• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konya nasıl bir şehir ?

Allahü ekber diyerek başlıyorum o zaman. Öncelikle söylemeliyim ki baba tarafım da o civardaki başka bir ilden. Ben de Konya'ya dedemin miras işlerine sebep gittim.

1. Bu kadar sofu insan ancak Mekke'de falan bir arada olur, sokakta çarşaflı kadın, cübbeli erkek sayısı çok fazla.
2. Rahatsız edici insanlar değiller yani cübbeli sarıklı bir amca yazlık kıyafetli kadın görse gözlerini dikip bakmaz diyorum
3. Öte yandan burda kısa kollu veya askılı tişört giyip sokağa çıkamazsınız bence
4. Her muhafazakar görünen şehir gibi burda da tonla acaiplik var, Konya da şehvet ve zinanın başkentlerinden biri diyebilirim :bicak: Gittiğimde tanıştığım bir devlet görevlisinin, bir de emniyet mensubunun söylediklerine göre erkekler muhafazakar görünüyor amma varlıklı olanlar mutlaka kapama tutuyor, imam nikahı yapıyor.
🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ Biraz zorlanacağım gibi gözüküyor yani ben hep rahat yaşadım kimse bana karışmadı istediğimi giydim arkadaşlarımla istediğim yerlere gittim ailem güvendiği için asla laf etmezlerdi umarım zorluk yaşamam 😫

Üniversitemi Konya'da okudum başlarda o kadar önyargılıydım ki ama düşündüğüm kadar zor olmadı evet kılık kıyafet olarak çok açık giymemelisin özellikle Karatay taraflarında veya çarşıda. Meram yakada daha elit insanlar var rahattır. Üniversiteye yakın yerlerde de rahat edersiniz nerede oturacaksınız bilemiyorum ama genel olarak böyle. İlk gittiğim zamanlar baya ağlamıştım buranın insanlarına nasıl alışacağım diye mezun olacağım sene bu sefer gitmek istemiyorum diye ağlamıştım öyle değişik bir şehir 😌

Tesettürlüyüm alanyaya gittim ucube görmüş gibi Baktılar bu durumda alanyalılar da mı yobaz oluyor

Ayıp etmişler tabi, ülkemizde tesettürlü tonla insan var göz dikip bakmak da saçmalık

Eurocuklar bırakacak Rus olmadığınız içindir belki de:deli:

Allahü ekber diyerek başlıyorum o zaman. Öncelikle söylemeliyim ki baba tarafım da o civardaki başka bir ilden. Ben de Konya'ya dedemin miras işlerine sebep gittim.

1. Bu kadar sofu insan ancak Mekke'de falan bir arada olur, sokakta çarşaflı kadın, cübbeli erkek sayısı çok fazla.
2. Rahatsız edici insanlar değiller yani cübbeli sarıklı bir amca yazlık kıyafetli kadın görse gözlerini dikip bakmaz diyorum
3. Öte yandan burda kısa kollu veya askılı tişört giyip sokağa çıkamazsınız bence
4. Her muhafazakar görünen şehir gibi burda da tonla acaiplik var, Konya da şehvet ve zinanın başkentlerinden biri diyebilirim :bicak: Gittiğimde tanıştığım bir devlet görevlisinin, bir de emniyet mensubunun söylediklerine göre erkekler muhafazakar görünüyor amma varlıklı olanlar mutlaka kapama tutuyor, imam nikahı yapıyor.
5. Yiyecekler çok şahane ve inanılmaz uygun fiyatlıydı ben gittiğimde. 3 kişi etli ekmek yemeye gittik o kadar çok pide getirdiler ki sayamadık ve Ankaranın 4te 1i para ödedik abartısız. Her şey çok lezzetliydi:dua:
Canım etli ekmeyimiz olsa da yesek

🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ Biraz zorlanacağım gibi gözüküyor yani ben hep rahat yaşadım kimse bana karışmadı istediğimi giydim arkadaşlarımla istediğim yerlere gittim ailem güvendiği için asla laf etmezlerdi umarım zorluk yaşamam 😫
Okadar korkacagınız bir durum yok cok eskiden böyleydi artık insanlar daha kendi halinde ☺️

Yani dövmezler sövmezler öyle insanlar değiller amma şu yazdıklarınız da orda çok ütopik geldi bana :bicak:

Üniversitemi Konya'da okudum başlarda o kadar önyargılıydım ki ama düşündüğüm kadar zor olmadı evet kılık kıyafet olarak çok açık giymemelisin özellikle Karatay taraflarında veya çarşıda. Meram yakada daha elit insanlar var rahattır. Üniversiteye yakın yerlerde de rahat edersiniz nerede oturacaksınız bilemiyorum ama genel olarak böyle. İlk gittiğim zamanlar baya ağlamıştım buranın insanlarına nasıl alışacağım diye mezun olacağım sene bu sefer gitmek istemiyorum diye ağlamıştım öyle değişik bir şehir 😌
Selçukluda ev tutacağız 🙆🏻‍♀️ İnşAllah şaşkınlıktan ağlamam 🤣🤣

Linc yemeyelim diye susuyorum.Soyle bir detay verebilirim kizim var bebek daha oglum da ayni sekilde ileride Konyali bir arkadaslari sevgilileri vs olursa bu o kisi icin eksi point 🤣

Şimdi linci yiyeceğim ama ben de aynını Konya-Karaman-Kayseri 3lüsü için düşünüyorum ... varyemezlik, tefecilik, zina, yobazlık her şey vr adeta İçanadolu Şeytan Üçgeni :bicak:

Ben bir günlüğüne gezmeye gittim. Şehri turladık. Yemege gittiğimiz yerde tek göz tuvalet vardı. Kadın da erkek de orayı kullanıyordu. Tuvalet kagıdı ve kagıt havlu cogu yerde yoktu. Daha lüks bir yere gittik. Orada da bıcagı istedik orada da tuvalette kagıt yoktu. Mekanlar yag kokuyordu. Alaattin tepesine gittik bekle bekle kimse gelip bakmadı. Cogu yerde hesap kasada ödeniyor.
Hediyelik esya almaya girdiğimiz dükkandakiler küfürlü kavgaya tutustu. İçeride biz varız sokakta bagrısıyorlar ama ne küfürler. Yolda gördüğüm lise formalı çocuklar da bağıra bağıra küfrederek konuşuyorlardı. Duyduğum cümlelerin yarısı a ile basayım yım d iye biten küfürdü. İnanın şoke oldum bu nasıl insanlar bu nasıl bir görgü. Bir tek otelde rahat ettim o da Konya İn yerel bir oteli değildi. Hiç kibar beyefendi esnaf görmedim. Vardır elbette ama girdiğim çıktığım 20 30 yerin hepsi birbirinden berbattı.

Back
X