- Konu Sahibi balbocugu_85
-
yok tatlım bn konyalı değilim konyalya gelin geleceğim kaydirigubbakcemile3
ondan bilmiyorum yani
ama 3 hafta sonra sevgilimin ailesinin yanına gideceğim
o zaman görürüm inşallah kaydirigubbakcemile5
gel canım gel ne olursan ol gel de gör konyayı
konyalıyım..konyada yaşıyorum 28 temmuzda dügünüm var beklerim...:lepi:
yorgan kaplamsı yapcam bunun dışında konya adetlerimiz pek olmayacak..yerimseniben
ankara gelin gidiyorum..
hanyada benim eldirhem nohudum nohudum konyalının kaşlarına vurgunum..of of konyalım yürü.yürüde yavrum yürü yürü aslan yarim yürüüüüüüüüüüüşakkıdışakkıdı
haydaaaaaaa hoppaaaaaaaahihoyyythihoyyythihoyyyt:teytey::teytey::teytey::dance::dance::dance::sm_cool::sm_cool::sm_cool:
delikafadulden espiriktuelligine bayildim giz delikafaduldendelikafaduldendelikafadulden aha buda benden espuru olsun :icecream:espirisine yazdım zaten ama büyük bi çoğunluğu kısadır ve hiçbi konyalıdanda gonyalıyım kelimesi duymadım ? onu kayserililer der gayseriliyiz diye ?
yorgan kaplaması nedir ya
bende konyalılara gelin gidicem
öğrenip değişik bişiyler yapmak istiyrm aslında
konya kaşık havası oynamak isterdim ama bende kaşık çalacak yetenek yok
konyalı degılsen senın yorgan kaplaması yapamana gerek yok.zaten herkeste yapmaz.gelın dugunu 1 hafta yada bırkac gun kala arkadaslarını toplar eglenırler.bekarlıga veda partısı gıbı yanı...
konyalı degılsen senın yorgan kaplaması yapamana gerek yok.zaten herkeste yapmaz.gelın dugunu 1 hafta yada bırkac gun kala arkadaslarını toplar eglenırler.bekarlıga veda partısı gıbı yanı...
inşallah tatlım göeyim anlatırım artık kendi dilimden :)))
bu arada yüz açımı ne çooook merak ettim benn kaydirigubbakcemile3
konya yı hiç bilmediginiz kesın.o yüzden fazla yorum yapmayın derim.konyanın çok güzel adetleri vardır burda yazmaklda bıtmez.kaşık ekibine gelince onu oynayabilmek marifet ister herkesın harcı degıldır.oda konyanın belli bir ilçesine aittir ve her dügünde omaz ki olsa çok daha eglenceli olurdu
kaynanalar demissiniz her şehirde oldugu gibi konyanıda uzunu kısası var.genelleme çok saçma olmuş.insanlar yaşlandıkça kısalır.buda size genel kültür olsun...
DÜNÜN ERTESİ GUNU SABAHEWE MISAFIR DOLAR.YANI SIZ GERDEGE GIRIZ DUGUN BITMIS OLMUYO.ERTESI GUNU GELIP CEYIZLERE BAKARLARA.EVE FALAN FİLAN.KENDILERINCE EGLENIRLER GIDERLER.YAPMAK MECBURI DEİL.GERCI BEN YAPMICAM DEDIM.AMA ERTESIGUN HERKES GELMIS ANLAMADIM:roflol:
ya bu yüz açımı cidden böyle mi ay şok oldum
ya bu yüz açımı cidden böyle mi ay şok oldum
şimdi kızlar yorgan kaplamasını genelde kız evi yapar kızın çeyizleri yıkanır ütülenir bir odaya serilir ne varsa a dan z ye...
yakınları arkadaşları gelir...yenir içilir oynanır eglenilir..gündüz yapılır bir nevi gündüz kına gecesi gibidir.dügünden bir hafta öncesi yapılır.
yüz açımına gelince dügünün ertesi günü geline gelinlik tekrar giydirilir.süslenir oturu bir sandelyeye gelen bakar giden bakar ki çok saçma bir adettir.
zaten gelinin utana sıkıla durur bide gelenin elini öper gidenin elini öper.
yemege gelince işte konyanın yemegi muhteşem ötesidir.hepsi birbirinden lezzetli yemekler yaparlar evde kendimiz yapsakta dügün yemeginin lezzetini tutturamayız.
hele bamya çorbası pilav üstü et...allahhhhhhhhhhhh yemde yanında yat.
düğün yemeklerinin methini erkek arkadaşımdan çok duydum sağolsun bayağı anlattı aklinialirimsmile
yorgan kaplamasının da gayet eğlenceli olduğu düşüncesindeyim ama ben konyalı olmadığım için sanırım bna yapmazlar :gitme:
canım zaten erkek tarafı yapmaz.kız tarafı yapar oda istiyen.
evet konyalı degilsen yapmak zorundada degilsindir..
merak ettim nerelisin:bbo:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?