- 6 Aralık 2017
- 6.352
- 6.515
- Konu Sahibi papatyakokankadin
Kızlar merhaba biz şuanda bir ev almak üzereyiz kredi başvurusu aşamasındayız önümüzde 2 seçenek var 1. seçenek devlet bankası 2. seçenek özel banka özel bankadan kredi onayı geldi şuan gidip çekebiliyoruz ama eşim ısrarla faizi düşük olduğu için devlet bankasından çekmek istiyor 1 haftadır onay bekliyoruz ve hala beklemede gözüküyor, bu arada 2 bankanın aylık geri ödemesi arasında sadece 150 tl fark var, benim aklıma şuanda özel banka daha çok yatıyor çünkü, özel bankada ara ödemeler yaparak 10 yıllık borcu 5-6 yılda ödeyip bitirme şansımız var yada aylık ödemeler bize çok geliyor derseniz aylık ödeme tutarında yapılandırma yapıp aylık ödemesini düşürme şansımız var, devlet bankasında böyle bir hakkımız yok sadece 1 kez ara ödemeye izin veriyorlar, 10 yıl boyunca sizi bankaya borç ödemeye mecbur bırakıyorlar, borcunuzu erken kapatmak istersenizde vadesinden önce kapattığınız için belli bir miktar ceza ödetiyorlar. Bana bu aşamada özel bankadan çekmek daha mantıklı geliyor, sizlerdende fikir almak istiyorum sizce hangi bankadan çekmek daha mantıklı şu aşamada, özel bankada hazır bekleyen kredimi gidip alayımmı yoksa devlet bankasından sonuç çıkmasını bekleyip 10 yıl bankaya borç mu ödeyeyim.