek doz). gümrük ücreti vs en karlısı bu oluyor. boş kapsüller almıştım n11'den. ilacı açıp boş kapsüllerle dozajı kendim ayarlıyorum. kapsülden kapsüle ilacı aktarmak için küçük not kağıdının köşe taraflarını kullanıyorum. yani kağıdın köşesine ilacın diğer kapsüle aktaracağım dozunu döküyorum, kağıdı kıvırıp boş kapsülün içine aktarıyorum. Vereceğiniz dozun ne kadar olacağını tabii veterineriniz size söyleyecektir. aman kafanıza göre ayarlamayın dozu.

Hastalıkla ilgili söyleyebileceğim, benim köpeğime 2 sene önce teşhis konuldu ve erken teşhisti. 2 senedir ilacı kullanıyoruz ve hiçbir sorunu yok şu an. Çok az tüylerinde kellikler oluştu ama teşhis konulduğu dönem yaşadığı rahatsızlığı bir daha hiç yaşamadı. ilacı almadığı 1 haftalık bir dönem olduğu, o dönem çok su içti sadece onun dışında bir sıkıntı olmadı. İlaç ağır bir ilaç, ilk verdiğimde yan etkilerinden korkmuştum ama benim köpeğimde hiç yan etki görülmedi. tabii başka köpekte olmayacağı anlamına gelmez, bünyesi sağlam biraz benim köpeğin :) (dişi bir jack russell ve 15 yaşında). tüm bildiklerimi anlattım gibi ama sorunuz olursa titipoco86(et işareti)hotmail.com dan yazabilirsiniz.

Back
X