Konuşuyor mu konuşmuyor mu gerçekten anlayamiyorum

Çok normal geldi bana 3 yas cogunlukla boyledir zaten 4.yastan sonra destan anlatirlar ve cok soru sorarlar hatta cümlelerine şaşarsınız belki sizinki 5te açılır onu da bilemeyiz.Bizler yasitlarimizla ayni miyiz mesela?Ayni boy ayni kilo ayni huy veya ayni zekada miyiz?Yani komsunun cocugu haftada 1000 soru cozerken sizin kiz 500 cozerse yine kafaniz karışmasın olabilir boyle şeyler.

dedikodu sevmiyodur annesi şaka bi yana yapısı o demekki bu şekilde konusuyosa daha fazla beklemeyin. kimi dilli düdük oluyo kimi gerektiği kadar konusuyo:) maşallah kızınız gayet iyi :)
Tam bı dilli düdük sizin tabirinizle ama dedikodu sevmiyo olabilir

Bol bol kitap okuyun annesi.. Kelime dağarcığı gelişir... Bir kitap kurdu olur çıkar aynı zamanda

Genelde cocuarda emekleme siralam yürüme konuşma beklenir ya sırayla bundan telaşım. Diğer saydığınız şeyleri kıyaslama yapmam gibi temel gelişim aşaması olduğu için kiyasliyorum.

Bol bol kitap okuyun annesi.. Kelime dağarcığı gelişir... Bir kitap kurdu olur çıkar aynı zamanda
Yani gece olunca su ince koskoca resmi olan 3-5 satiri olan masal kitaplarından gecede bı tane okuyorum bol bol okumak dediğiniz mesela gün içinde de mi okumam lazim

Yani gece olunca su ince koskoca resmi olan 3-5 satiri olan masal kitaplarından gecede bı tane okuyorum bol bol okumak dediğiniz mesela gün içinde de mi okumam lazim
Evet kesinlikle... Gün içerisinde kitap okuma saatleri yapın, uyumadan evvel 2 kitap okuyun...
Okudugunuz kitapla ilgili bitince soru sorun..
Kendisinin resimlere bakıp neler olmus olabileceğini hayalinden anlatmasını isteyin
Vb

Bence yaşıtlarına bakıp kıyaslamak doğru değil her çocuk özel ve farklıdır merak etmeyin ayrıca çocuğınuzla konuşmak da onun dil becerisini geliştirecektir

Çocuğa baskı yapmayın.Bakın konuşamadığını fark edip stresle bilmiyorum demeye başlamış.Zorlandığını idrak etmiş demek ki.Bir uzmandan fayda alın

Çocuğa baskı yapmayın.Bakın konuşamadığını fark edip stresle bilmiyorum demeye başlamış.Zorlandığını idrak etmiş demek ki.Bir uzmandan fayda alın
Evet haklısınız biraz baskı yapmış olabilirim ama yine de güzel güzel konusup anlatmasını istiyorum eğer bilemiyorum anne dediğin de ustelemiyorum

ne zaman basladi konusmaya?
İlk 22 aylık anne baba gibi kelimelerle başladı 2 yaşında basit cümlelerle anne gel anne bak bu 3 yaşında da 3 lu cümleler anne bak araba anne gibi 2 yaşında ikili 3 yaşında üçlü cümle kurabildi ama cümleler basit cumlelerdi kreşe gidince cümleler daha da gelişti anne beni neden üzdün ben çok üzüldüm gibi cümlelerle konusuyo su an. Hep yaşına orantili gitti ama hep basit cümlelerle konuştu

Arkadaşlar bsiey daha sormak istiyorum masal okurken kızımi ayaklarımda salliyorum o an resimleri giremiyo illa resimleri görmesi lazım mı? Ayrıca youtubeden videoyi izlemesine izin vermeden egitivi masal açtım çok sevdi kızım ama kitap okumak daha iyi alışkanlık kazanması açısından ama bu seferde yine resimleri gormuyo salla anne yaticam ben diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…