• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konyalı gelin adayları ve taze gelinler. Haydi buyrun :)

konyalıyım..konyada yaşıyorum 28 temmuzda dügünüm var beklerim...:lepi:
yorgan kaplamsı yapcam bunun dışında konya adetlerimiz pek olmayacak..yerimseniben
ankara gelin gidiyorum..kaydirigubbakcemile4

hanyada benim eldirhem nohudum nohudum konyalının kaşlarına vurgunum..of of konyalım yürü.yürüde yavrum yürü yürü aslan yarim yürüüüüüüüüüüüşakkıdışakkıdı

haydaaaaaaa hoppaaaaaaaahihoyyythihoyyythihoyyyt:teytey::teytey::teytey::dance::dance::dance::sm_cool::sm_cool::sm_cool:

yorgan kaplaması nedir ya
bende konyalılara gelin gidicem
öğrenip değişik bişiyler yapmak istiyrm aslında
konya kaşık havası oynamak isterdim ama bende kaşık çalacak yetenek yok :1:

yorgan kaplaması nedir ya
bende konyalılara gelin gidicem
öğrenip değişik bişiyler yapmak istiyrm aslında
konya kaşık havası oynamak isterdim ama bende kaşık çalacak yetenek yok :1:

konyalı degılsen senın yorgan kaplaması yapamana gerek yok.zaten herkeste yapmaz.gelın dugunu 1 hafta yada bırkac gun kala arkadaslarını toplar eglenırler.bekarlıga veda partısı gıbı yanı...

konyalı degılsen senın yorgan kaplaması yapamana gerek yok.zaten herkeste yapmaz.gelın dugunu 1 hafta yada bırkac gun kala arkadaslarını toplar eglenırler.bekarlıga veda partısı gıbı yanı...

aaa sevdim ben bu adeti
biz bu konya adetleriyle iyi anlaşıcaz galiba ama şu yüz açımı ne harbi çok merak ettim ben :uhm:

inşallah tatlım göeyim anlatırım artık kendi dilimden :)))
bu arada yüz açımı ne çooook merak ettim benn kaydirigubbakcemile3

DÜNÜN ERTESİ GUNU SABAHEWE MISAFIR DOLAR.YANI SIZ GERDEGE GIRIZ DUGUN BITMIS OLMUYO.ERTESI GUNU GELIP CEYIZLERE BAKARLARA.EVE FALAN FİLAN.KENDILERINCE EGLENIRLER GIDERLER.YAPMAK MECBURI DEİL.GERCI BEN YAPMICAM DEDIM.AMA ERTESIGUN HERKES GELMIS ANLAMADIM:roflol:

konya yı hiç bilmediginiz kesın.o yüzden fazla yorum yapmayın derim.konyanın çok güzel adetleri vardır burda yazmaklda bıtmez.kaşık ekibine gelince onu oynayabilmek marifet ister herkesın harcı degıldır.oda konyanın belli bir ilçesine aittir ve her dügünde omaz ki olsa çok daha eglenceli olurdu
kaynanalar demissiniz her şehirde oldugu gibi konyanıda uzunu kısası var.genelleme çok saçma olmuş.insanlar yaşlandıkça kısalır.buda size genel kültür olsun...
:kızgın:

alkisalkisalkiskatiliyorum bacim

Bende konyalıyım ve aslında ilk akla gelen düğün yemeği çok sonra söylenmiş. Düğün pilavı meşhurdur konyada. Bamya çorbası, etli pilavı, irmik helvası. Sonra her ilçede öylemi bilmem ama benim hiç anlamadığım şu sıralama var konyadaki düğünlerde(değişmiş salon kültürü olmuş olanlar haricinde) gündüz düğün-eğlence, o günün akşamına kına, ertesi gün öğle namazına müteakiben:1: gelin alma. Benim anlamadığım kısımsa kınanın düğünden sonra olması. Gerçi gelinin son gecesi yani gelin almadan önceki son gece olduğu için öyledir herhalde. Gelin almada sırf gelini ağlatmak için yapılan bir gün sankikaydirigubbakcemile3 Kuşak bağlanıp ağlandıktan sonra buğulu gözlerle öğle ezanı beklenip sonra damat konvoyunun kornaları acı acı çalarken yine ağlamaktan başka birşey görmedim gelin almalarda. Haa ama gelin almada en sevdiğim kısım bayrakla dama çıkıp bahşiş almadan inilmemesi, gelinin olduğu odanın kapısının tutulup bahşiş almadan kızın verilmemesi, sandığın üstüne birini oturtup ve yine tabiki bahşişsiz sandığın verilmemesi gibi kısımlar:1:
Bir arkadaş ilk defa bi konyalının gonyalıyım dediğini duydum demiş. Yo bnde gonyalıyım diyorumkaydirigubbakcemile3 Hatta gonyalıya g ile başlayan 3hayvan sormuşlar söylemiş:goyun, guzu, guş:1:kaydirigubbakcemile3
Düğünle ilgili adetlere gelince çeyiz çakma için ayrı bir gün toplanılıp çeyiz çakmaya gidilip kızın çeyizleri oturacağı eve serilir yenilip içilip eğlenilir. Sonra görmeye gelen gidenlerde cabası tabi. Söz kesme işlemine de "ağız tadı" denilir Konyada. Benim gördüğüm kadarıylada genelde çay,lokum,bisküvi baş ikramlar arasındakaydirigubbakcemile3 Sonra DarkRed inde söylediği gibi yüz açımı adeti var. Gelin almadan sonraki gün damadın akrabaları(sadece kadınlar) toplanıp gelini görmeye gelirler yine yenilir içilir söylenir oynanır.
Hımmm başka adet gelmedi şimdilik aklıma. Muhakkak bu söylediklerime ekleme yapma yada düzeltme gereği duyan arkadaşlar olacaktır, o yüzden bu kadar yeter:1:

Son düzenleme:
DÜNÜN ERTESİ GUNU SABAHEWE MISAFIR DOLAR.YANI SIZ GERDEGE GIRIZ DUGUN BITMIS OLMUYO.ERTESI GUNU GELIP CEYIZLERE BAKARLARA.EVE FALAN FİLAN.KENDILERINCE EGLENIRLER GIDERLER.YAPMAK MECBURI DEİL.GERCI BEN YAPMICAM DEDIM.AMA ERTESIGUN HERKES GELMIS ANLAMADIM:roflol:

neeeeeeeee akannehir

ya bu yüz açımı cidden böyle mi ay şok oldum :1:

merak etme gerdek nasıldı demek için gelmiyorlarkaydirigubbakcemile3 benim duyduğuma göre amaç kız evine alışsın, ilk gününden zorluk- yabancılık çekmesin kısacası yalnız kalmasın diye gidip eğlenmekmiş ama bilemiyorum

şimdi kızlar yorgan kaplamasını genelde kız evi yapar kızın çeyizleri yıkanır ütülenir bir odaya serilir ne varsa a dan z ye...
yakınları arkadaşları gelir...yenir içilir oynanır eglenilir..gündüz yapılır bir nevi gündüz kına gecesi gibidir.dügünden bir hafta öncesi yapılır.

yüz açımına gelince dügünün ertesi günü geline gelinlik tekrar giydirilir.süslenir oturu bir sandelyeye gelen bakar giden bakar ki çok saçma bir adettir.

zaten gelinin utana sıkıla durur bide gelenin elini öper gidenin elini öper.

yemege gelince işte konyanın yemegi muhteşem ötesidir.hepsi birbirinden lezzetli yemekler yaparlar evde kendimiz yapsakta dügün yemeginin lezzetini tutturamayız.

hele bamya çorbası pilav üstü et...allahhhhhhhhhhhh yemde yanında yat.

şimdi kızlar yorgan kaplamasını genelde kız evi yapar kızın çeyizleri yıkanır ütülenir bir odaya serilir ne varsa a dan z ye...
yakınları arkadaşları gelir...yenir içilir oynanır eglenilir..gündüz yapılır bir nevi gündüz kına gecesi gibidir.dügünden bir hafta öncesi yapılır.

yüz açımına gelince dügünün ertesi günü geline gelinlik tekrar giydirilir.süslenir oturu bir sandelyeye gelen bakar giden bakar ki çok saçma bir adettir.

zaten gelinin utana sıkıla durur bide gelenin elini öper gidenin elini öper.

yemege gelince işte konyanın yemegi muhteşem ötesidir.hepsi birbirinden lezzetli yemekler yaparlar evde kendimiz yapsakta dügün yemeginin lezzetini tutturamayız.

hele bamya çorbası pilav üstü et...allahhhhhhhhhhhh yemde yanında yat.

düğün yemeklerinin methini erkek arkadaşımdan çok duydum sağolsun bayağı anlattı aklinialirimsmile
yorgan kaplamasının da gayet eğlenceli olduğu düşüncesindeyim ama ben konyalı olmadığım için sanırım bna yapmazlar :gitme:

düğün yemeklerinin methini erkek arkadaşımdan çok duydum sağolsun bayağı anlattı aklinialirimsmile
yorgan kaplamasının da gayet eğlenceli olduğu düşüncesindeyim ama ben konyalı olmadığım için sanırım bna yapmazlar :gitme:

canım zaten erkek tarafı yapmaz.kız tarafı yapar oda istiyen.
evet konyalı degilsen yapmak zorundada degilsindir..
merak ettim nerelisin:bbo:

canım zaten erkek tarafı yapmaz.kız tarafı yapar oda istiyen.
evet konyalı degilsen yapmak zorundada degilsindir..
merak ettim nerelisin:bbo:

canım ben bulgaristan göçmeniyim annem de giresunlu
o yüzden bizim hiçççç adetimiz yok
yani adetin a'sı yok o derecekına düğün çeyiz o kadar
bnm çok ilgimi çeker bunlar o yüzden
hoşuma gidiyor öğrenmek
konyayı görmeyi çok istiyorum allah nasip ederse 3 hafta sonra o da olacak

kızlar çetneviri unuttunuz bende konyalıyım bizdeerkakler düğünden bir gece önce bir mekanda yada evde toplanıp eğlenirler bunada çetnevir denir çetnevir aslında o gece ikram edilen kuruyemişdir.birde düğün yemeğinde hem bamya çorbası hem yoğurt çorbası olur tatlı olarakta zerde olur

Back