• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konyalı gelin adayları ve taze gelinler. Haydi buyrun :)

balbocugu_85

Kaderini seveceksin!!
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2009
502
1
316
Konya
Bayanlar daha önce böyle bir konu açıldı mı bilmiyorum. Benim gibi düşünen varsa eğer aynı şehirin adetleriyle gelin olmak daha başka gibi geliyor bana. Birbirimizi daha iyi anlarız diye umuyorum. Fikir alışverişi yapıp deneyimlerimizi, tavsiyelerimizi paylaşalım. Güzel şeyleri, olmasını istemeyiz ama sıkıntılarımızı herşeyimizi paylaşalım. Haniyada benim elli gram pıraassaaaam, yeni konu açsam Konyalıyı arasam off offff kaydirigubbakcemile3

Selamlar

Henüz yeniyim forumda bundan sonra buraliyim insallah...

konu bence güzel ve önemli sahsen konyalilara gelin gidecegim ama hic adetlerini filan bilmiyorum,:1rolleyes:

ben de konyalılara gelin gideceğim kızlar
hatta 3 hafta sonra bitanemin ailesini görmeye gidiyorum hihoyyyt
burayı bol bol ziyaret edeyim de adetlerinizi öğreneyim yerimseniben

Son düzenleme:
ve birde kaynanalarınız muhakkak kısa boyludur :roflol:
:umursamaz: ha ha ha çok komiksin guzelim, ne alaka $imdi.. bende gonyaliyim memleketimin hanimlari hiçde kisa degiller.
ayrica bu topik açilmi$ madem hiç yazan olmami$ adetlerimizi bilmiyorumkismile
ben dugunumuzu koyumuzde olsun istemi$tim, oylede olmu$tu, dugunumuz çok $ahane geçmi$ti. koyumuzun adetleriyle.. yalniz bir $ey begenmemi$tim.. gelin ba$ina ciga derler bizim orada, her$ey iyi ho$tu da cigamdaki yazmalar herbiri bir telden ötuyordu :sinifsinif: renkler çe$it çe$it.. halbuki tek renk olsaydi.. onun di$înda her$ey mukemmel geçmi$ti :nazar: :asigim:

aaa kaşık ekibi ne canım yaa ilk defa duydum bakk fisfisfis

Nasıl duymazsın canım konya kaşık ekibini bilmeyen yoktur televizyonda falan bile çıkıyo meşhurdur kaşık ekibi ama tabi herkes tutmaz. nişanlına sor o bilir yerimseniben

ama onun dışında dediğim gibi öyle diğer yöreler gibi pek farklı belirgin adetleri yok bizde şöyle olur denilcek :uhm:

:umursamaz: ha ha ha çok komiksin guzelim, ne alaka $imdi.. bende gonyaliyim memleketimin hanimlari hiçde kisa degiller.
ayrica bu topik açilmi$ madem hiç yazan olmami$ adetlerimizi bilmiyorumkismile
ben dugunumuzu koyumuzde olsun istemi$tim, oylede olmu$tu, dugunumuz çok $ahane geçmi$ti. koyumuzun adetleriyle.. yalniz bir $ey begenmemi$tim.. gelin ba$ina ciga derler bizim orada, her$ey iyi ho$tu da cigamdaki yazmalar herbiri bir telden ötuyordu :sinifsinif: renkler çe$it çe$it.. halbuki tek renk olsaydi.. onun di$înda her$ey mukemmel geçmi$ti :nazar: :asigim:

espirisine yazdım zaten ama büyük bi çoğunluğu kısadır ve hiçbi konyalıdanda gonyalıyım kelimesi duymadım ? onu kayserililer der gayseriliyiz diye ?

konyalıyım..konyada yaşıyorum 28 temmuzda dügünüm var beklerim...:lepi:
yorgan kaplamsı yapcam bunun dışında konya adetlerimiz pek olmayacak..yerimseniben
ankara gelin gidiyorum..kaydirigubbakcemile4

hanyada benim eldirhem nohudum nohudum konyalının kaşlarına vurgunum..of of konyalım yürü.yürüde yavrum yürü yürü aslan yarim yürüüüüüüüüüüüşakkıdışakkıdı

haydaaaaaaa hoppaaaaaaaahihoyyythihoyyythihoyyyt:teytey::teytey::teytey::dance::dance::dance::sm_cool::sm_cool::sm_cool:

kızlar öyle belirgin bi adeti yok bilindik şeyler sadece düğünde kaşık ekibi tutuluyor okadar sositososito

konya yı hiç bilmediginiz kesın.o yüzden fazla yorum yapmayın derim.konyanın çok güzel adetleri vardır burda yazmaklda bıtmez.kaşık ekibine gelince onu oynayabilmek marifet ister herkesın harcı degıldır.oda konyanın belli bir ilçesine aittir ve her dügünde omaz ki olsa çok daha eglenceli olurdu
kaynanalar demissiniz her şehirde oldugu gibi konyanıda uzunu kısası var.genelleme çok saçma olmuş.insanlar yaşlandıkça kısalır.buda size genel kültür olsun...
:kızgın:

konyalı olupta kaşık ekibini duymadınızda diyecek lafım ancak şu olur...siz eminmisiniz konyalı oldugunuzaakannehir

yok tatlım bn konyalı değilim konyalya gelin geleceğim kaydirigubbakcemile3
ondan bilmiyorum yani
ama 3 hafta sonra sevgilimin ailesinin yanına gideceğim
o zaman görürüm inşallah kaydirigubbakcemile5

canım gelin geliyo kız bilmiyo öğreniyo işte :)

hım anladım canım gelince ögrensin artık.kaydirigubbakcemile3
konya yı hiç bilmediginiz kesın.o yüzden fazla yorum yapmayın derim.konyanın çok güzel adetleri vardır burda yazmaklda bıtmez.kaşık ekibine gelince onu oynayabilmek marifet ister herkesın harcı degıldır.oda konyanın belli bir ilçesine aittir ve her dügünde omaz ki olsa çok daha eglenceli olurdu
kaynanalar demissiniz her şehirde oldugu gibi konyanıda uzunu kısası var.genelleme çok saçma olmuş.insanlar yaşlandıkça kısalır.buda size genel kültür olsun...
:kızgın:

aynen katılıyorum konyanın dügünle ilgili bir sürü adetleri vardır...
herşeyi bir kenara koy dügün yemekleri....konyada dürü denir başka yerlerde bohça denir...onun gibi bir adet vardırki ne olaylar olmuştur zamanında....
dürüler gelince verilen ev yemekleri...
nişanları yorgan kaplamaları...
ne biileyim konyanın tam adetini yapmak herkesin kaldıramıyacagı yüktür...
her adette oldugu gibi bazıları gereksiz saçmadır...
heleki bir yüz açımı vardır....olmaması gereknlerden biridir.....:oklava:

Back