- 12 Haziran 2010
- 648
- 0
- 316
- Konu Sahibi balbocugu_85
Konyadaki düğünlerde kaşık ekibi tutulduğunu hiç görmemen çok normal(gerçi ben gördüm ama neyse) Çünkü konyada düğüne katılan hemen hemen herkes tam olarak oynamasını bilmesede kaşık oyununu bilir. Kendileri oynarken ekibe ne hacet:) Ayrıca her etkinlikte, şenlikte gördükleri kaşık ekibide sıradanlaşmış olağanlaşmıştır bence o yüzden çağırılmıyordur. Ama istanbulda arkadaşında dediği gibi Konyalı olan nerdeyse herkes düğününe kaşık ekibi çağırıyor. Hatta Konyalı birinin düğününe giderken ya kaşık ekibi çıkacak ya semazen diye tahmin etmek bile kolay. Sonuçta amaç kendi kültürünü tanıtmak, kendi oyununu tanıtıp onunla oynayıp eğlenmek. Dediğim gibi Konyada zaten herkes bildiği için kaşık havasını çağırılmaması doğal. Ama misal ben konyalıyım, nişanlım zonguldaklı. Düğünümüz istanbulda olacak inşallah ve düğünümüzde benim akrabalarımdan başka konyalı, nişanlımın akrabalarından başkada zonguldaklı olmayacak. Memleketin her bir tarafından farklı kültürden gelen misafirler de neden bizim kültürümüzü oyunumuzu görmesinlerki? Mesela düğünümüze nişanlım Zonguldaktan göçek, bende Konyadan kaşık ekibi çağırıcaz. Amaç eğlenmekse kendi kültürümle eğlenip misafirlere de farklılık yaşatarak bunu yaparız. Ki arkadaşında dediği gibi İstanbulda çoğunluk çağırıyor ama sen hiç görmedin yada sana garip geliyor diye arkadaşa kültürsüz demek olmamış.
msjımı daha dıkkatlı okuranız o arkadasa kültürsüz demedıgımı daha kolay anlayabılırsınız.ben konya dısında konyalı dugunu görmedıgım için kaşık ekıbı tutldugunu görmememde gayet normal.benm o arkadasa tavrım konya geresız bır sehırmıs havasında ve alaycı bır tavırla yarım bıldıklerını yıne yarım bır agızla anlatmasındandır.