- Konu Sahibi balbocugu_85
-
konya yı hiç bilmediginiz kesın.o yüzden fazla yorum yapmayın derim.konyanın çok güzel adetleri vardır burda yazmaklda bıtmez.kaşık ekibine gelince onu oynayabilmek marifet ister herkesın harcı degıldır.oda konyanın belli bir ilçesine aittir ve her dügünde omaz ki olsa çok daha eglenceli olurdu
kaynanalar demissiniz her şehirde oldugu gibi konyanıda uzunu kısası var.genelleme çok saçma olmuş.insanlar yaşlandıkça kısalır.buda size genel kültür olsun...
genel kültürü sizden öğrenicek değilim heralde bu 1
2,ci ise ben zaten hepsi kısadır demedim büyük bi çoğunluğu kısadır dedim ve öyledir de
kaşık ekibine gelince zaten bizde kalkar gelin oynar demedik kaşık ekibi tutulur düğünlere getirilir ben istanbulda bi çok düğünde gördüm belli bir ilçesine ait olması diğer ilçelerin kaşık ekibi tutmuycağı anlamına gelmiyor ne alaka şimdi onuda anlamadım alsanaalsanasmile
ayrııcada yok şuna dürü denir ona bu denir vs .vs. burası konyanın köyü değil İSTANBUL
tabiki araştırsak biçok adeti vardır babaaanneme sorsam neler neler anlatır ama onlar eskide kaldıııı şimdi kimse yapmıyor.dediğim gibi ben burda gittiğim düğünlerde hiç özel bi adete denk gelmedim aa bizim oranın adetidir dendiğini duymadım
heee konyada özel bişey yapıyolarmı orasını bilemiycem :icecream:
ve vee veee ayrıcada bunlar benim özel fikrim kendi bildiğim şeyleri paylaştım yargılamak kimseye düşmez hele sizin gibi agresif tavırlarla anlatmak sizehiç düşmez tamammıııılmaz:[/QUOTE
1.genel kültür özelden alınmaz anlayana.
2.senın tanıdıgın bi kaç konyalı kısa dıye bi çogunluğu öyle demen çok cahilce.
3.bızım konumuz istanbul degıl konya ve bız gelenlerımıze düşkün bir toplum olarak hala şuna dürü denır buna bu denırı grurla sürduruyoruz.bilmeden insanları yanlış bılgılendırmeyın.
4.benım agrasıf tavrım sızın hiç gercekçi bir fıkrı olmayan konuyla ilgili alaycı yaklasımınızdan kaynaklanıyor.bırakında bılenler yapsın yorumu.sız bulundugunuz sehrın yenı yenı yetme adetlerını soran olursa onlardan bahsedersinizzzzzbenneyaptımki
2,ci ise ben zaten hepsi kısadır demedim büyük bi çoğunluğu kısadır dedim ve öyledir de
kaşık ekibine gelince zaten bizde kalkar gelin oynar demedik kaşık ekibi tutulur düğünlere getirilir ben istanbulda bi çok düğünde gördüm belli bir ilçesine ait olması diğer ilçelerin kaşık ekibi tutmuycağı anlamına gelmiyor ne alaka şimdi onuda anlamadım alsanaalsanasmile
ayrııcada yok şuna dürü denir ona bu denir vs .vs. burası konyanın köyü değil İSTANBUL
tabiki araştırsak biçok adeti vardır babaaanneme sorsam neler neler anlatır ama onlar eskide kaldıııı şimdi kimse yapmıyor.dediğim gibi ben burda gittiğim düğünlerde hiç özel bi adete denk gelmedim aa bizim oranın adetidir dendiğini duymadım
ve vee veee ayrıcada bunlar benim özel fikrim kendi bildiğim şeyleri paylaştım yargılamak kimseye düşmez hele sizin gibi agresif tavırlarla anlatmak sizehiç düşmez tamammıııılmaz:
bu arada bunca yıldır konyadayım daha hiç bir dügünde kaşık ekibi tutuldugunu görmedım.o sadece senlıkler bu gıbı özel törenlerde yapılır..
ve vee veee ayrıcada bunlar benim özel fikrim kendi bildiğim şeyleri paylaştım yargılamak kimseye düşmez hele sizin gibi agresif tavırlarla anlatmak sizehiç düşmez tamammıııılmaz:[/QUOTE
1.genel kültür özelden alınmaz anlayana.
2.senın tanıdıgın bi kaç konyalı kısa dıye bi çogunluğu öyle demen çok cahilce.
3.bızım konumuz istanbul degıl konya ve bız gelenlerımıze düşkün bir toplum olarak hala şuna dürü denır buna bu denırı grurla sürduruyoruz.bilmeden insanları yanlış bılgılendırmeyın.
4.benım agrasıf tavrım sızın hiç gercekçi bir fıkrı olmayan konuyla ilgili alaycı yaklasımınızdan kaynaklanıyor.bırakında bılenler yapsın yorumu.sız bulundugunuz sehrın yenı yenı yetme adetlerını soran olursa onlardan bahsedersinizzzzzbenneyaptımki
hanımefendi siz konyada oturduğunuz için ince ayrıntısına kadar herşeyi bilebilirsiniz bu demek değildir ki herşeyi siz anlatın az bilenler sussun yok öyle bişey :hulya: ve ayrıcada belirttiğim gibi yerli konyalıların belirgin adetleri olabilir BEN ÇOK FAZLA BİŞEY DUYMADIM dedim belirttim ve ayrıca burası konya değil dedim burdaki kızların nişanlıları hepsi konyadamı oturuyor da bütün adetlerini yerine göre uygulasın hayır hiç zannetmiyorumlmaz:
biçok konyalının düğününe gittim hiç özel bişeye rastlamadım addettir diye
ve ayrıca kısalık konusuna gelince nasılki bi karadenizliyi gördüğünde burnundan anlıyoruz yada şivesinden buda öyle bişey evet büyük çoğunluğu kısadır
HEPSİ DİYEN OLMADI ZATEN :1closedeyes:
burdada herkes bildiklerini paylaşır buda kimseyi ilgilendirmez
Konyadaki düğünlerde kaşık ekibi tutulduğunu hiç görmemen çok normal(gerçi ben gördüm ama neyse) Çünkü konyada düğüne katılan hemen hemen herkes tam olarak oynamasını bilmesede kaşık oyununu bilir. Kendileri oynarken ekibe ne hacet:) Ayrıca her etkinlikte, şenlikte gördükleri kaşık ekibide sıradanlaşmış olağanlaşmıştır bence o yüzden çağırılmıyordur. Ama istanbulda arkadaşında dediği gibi Konyalı olan nerdeyse herkes düğününe kaşık ekibi çağırıyor. Hatta Konyalı birinin düğününe giderken ya kaşık ekibi çıkacak ya semazen diye tahmin etmek bile kolay. Sonuçta amaç kendi kültürünü tanıtmak, kendi oyununu tanıtıp onunla oynayıp eğlenmek. Dediğim gibi Konyada zaten herkes bildiği için kaşık havasını çağırılmaması doğal. Ama misal ben konyalıyım, nişanlım zonguldaklı. Düğünümüz istanbulda olacak inşallah ve düğünümüzde benim akrabalarımdan başka konyalı, nişanlımın akrabalarından başkada zonguldaklı olmayacak. Memleketin her bir tarafından farklı kültürden gelen misafirler de neden bizim kültürümüzü oyunumuzu görmesinlerki? Mesela düğünümüze nişanlım Zonguldaktan göçek, bende Konyadan kaşık ekibi çağırıcaz. Amaç eğlenmekse kendi kültürümle eğlenip misafirlere de farklılık yaşatarak bunu yaparız. Ki arkadaşında dediği gibi ıstanbulda çoğunluk çağırıyor ama sen hiç görmedin yada sana garip geliyor diye arkadaşa kültürsüz demek olmamış.
:umursamaz: ha ha ha çok komiksin guzelim, ne alaka $imdi.. bende gonyaliyim memleketimin hanimlari hiçde kisa degiller.
ayrica bu topik açilmi$ madem hiç yazan olmami$ adetlerimizi bilmiyorumkismile
ben dugunumuzu koyumuzde olsun istemi$tim, oylede olmu$tu, dugunumuz çok $ahane geçmi$ti. koyumuzun adetleriyle.. yalniz bir $ey begenmemi$tim.. gelin ba$ina ciga derler bizim orada, her$ey iyi ho$tu da cigamdaki yazmalar herbiri bir telden ötuyordu :sinifsinif: renkler çe$it çe$it.. halbuki tek renk olsaydi.. onun di$înda her$ey mukemmel geçmi$ti:asigim:
hanımefendi siz konyada oturduğunuz için ince ayrıntısına kadar herşeyi bilebilirsiniz bu demek değildir ki herşeyi siz anlatın az bilenler sussun yok öyle bişey :hulya: ve ayrıcada belirttiğim gibi yerli konyalıların belirgin adetleri olabilir BEN ÇOK FAZLA BİŞEY DUYMADIM dedim belirttim ve ayrıca burası konya değil dedim burdaki kızların nişanlıları hepsi konyadamı oturuyor da bütün adetlerini yerine göre uygulasın hayır hiç zannetmiyorumlmaz:
biçok konyalının düğününe gittim hiç özel bişeye rastlamadım addettir diye
ve ayrıca kısalık konusuna gelince nasılki bi karadenizliyi gördüğünde burnundan anlıyoruz yada şivesinden buda öyle bişey evet büyük çoğunluğu kısadır
HEPSİ DİYEN OLMADI ZATEN :1closedeyes:
burdada herkes bildiklerini paylaşır buda kimseyi ilgilendirmez
evet bu kpsamlı şeyleri konyanın yerlileri yapıyo ince ince ayrıntıları var bizde öyle değil ama
valla herkez kendince yamış söylemiş sanki mecburi gibi anlatılmış ama ben doğma büyüme buralıyım ve yüz açımı falan görmedim ki çokta saçmadır ve düşüncesizliktir sanırım eski bi adet .... kaşık oynanır ama herkez bilmez belli başlı yerleri oynar gerçektende eğlencelidir.... ayrıca kınanın düğünden sonra yapıldığınıda hiç duymadım... yorgan kaplamasınada bi komşumuzda şahit oldum yorgan falan yoktu ama eğleniliyodu ben yine sıkıldım tabi ben bu tarz şeyleri sevmiyorum kendi adıma ama adetlerin günümüze kadar gelmeside güzel bişey
bende konyalım...yeni evliyim ve şu an konya dışında yaşıyorummafoldumben
çok zor hala alışamadım ..üniversiteyide dışarda okumuşdum ama bu başka ...
memleketimin değerini biliyordum daha da iyi anladım...gurur duyuyorum Konyalı olmakdan...
Mevlanamızın huzuru,maneviyatı...Alladdin tepemizin ihtişamı...zafer ve anıt meydanı...
meramımızın hoş rüzgarları ..şehrimizin düzeni ve temizliği ...
konya düğün pilavımız..her şey çok özeldir...
ben evlenirken her adetini yapmadım..eşimde konyalı değil..
mesela yorgan kaplama..yüz açımı olmadı bende...yüz açımıda sanki eskiye göre kalmadı gibi
yeni nesil gençler biraz daha hafifiletti adetleri ama halen uygulayanlar var tabi ki ....
kaşık ekibi olayıda abartılmış bende her düğünde görmedim o şahsi biraz da isteyen getirtir...
ama özellikle kaşıkla oynama vardır hatta erkeklerin evlenmeden önce yaptığı çetnevir
denilen gecede oynandığını biliyorum...
bir de şu kısa boy meselesine bende katılmıyorum her memlekette iri,kısa,uzun
binlerce kişi var bunu sadece konyayla genellemek pek hoş olmamış...
Kızlar bende Konya'ya gelin gideceğim. kaydirigubbakcemile3 Ama sevgilim dedi ki onların 3 gün düğün yapılıyormuş.Fakat 3 gün düğün boyunca kadınlar ve erkekler ayrı ayrı yerlerde eğleniyorlarmış.Gerdek odasında buluşuyormuş gelinle damat doğru mu kaydirigubbakcemile3 Gerçi artık gençler tek gün düğün salonunda yapılıyormuş normal bir düğün gibi adetsiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?