Konut kredileri hakkında...

clementina

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2009
44
0
86
Balıkesir
arkadaşlar ev almak için 85-90 bin tl lik kredi çekmeyi düşünüyoruz.yakın zamanda böyle bi işlem yapan varsa biraz fikir verebilir mi acaba kaç yıllık ayda kaç tl ödeme yapıyorsunuz?

bende düşündüm ama olmuyor.
elinde peşinat yok ise iş zorlanıyor
Allah hepimize nasip etsin inşallah

90 civarı çekerseniz ödeme yılına bağlı canım 10 yıllık çekerseniz yaklaşık 1500 civaro olur taksitler...ve eğer iki maaşınız varsa, iki kişi çalışıyorsanız çok zor olmaz aslında ...başlarda zorlanabilirsiniz ama sonra taksitler sabit kalacağı için ödediğiniz paranın değeri düşer...bu arada evin % 100 ünü kredi olarak çekemezsiniz...% 95 ini veriyor bankalar en fazla, bir miktar (10-20) birikmiş lazım...kooperatif te olabilir kredi çekmek yerine....

25bin peşinat biriktirmiştik (tanıştığımızdan 2-3 ay sonra evlenmeye karar verdik ve 2 yıl boyunca biriktirdik ). 60 bin tl 10 yıl vadeli kredi çektik 2008 mayıs ayında. o dönem benim maaşım 1000 tl idi ve banka 980 taksit tutarı yapmıştı. krediyi çeken kişinin maaşını aşacak miktarı kabul etmiyorlar.

60bine geri ödemede 130bin ödeyecektik. bizim krediyi çektiğimiz dönemde faizler yüksekti 1,47 ile çekmiştik şimdi 0,77lerdeymiş. düğünden bir kaç ay sonra tüm takılarımı bozdurdum şansımıza o dönem altında 50tllerdeydi 10bin lira ara ödeme yaptık ve sanırım vadeyi 7 yıla düşürmüştük. daha sonra faizler düşünce ve ben mmüşavir olunca odayla anlaşmalı olan bankadan tekrar krediyi güncellemeyi talep ettik ve 2010un mart ayında 0,93e getirttik faizimizi ve o esnada yine biriktirdiğimiz bir 5bin liramız vardı onu da araödeme olarak yaptık. şu an o 7 yıldan kalan 2 yılımız :) yani 2008de 10 yıl vadeli çektiğimiz krediyi 5 yılda 60bine 90bin ödemeli kapatmış olacağız hayırlısıyla.

bununda çözümünü şöyle yapıyorlar evin değerini ekspertize yüksek göstertiyorlar dolayısıyla maksimim verilecek kredi sizin çekmek istediğiniz rakam olabiliyor.
bizim çektiğimiz dönemde %75ti değiştimi bu oran bilmiyorum tabi

sizin çektiğiniz dönemde gerçekten çok yüksekmiş 2 katından da fazla faiz var nasıl bi soygun yaa..sonraki söylediğin sanırım işin sırrı orda çözülüyo,evi değerinden yüksek göstermek mantıklı,bide bu emlek sitelerinde evinizi şukadar bukadar ödemeli krediyle alabilirsiniz falan diyo,o tutarları neye göre belirliyorlar peki mesela 90 binlik ev 950 tl lik taksitlerle kredinizi alabilirsiniz diyo, olması gerekenden düşük gösteriyorlar taksit bedelini,onu emlekçı mı ayarlıyo nasıl oluyo acaba çok yabancıyım bu konulşara ne kadar zormuş yaa..

şu sıralar ev kredileri çoook çok uygun ve tam ev alınacak zaman ev fiyatları da uygun yanlış bilmiyorsam eğer mart nisandan sonra artacakmış ev fiyatları (en azından burda) biz de ev alacağız o yüzden araştırıyoruz...

bunu öğrendiğim iyi oldu sağol...:)

evet gerçekten çok uygun evler var ben ankarada oturuyorum dikmen de ama eryamandan ev almayı düşünüyoruz..dikmen deki ev kayınvalidemin.evin yapısı çok güzel ama kuaey cephe,bu arada dikmenden ev almak isteyenlere de duyurmuş olayım burası da satılık ama ev kayınvalidenin olduğu için bi fiyat veremiyorum şuan:))

bankaya gidiyorsun diyorsun ben bu evi almak istiyorum diyorsun ve banka ekspertizi filan yolluyor eğer kredi çıkıyorsa size. daha sonra işte diyor maks.1000 olmalı taksitiniz çünkü maaşınız 1000 tl. tabi 10 yıl vadeye eşit taksit olacağı için onu yaparken tam 1000 olmuyor 1000e yakın bir rakam çıkartıyorlar.
emlakçılar bankalarda tanıdıkları filan oluyor işte yönlendiriyo filan ama değişiklik olur çok mu değişir bilmiyorum . ben yazmayı atlamışım biz sonraki ara ödememizde kredi taksit tutarımızıda değiştirdik ve 1200 ödüyoruz şuan.

orda yazanlar çok oynamıyorsa oldukça uygun ödemeleri oluyor,ayyy inşallah öyle olur çok teşekkür ederim arkadaşım gerçekten çok yardımcı oldun:)

eğer düzenli maaş aldığınız ve sürekli bir işiniz varsa faziler çok düşmüşkenkrediyle ev alın derim. biz artık fazi oranınıda değiştirmiyoruz çünkü artık faiz pek ödemiyoruz anaparayı çok ödüyoruz dolayısıyla faizi güncelleyelim dediğimizde kazanacağımız karı zaten komisyon masrafı olarak gene bankaya vermemiz gerekecek

kredi çektiğinizde önce anaparayı değil faizi alırlar yani ne kadar erken ara ödeme yaparsanız o kadar çok kara geçiyor vadeyi düşürmüş oluyorsunuz. yani düşünün geri ödemesi 130bin olan krediyi sadece toplamda 15 binlira ödeyerek 90bine düşürdük ve tabi 10 yıl vadeyi 5 yıla düşürmeside cabası...

Bende 7 ay önce konut kredisiyle ev aldım faiz oranını düşürmek için nasıl başvuru yapabilirim?teşekkürler

Son düzenleme:

orada yazmayı unutmuşum 10bin lira ara ödeme yaptığımız esnada 1100e çıkardık daha sonraki 5bin ara ödemede de 1200e çıkardık.
ben başvururken bankaya bile gitmedim mail attım faiz oranları düşmüş kredi faizimizi güncelleyebilir miyiz masrafımız ne olur güncellersek ve kazancımız ne olur gibi şeyler sormuştum. banka yanıtlıyor ve bankaya gidiyorsun zaten müşteri temsilcin dilekçeni yazıyor sen imzalıyorsun iş bitiyor. ara ödeme ve taksit tutarını arttırmak istediğinde de bu şekilde oluyor. ilk krediyi çekeceğin zaman maaşı dikkate alıyorlar ama sonrasında taksit tutarını arttırırken maaşın kaç oldu diye sormuyorlar :)

Aman, sakın dövize bulaşmayın derim ben. Bazen insanın gözüne Türk lirasından daha cazip bir alternatifmiş gibi görünüyor ama, malum bu ülkede ne zaman kriz çıkacağı belli olmaz.

selam arkadaşım. biz kasımda ankara etimesguttan bir ev aldık. peşinat hiç vermedik. 2+1 . 55,500 tl idi ev. biz tamamını kredi çektik %078 faiz ile.10 senelik ve 748 taksit ile.
şu an çok uygun kredi tutarları.
eğer emlaktan alacaksan peşinatı hiç düşünme onlar öyle bir bulmuş ki yolunu müşteri kaçırmamak adına anlaşmalı oldukları bankalardan ekspertiz değeriyle oynatarak hepsini çekebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…