- Konu Sahibi clementina
-
90 civarı çekerseniz ödeme yılına bağlı canım 10 yıllık çekerseniz yaklaşık 1500 civaro olur taksitler...ve eğer iki maaşınız varsa, iki kişi çalışıyorsanız çok zor olmaz aslında ...başlarda zorlanabilirsiniz ama sonra taksitler sabit kalacağı için ödediğiniz paranın değeri düşer...bu arada evin % 100 ünü kredi olarak çekemezsiniz...% 95 ini veriyor bankalar en fazla, bir miktar (10-20) birikmiş lazım...kooperatif te olabilir kredi çekmek yerine....
oldukça karışık:)) sanırım sonunda iyi bişey olmuş:))
sizin çektiğiniz dönemde gerçekten çok yüksekmiş 2 katından da fazla faiz var nasıl bi soygun yaa..sonraki söylediğin sanırım işin sırrı orda çözülüyo,evi değerinden yüksek göstermek mantıklı,bide bu emlek sitelerinde evinizi şukadar bukadar ödemeli krediyle alabilirsiniz falan diyo,o tutarları neye göre belirliyorlar peki mesela 90 binlik ev 950 tl lik taksitlerle kredinizi alabilirsiniz diyo, olması gerekenden düşük gösteriyorlar taksit bedelini,onu emlekçı mı ayarlıyo nasıl oluyo acaba çok yabancıyım bu konulşara ne kadar zormuş yaa..
bununda çözümünü şöyle yapıyorlar evin değerini ekspertize yüksek göstertiyorlar dolayısıyla maksimim verilecek kredi sizin çekmek istediğiniz rakam olabiliyor.
bizim çektiğimiz dönemde %75ti değiştimi bu oran bilmiyorum tabi
sizin çektiğiniz dönemde gerçekten çok yüksekmiş 2 katından da fazla faiz var nasıl bi soygun yaa..sonraki söylediğin sanırım işin sırrı orda çözülüyo,evi değerinden yüksek göstermek mantıklı,bide bu emlek sitelerinde evinizi şukadar bukadar ödemeli krediyle alabilirsiniz falan diyo,o tutarları neye göre belirliyorlar peki mesela 90 binlik ev 950 tl lik taksitlerle kredinizi alabilirsiniz diyo, olması gerekenden düşük gösteriyorlar taksit bedelini,onu emlekçı mı ayarlıyo nasıl oluyo acaba çok yabancıyım bu konulşara ne kadar zormuş yaa..
25bin peşinat biriktirmiştik (tanıştığımızdan 2-3 ay sonra evlenmeye karar verdik ve 2 yıl boyunca biriktirdik). 60 bin tl 10 yıl vadeli kredi çektik 2008 mayıs ayında. o dönem benim maaşım 1000 tl idi ve banka 980 taksit tutarı yapmıştı. krediyi çeken kişinin maaşını aşacak miktarı kabul etmiyorlar.
60bine geri ödemede 130bin ödeyecektik. bizim krediyi çektiğimiz dönemde faizler yüksekti 1,47 ile çekmiştik şimdi 0,77lerdeymiş. düğünden bir kaç ay sonra tüm takılarımı bozdurdum şansımıza o dönem altında 50tllerdeydi10bin lira ara ödeme yaptık ve sanırım vadeyi 7 yıla düşürmüştük. daha sonra faizler düşünce ve ben mmüşavir olunca odayla anlaşmalı olan bankadan tekrar krediyi güncellemeyi talep ettik ve 2010un mart ayında 0,93e getirttik faizimizi ve o esnada yine biriktirdiğimiz bir 5bin liramız vardı onu da araödeme olarak yaptık. şu an o 7 yıldan kalan 2 yılımız :) yani 2008de 10 yıl vadeli çektiğimiz krediyi 5 yılda 60bine 90bin ödemeli kapatmış olacağız hayırlısıyla.
Bende 7 ay önce konut kredisiyle ev aldım (şu an o 7 yıldan kalan 2 yılımız :) demişsiniz peki halen 980 tl mi ödüyorsunuz merak ettim birde faiz oranını düşürmek için nasıl başvurmamız gerekiyor?teşekkürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?