• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konya nasıl bir şehir ?

Ben gideli 3-4 yıl oldu gelişmiş demek ki iki yılda 😂 gezdik tozduk orda. Sille köyünde mekanları beğendim. Mevlana otelde kaldık. Somatçı restoranda osmanlı yemekleri tattık. Ulaş usta bizim memlekette yaşamış meğer eskiden, kızlarımızın adları aynıydı tesadüf. Güllü dondurma yedik kaldığımız iki gün boyunca nefisti. Alaaddin tepesinde ilk kez churchill içtim. 😊 (içki değil bilmeyen varsa😂 ) Mevlana müzesi etkileyiciydi. Konya şekerini çok severim. Tabii Tekirdağ ile bambaşka dünyalar Tekirdağ’da da bulundum 😊 hayırlısı olsun, önyargılı olunmasın.

Turizm bence de sahaneydi. Yani yedigim her sey cok cok iyiydi, gayet de guzel gezdim. Lakin yasamak nasil olur bilemedim :bicak:

Kayseri otogarda sevgilimle el ele tutuşmuştuk, teyzenin biri bize hesap sormuştu evli misiniz diye. Sinirden ne dediğimi bile hatırlamıyorum
Nisanliyken Konyada minibuste nisanlimla yanyana oturduk diye teyzenin biri Allah belanizi versin demisti😂

İşte genelleme yapmayalım ozaman nasıl ki siz benim rastgeldigim insanlar gibi degilseniz Konyadaki herkeste sandığınız gibi degildir, polemiğe girip ban yemek istemiyorum dua grubundayım, size iyi akşamlar dilerim ☺️

Genelleme yaptığım yorumum var mı acaba konuya? Siz alışkınsınız anlaşılan kafanızdan öyle var saymalara filan, neyse.

karnınızı güzel doyurursunuz, lokantalar iyidir, yemekler lezzetlidir, esnafı kaba bana göre. ha hu lu konuşurlar, bir de konyaya has bir şiveleri vardır, şive nedeniyle kaba gibi duruyor ama aslında çoğunun konuşma şekli öyle.
hastaneye vs yolunuz düşerse bazı hastanelerin acil servislerinde kadın- erkek acil diye ayrım yapılmış olabilir, şaşırmayın, konya değil ama beysehirde hastanelerde kadın acil- erkek acil bölümleri var, doktor ve hemşireler de ilgili cinsiyetten. Bir dönem otobüslerde de kadın erkek ayrımı yapılmıştı ama tutmadı.
her yerde cumhurbaşkanın teşekkür posterleri vardı iki sene önce, kalktığını sanmıyorum
gezilecek güzel yerleri var, ben bir turist olarak yazdım çünkü son 20 yılda 4-5 kez gittim ve 3 günden fazla kalmadım. Bence orada yaşarken çok dikkat çekmeyin, tenha yerlerde yalnız dolaşmayın, arkadaşlarınızla güzel anılar biriktirebilirsiniz, üniversiteden sonra çok değişti orası da.
tahminimce siyasi veya dini bakış açıları bir tekirdağlı ile aynı olmayacaktır, mesafeli ilişkiler kurmanızda fayda var.

Nisanliyken Konyada minibuste nisanlimla yanyana oturduk diye teyzenin biri Allah belanizi versin demisti😂
Ayni zamanlarda izmirde otobuste iki teyzenin yanlari bostu birine esim oturdu o zaman sevgiliyiz tabi birinin yanina da ben oturdum.Teyzeler sizi ayirmayalim diyip bizi yan yana oturtmak icin ayaga kalkti😅

Gezmeye 4 kız gittiğimiz de önce ziyaretimizi yaptık. Duamızı ettik sonra, cafe isimleri soralım dedik son derece kaba olan esnaf aaa ooo uuu kız kıza gitmeyin kafelere satanistler var ateistler var yooog kızlı erkekli toplanıyor üniversiteliler akşamları siz doğruca gidin falanda filan demişti. Çok üzülmüştüm valla. Ne olursan ol gel diyen bi şehir 'di gözümde bi anda dislandik, kalakaldık. Tabi yemekler iyiydi. Tek anım bu, üzücü.

En doğru bilgileri birinci ağızdan vermeye geldim 🙋🏻‍♀️ Konyalıyım İstanbul’da doğdum büyüdüm tesettürlü değilim. Bir dönem Konya’da yaşadım sonra tekrar İstanbul’un kaosuna döndüm çok pişman oldum şimdi tekrar oraya dönmenin yollarını arıyorum. Bir kere inanılmaz düzenli temiz bir şehir. İklim açısından en kurak şehirlerden biriyken yemyeşil parklar oluşturmuşlar. Mesire yerleri piknik alanları çok fazla. Yakın çevrede gezilebilecek güzel ilçeleri var sille başta olmak üzere. Konya hep düz bilinir ama Güney ilçeleri dağlıktır o yüzden çeşitlilik de fazla bir yer ova düzlük bir yer dağlık... gezilip görülecek çok ilçesi var Beyşehir Seydişehir Akşehir vs. Ege’ye Akdeniz e de yakın sayılır tam ortada bir yerde. Gelelim şu herkesin dilinde olan insanları yobaz kelimesine!!! Bir kere bunu diyenler ya Konya da yaşamamış dışardan önyargıyla konuşuyor ya da yıllar önce çok kısa bir süre varoş kesimlerine gitmiştir ki o varoş yerler her şehirde var Antalya’da Kepez İstanbul’da esencılıs lar Ankara da Sincan vs.. ben İstanbul’da doğup büyümüş bir insan olarak İstanbul’da toplu taşımada ya da diğer sosyal ortamlarda insanlarla yaşadığım hiç bir sıkıntıyı Konya da yaşamadım. Şehirde keşmekeş yok bir huzur var insanlar İstanbul’daki gibi gerilmiş yay misali gergin dolaşmıyorlar. Ben her anlamda memnun kaldım yeri geldi tişörtümü de giydim elbisemi de İstanbul’daki hanzoların hiç birine orda rastlamadım. Konya da sıkıntı yaşadığını söyleyenler nerde nasıl yaşamış merak ettim doğrusu. Selçuklu civarında oturmayı düşünüyormuşsunuz zaten orada memur çalışan kesim çoğunluktadır sıkıntı yaşamazsınız. Selçuklu ve Meram merkezde yaşanılacak en güzel yerlerdendir. Karatay biraz sıkıntılı bir bölge. İstanbulun bağcıları gibi. Umarım memnun kalırsınız. He bir de bu kadar laf söylenir ama gidenler de kolay kolay dönmez şehrin düzenli yaşamından kopmak istemezler. Umarım siz de memnun kalırsınız.

Gezmeye 4 kız gittiğimiz de önce ziyaretimizi yaptık. Duamızı ettik sonra, cafe isimleri soralım dedik son derece kaba olan esnaf aaa ooo uuu kız kıza gitmeyin kafelere satanistler var ateistler var yooog kızlı erkekli toplanıyor üniversiteliler akşamları siz doğruca gidin falanda filan demişti. Çok üzülmüştüm valla. Ne olursan ol gel diyen bi şehir 'di gözümde bi anda dislandik, kalakaldık. Tabi yemekler iyiydi. Tek anım bu, üzücü.
Kaç yıl önce gittiniz inşallah 10 yıl önce falandır 🤣🙆🏻‍♀️

Hatta bazen ic sesimi kizimi konyaliya vermem konyali gelin de istemem derken buluyorum ama korkuyorum burnumda biter diye🤣 o derece temkinliyim😅
Bende konyaliyim ama biz hiç konyalı gibi değiliz konyanın bir ilcesindeniz bizim aile köy sülale artık ne derseniz hepsi okumuş avrupa görmüş insanlardır konyanın içinde bile böyle olduğumuz için konyalı olarak görmeyiz kendimizi onlarda bizi sevmez bide onları

Şimdi linci yiyeceğim ama ben de aynını Konya-Karaman-Kayseri 3lüsü için düşünüyorum ... varyemezlik, tefecilik, zina, yobazlık her şey vr adeta İçanadolu Şeytan Üçgeni :bicak:
Yapma gözünü seveyim senin yorumlarını severim sen hoşgörülü bir üyesin sevgi dolusun 😔

En doğru bilgileri birinci ağızdan vermeye geldim 🙋🏻‍♀️ Konyalıyım İstanbul’da doğdum büyüdüm tesettürlü değilim. Bir dönem Konya’da yaşadım sonra tekrar İstanbul’un kaosuna döndüm çok pişman oldum şimdi tekrar oraya dönmenin yollarını arıyorum. Bir kere inanılmaz düzenli temiz bir şehir. İklim açısından en kurak şehirlerden biriyken yemyeşil parklar oluşturmuşlar. Mesire yerleri piknik alanları çok fazla. Yakın çevrede gezilebilecek güzel ilçeleri var sille başta olmak üzere. Konya hep düz bilinir ama Güney ilçeleri dağlıktır o yüzden çeşitlilik de fazla bir yer ova düzlük bir yer dağlık... gezilip görülecek çok ilçesi var Beyşehir Seydişehir Akşehir vs. Ege’ye Akdeniz e de yakın sayılır tam ortada bir yerde. Gelelim şu herkesin dilinde olan insanları yobaz kelimesine!!! Bir kere bunu diyenler ya Konya da yaşamamış dışardan önyargıyla konuşuyor ya da yıllar önce çok kısa bir süre varoş kesimlerine gitmiştir ki o varoş yerler her şehirde var Antalya’da Kepez İstanbul’da esencılıs lar Ankara da Sincan vs.. ben İstanbul’da doğup büyümüş bir insan olarak İstanbul’da toplu taşımada ya da diğer sosyal ortamlarda insanlarla yaşadığım hiç bir sıkıntıyı Konya da yaşamadım. Şehirde keşmekeş yok bir huzur var insanlar İstanbul’daki gibi gerilmiş yay misali gergin dolaşmıyorlar. Ben her anlamda memnun kaldım yeri geldi tişörtümü de giydim elbisemi de İstanbul’daki hanzoların hiç birine orda rastlamadım. Konya da sıkıntı yaşadığını söyleyenler nerde nasıl yaşamış merak ettim doğrusu. Selçuklu civarında oturmayı düşünüyormuşsunuz zaten orada memur çalışan kesim çoğunluktadır sıkıntı yaşamazsınız. Selçuklu ve Meram merkezde yaşanılacak en güzel yerlerdendir. Karatay biraz sıkıntılı bir bölge. İstanbulun bağcıları gibi. Umarım memnun kalırsınız. He bir de bu kadar laf söylenir ama gidenler de kolay kolay dönmez şehrin düzenli yaşamından kopmak istemezler. Umarım siz de memnun kalırsınız.
Bir nebze içim rahatladı çok teşekkür ederim 💞

Sehrin merkezinde yerlerde telefon numaralari gordum kagitlara yazili bunlar ne dedim malum isi yapan ablalar hep oraya numara yazar atarmis malum isin musterisi amcalar da oradan bulurmuş kadinlari ben sok tabi sonra bir de dk basi elimize tutusturulan masaj salonu kartvizitleri ben saf tabi ne çok masaj salonu varmis diye dusunuyorum meger onlar masaj salonu degilmis😂

selcukluda medasin.orda oturdum alaaddin kampusunde okudum valla gayet memmundum. hatta gece gec saatte eve gtmek.zorunda kaldim sebi aruz toreni icin o saatte bile sikinti yasamadm. kac sene oncesi idi oggrencisi cooook fazla olunca insanlarida rahat oluyo. ne komsulardan ne esnaftan hicbisey gormedim keske bende gidebilsem benim icinde bi zafer turu atarsiniz artik 😊

Back
X