Konyalı gelin adayları ve taze gelinler. Haydi buyrun :)

msjımı daha dıkkatlı okuranız o arkadasa kültürsüz demedıgımı daha kolay anlayabılırsınız.ben konya dısında konyalı dugunu görmedıgım için kaşık ekıbı tutldugunu görmememde gayet normal.benm o arkadasa tavrım konya geresız bır sehırmıs havasında ve alaycı bır tavırla yarım bıldıklerını yıne yarım bır agızla anlatmasındandır.

dıger arkadasların yorumlarınıda okursanız nıye DÜGUNLEREDE kasık ekıbı gormedıgımı anlarsınız.ewet kadınlar kasıkla oynar yenılerı bılmesede ama onlar ekıp degıl kendı bıldıklerınce işte.yıne dedıgım gıbı oda kabılıyet meselesı.keske her dugunde tutulsa dahada şenlenırdı dugunler.sızın orlarda gormenız normal özlemlerini o şekilde gıderıp törelerını devam ettırıyor insanlar.ama sızın bunu alycı bır sekılde dıle getırmenız cok saçma.aklinialirimsmile

dogma buyume buralıyım derken profılınde bulunan istanbuldan mı bahsettın yoksa konyadan mı çözemedım.istannbuldan bahsettıysen duyup gormemen normal.ama konyadan bahsettıysen profılıne yazdıgın gıbı konyayla ilgin olmadıgında bellı

bende konyaya gelin geldim ve çok seviyorum burayı
tabiii herkesin memleketi başka ama burda oduğum içinde şanslı hissediyorum kendimi...
bikere insanları çok sıcak ve samimiii
ben mersinden gelin geldiğim için bazı adetlerini yapmadık tabii yorgan dürü vs..
ama yüz açımım oldu.kayınvalidem tam anlamıyla adetlerimizi yapamadık dediği için kabul ettim
bide hemen ertesigün olması zor oldu biraz...
ama artık konyalı olup yüz açımını saçma bulan kızlarda var
güzel adet ama ben adetleri yaşatmayı seviyorum yorgan kaplaması daha bi keyifliii
herkese sevgiler:)
bu arada kayınvalidem de uzundur 1 70

bazıları konyalı olduklarını savunup profıllerıne istanbul yazar.bazılarıda senın gıbı oldugu yere yaygı duyar.hoş konyalı olduklarını savunanlar konyalarını savunmak yerıne yermeyı tercıh esıyorlar.insan ne kadar adetlerını sacma bulsada memleketıne laf söyletmemelı bız böyle gördük.benım kaynanamda 167 canım:roflol:

bu arada hoş geldın demeyı unuttum canımvereliniortak

duyguçıkmazıdetaylı anlatmış tam da benim söyleyceklerimi)
konya-merkezde 3 gün düğün hiç yokdur.. ilçesinden olabilir sevgilin adetler farklı
olabiliyor...sadece kına gecesi olur ve düğün...düğün de isteğe bağlıdır isteyen
düğün saalonunda yapar isteyen Konya pilav yemeği yapar ...konvoy yani gelin alma denilen olay her türlü düğün şeklinde de olur...
ve kadın-erkek salonda beraberdir..tek kına gecesinde erkek yokdur..
/B]

yüz açımı da abartılmış akannehir evet böyle bir adet vardır hemde çok eskidir..
mesela en son teyzem yapmışdı yüz açımı yani 12 yıl önce...yavaş yavaş yok olan bir gelenek
şimdiki nesiller yapmıyor ama hala bunu uygulayanlarda var ama ben gerek arkadaş çevremden
gerek yakın akraba çevremden bahsettiğim gibi on küsür yıldır görmedim.

bu arada hoş geldın demeyı unuttum canımvereliniortak

hoşbuldum canım vereliniortakvereliniortakvereliniortakvereliniortakfikirlerinede katılıyorum ayrıca
konyada kaşık oyununu bilenler oynar kadın erkek farketmez biliyosa çıkar oynar özellikle çağırılan bi ekip görmedim(bu hiç çağrılmaz anlamında değil)Kişi isterse getirtir isterse getirtmez .düğün sahibinin bileceği şeydir:hulya:
mesela benimnişanımda 3 bilemedin 4 kişi kaşıkla oynadı ki benim geldiğim aile biraz daha muhafazakar bi aile aileden oynayan olmayıncada sayılı kaldı oynayan.
keşke şimdiki gençlik te bilse de oynasa...gittiğim düğünlerde rastlıyorum tabi...çok ta güzel oynanır eğlenilir. :teytey::teytey:

güzelim profilinde memleket neresi yazmıyo ki insanlar konya yazsın
YAŞADIĞI ŞEHİR yazıyor bilmem okuman yazman varmı yaşadığım şehir istanbul ankara yozgat vs. niye konya yazıyım canım ne alaka :hulya:hee ama kimlikte yazar o ayrı onu biliyorsundur heralde
bu boy meselesine de çok takıldınız he ingilizce yazıcam sonunda belki onu anlarsınız

HEPSİ KISADIR DİYEN OLMADI BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU GENELDE KISADIR DENDİ

AYRICADA BU TOPİCTE MEMLEKETİNE LAF SÖYLETEN HİÇ OLMADI

ordaki laf sana degıldı ben dogma buyume konyalıyım dıyelereydı. benım yazdıgım herseyı üztüne alınma.

ya arkadaşlar neden bu kadar tartışıyorsunuz ki..
Konya ilçeleriyle kasablarıyla köyleriyle çok güzel bir il..
Konya adeti denince sadece merkezde yani konyalı olup merkezde yaşıyanların adetlerinden bahsettik......
Bir sarayönünde beyşehirde kadınhanda ılgında yunakta seydişehirde
akşehirde yada diger ilçelerde farklı yapılıyordur.dügünler.
Konyanın merkezinde eskiden adetler daha net belliymiş...öncedende dedigim gibi zamanla bazı adetler zor gelmiş gerek maddi gerek manevi.
Eger erkek ve kız gerçekten konyalıysa bu adetleri yapsalarda eskisi gibi degil artık...
Ama bir taraftan biri konyalı degilse..adetler ailenin istekleri gibi oluyor.bu durumdada adet filan yappılmıyor....gelip gitme masraflı olur dügün masrafı falan derken en masrafsız haliyle yapılıyor artık.
Yani karşılıklı anlaşmalarla.
O zamanda bırakın konyayı türkiye bilinen her yöresinde uygulanan
söz yüzük takma yada nişan kına ve dügünle sonuçlanıyor detaylı yapılmıyor.

Konyalı olup konyada yaşayımda adetleri saçma bulmaya gelincede yine önceden dedigim gibi.......yapılsada yapılmasada saçma densede bu konyanın adeti olmuşmu evet olmuş...üzerinden asırlar geçsede adetimiz.

Kısa boya gelince ki gereksiz bir uzatma bence.
Burası türkiye ve her yörede yaşıyan insanlar var.kısa uzun şişman zayıf.
Mesela dogudakiler genelde esmer kara kaşlı kara gözlü olur.ama sarışın olanları yokmudur vardır.
Karadeniz kadınları beyaz tenli acık gözlü düzgün ciltleri vardır.denizin havanın temızligi ciltlerinden belli olur.genelde kocaman uzun burunları vardır.
Ama cildi bozuk esmer güzel burunlu olanları yokmudur vardır.
Ege akdeniz.sarşırın güzel renkli gözlü bembeyaz ciltleri vardır.genelde öyle bilinir.dimi
ama esmer kara gözlüsü kumrali çirkini yokmudur vardir
iç anadolu galiba tüm türkiyenin toplamı her çeşit insan vardır.
Konyamızda esmer yada sarışın kısa şişman vardır ama bakamıyacagınız kadar güzel kadınlarda vardır.
Sarışın renkli gözlü uzun esmer güzeli kadınlarda vardır.
Bu topikke yazıyoruz konyalıyız diyoruz..birbirimizi görsek kimbilir nasılız kesin biri birinden uzun......yada açık koyu tenli sarışın esmeriz.
Yani o memleket şöyle şu böyle demek kalıplara sokmak dogru degil.

önemli olan boy degil huydur.
önemli olan görünüş degil insanlıktır ki konya kadar insalcıl memleketine sahip çıkan ilçesi köyü merkezi fark etmez bir bütündür.
Heleki temizligi trafigi yerleşimi.ve herşeyiyle iyiki konyadayım diyecem ama ankaraya gidiyorum.
Olsun nereye gidersem gideyim gonyalıyım ariuvvvvv gıııııı
nörüyüm yani....

Son düzenleme:

konuya çok güzel açıklık getirmişsin tatlımvereliniortak

canım kaşığın en güzel oynandığı yer bozkırdır zaten harikada oynarlar yani ama anlatmak istediğim isteyen tabiki tutuyodur ekip olarak ama bizde tutulmaz oynamak isteyen çat pat kendi stilince oynar

BİTANECİM...
bende bozkır armutluyum canım.se neresi???vereliniortak

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…