- Konu Sahibi balbocugu_85
konya yı hiç bilmediginiz kesın.o yüzden fazla yorum yapmayın derim.konyanın çok güzel adetleri vardır burda yazmaklda bıtmez.kaşık ekibine gelince onu oynayabilmek marifet ister herkesın harcı degıldır.oda konyanın belli bir ilçesine aittir ve her dügünde omaz ki olsa çok daha eglenceli olurdu
kaynanalar demissiniz her şehirde oldugu gibi konyanıda uzunu kısası var.genelleme çok saçma olmuş.insanlar yaşlandıkça kısalır.buda size genel kültür olsun...
genel kültürü sizden öğrenicek değilim heralde bu 1
2,ci ise ben zaten hepsi kısadır demedim büyük bi çoğunluğu kısadır dedim ve öyledir de
kaşık ekibine gelince zaten bizde kalkar gelin oynar demedik kaşık ekibi tutulur düğünlere getirilir ben istanbulda bi çok düğünde gördüm belli bir ilçesine ait olması diğer ilçelerin kaşık ekibi tutmuycağı anlamına gelmiyor ne alaka şimdi onuda anlamadım alsanaalsanasmile
ayrııcada yok şuna dürü denir ona bu denir vs .vs. burası konyanın köyü değil İSTANBUL
tabiki araştırsak biçok adeti vardır babaaanneme sorsam neler neler anlatır ama onlar eskide kaldıııı şimdi kimse yapmıyor.dediğim gibi ben burda gittiğim düğünlerde hiç özel bi adete denk gelmedim aa bizim oranın adetidir dendiğini duymadım
heee konyada özel bişey yapıyolarmı orasını bilemiycem :icecream:
ve vee veee ayrıcada bunlar benim özel fikrim kendi bildiğim şeyleri paylaştım yargılamak kimseye düşmez hele sizin gibi agresif tavırlarla anlatmak sizehiç düşmez tamammıııı lmaz: