Konuşuyor mu konuşmuyor mu gerçekten anlayamiyorum

1-)Gelisimde bireysel farklılıklar vardır.
2-)Yaşı daha küçük
3-)Belli ki konuşmayı çok sevmiyor rahat bırakın.
4-)Sosyal yönü zayıf muhtemelen içedönük zekası yüksek olabilir.
Eksikliklerini göreceğinize artılarını farkedin. Mesela ne kadar olgun diye. Bir de gözlemleyin bazı cocuklar bireysel oynamayı sever tek başına oyun kurar bozar. Kardeşi de yoksa evde sürekli konuşacağı onun dilinden biri yoksa kendi kendine yetmeyi öğrenmiştir. Ben olsam sevinirdim ne kadar akilli bir kızım var diye.

Daha çok küçük ki ama, olur öyle. Siz bol bol sohbet edin onla yavaş yavaş çözülür illa ki. Tek çocuksa pratik yapamadığından bu şekilde gelişme gösteriyordur.

Benim anlamadığım da bu zaten yaşıtları 3-4 kelimeli cümle kurarken detayları da anlatabiliyo benim kizmdq cümle birleştirme soru sorma ve cavap verme varken bunun geri kalması biraz geç konuşmaya başladığı için oluyo muhtemelen

Çok teşekkür ederim benim kızım hiç susmaz her gördüğünü her yaptığını devamlı anlatır ama bizim yetersiz kaldığımız düşünüyorum

Daha çok küçük ki ama, olur öyle. Siz bol bol sohbet edin onla yavaş yavaş çözülür illa ki. Tek çocuksa pratik yapamadığından bu şekilde gelişme gösteriyordur.
Bı de çok hareketli oturup dinlemeyi seven bı çocuk değil çenesi de aynı şekilde biraz da dinlemeyi sevmediği için olabilir. Meseal bu akşam seni anlamıyorum düzgün konuş dedim sen anlamiyosun ben anliyom dedi

Benim kardesim anaokuluna gidene kadar duzgun cumle kurmuyordu. Etraftanda surekli neden bu cocuk tam konusmuyor diye surekli soyleniyordu annemde panik yapiyordu. Dr a goturdugunde doktor bi sorun yok sadece konusma tembelligi var diyordu. Cunku biz ne dedigini hemen anladigimiz icin uzun cümle kurma gereksinimi duymuyordu.
1. Sinifa gectiginde artik duzelmisti bittiginde ise tam cumleler kurabiliyordu. Bazi cocuklarda boyle olabiliyormus bir cok spikerinde cocuklukta konusma zorlugu yasadigi biliniyor
Su an kardeşim 16 yasinda arada nerden nereye diyoruz simdi de susturamiyoruz
Dert etmeyin yani dr a goturduyseniz ve sotun yok dediyse her cocugun konusma yasi farkli olabilir. Cocugunuzu surekli bu konuda kiyaslamayin bence

Psikiyariye hiç gitmedim ama çok çocuk Dr u gördü tabi hemen bunu al ver bu hangi renk gibi muayeneler oldu zamanı gelince konuşacağını kreşe vermemi söylediler 5 aydır yarım gün kreşe gidiyo 4 saat zaten kreşten sonra açıldı dile basit kelimeler cümleler vardı ama bu derece büyük cumleler kuramiyodu çok yanlız büyüdüğü için ve tek çocuk olduğu için normal gördüler

Çok teşekkür ederim benim kızım hiç susmaz her gördüğünü her yaptığını devamlı anlatır ama bizim yetersiz kaldığımız düşünüyorum
Yok hiç öyle düşünmeyin bir de konussun diye zorlarsanız içine kapanır. Siz sorun o cevaplasın. Bir de yanlış söylerse düzeltmeyin ben r'yi çıkartamıyorum diye annem cok kızmıştı anaokulunda hâlâ daha tam söyleyemem daha çok ğ ye yakın söylerim. Siz de zorlarsanız ters tepebilir.

anlatmak istemiyodur. benim çocuk gayet konusur uzun cümleler kurar. birbirine olaylari ve cumleleri baglar. ama kreşte bugün ne yedin deyince cevap vermek istemediği için bisey yemedim diyo ne yaptiniz diyorum oyun oynadik diyo. sordugum kadarına cevap veriyo.

kitap okumuyosaniz kitap okuyun bol bol kızınıza. bence bi sorun yok çocukta. üşeniyodur dikkat etmiyodur herkes birbirinden çok farklı :)

Arkadaşlar kreşe yarım gün 4 saat gidiyo gerçekten çok faydası oldu şimdi 3 buçuk yaşında acaba bir ay tam gün denesem mi ki diyorum yasca küçük mü tam gün fazla gelir mi konusmasini anlamayan olunca daha çok uğraş verir diye dusunuyorum

Her çocuğun birbirinden farklı güzel yetenekleri vardır .Önemli olan sağlıklı olması herşey zamanla hallolur insaallah üzülmeyin.Kitaplar okuyun hadi sen de anlat ben dinleyim deyin.Belki biraz anne babasıyla özel iletişime ihtiyacı vardır.

Aynen bu şekilde oglunuz gibi ama bence cümle haznesi yetmiyo dicem çünkü kelime haznesi çok geniş yani anlayamıyorum istese anlatabilirde hem hiç susmuyo hem anlatmiyo beceremicegini mi dusunuyo aslında dikkatini vermiyo bana kalirsa

Her çocupun gelişimi farklı.
Kızınız gayet herşeyini anlatabiliyormuş diğer yaşıtlarıyla kıyaslamayın.
Bazı bebekler 1 yaşında konuşmaya başlıyor haliyle 3 yaşında iken akıcı konuşuyorlar, bazıları 2 buçuk gbi konuşmaya yeni başlıyor. Şimdi 2 yıldır konuşan bebek ile 6 aydır konuşan ikiside 3 yaşında olsalarda aynıymışlar gbi bakamayız.
Bir yıl içinde düzeltir kendini bol bol kitap okuyun onada masal anlat bana diyin , bol bol pratik yapın.

Biz biseyler öğretme konusun da evet geriyiz yada öğretici oyunlar açısından da yetersizis ama iletişimi bizimle coook iyi her an iletism halinde az önce babasıyla ortamiza alıp optuk beni çok seviyosunuz dedi

yani el kadar çocuk nasil o kadar dikkat etsin:) şahsen ben o kadar dikkatli detayli anlatabilen biri değilim. benim oğlum da üşeniyodur büyük ihtimalle işe gidiyorum 40 tane olay olsa bile "ayni ya değişik bişey yok is işte" deyip geçiyorum. vallahi kim anlatacak amaaannnm diyorum içimden.

canı isterse anlatır bence takmayin. benim oğlum dikkat çekmek için başkalarıyla muhabbet etmeye çalışır mesela:) kreşte diğer çocuklarla diğer çocukların ogretmenleri velilelriyle falan konusmaya çalışıyo. kendindem büyük çocukların adını falan öğrenmiş hep ama ne yedin diyorum bisey yemedim anne diyo

Kesinlikle çok haklısınız Dr da demişti hani bazı kız çocukları olur 2 buçuk yaşında bıcır bıcır konuşurlar onlarda detayları 3 -3bucun yaşında anlatmaya baslarlar şu an seninki 3 buçuk yaşında ama iki buçuk yaşında çok konuşan çocuk gibi düşün demişti 4 -4 bucuga tamamlar dedi

Ama sizin sadece bı konuda öyle benim kızım her konuda detaya giremiyo ne yazik ki

Ama sizin sadece bı konuda öyle benim kızım her konuda detaya giremiyo ne yazik ki

mizaci o demekki:) bu sorun olduğunu göstermez bence. konuştukça değişir inanın. bazı çocuklar kendine tam güvenip yapabileceğini düşünmeden konuşmaz.

evde çok fazla çocuk kitabi yoksa kitap alın. pearson yayınları is Bankası yayınları kitapları çok güzel oluyo. bide organik kitap var ama onun yayını tam hatırlamıyorum. her gün okuyun birlikte. okurken soru sorun. sarı ağaç nerde gorebildin mi. burda kuş mu varmış. çizgili yılan nereye saklanmis. fare gofret neden cama vurmuş gibi. çocuğa cümle kurmayi soru sormayı hu şekilde ogretebilirsiniz.

"seni kreşten almaya geldim çünkü kreş saati bitti"
"sana çorba yaptım çünkü sen çorba seversin"
"uyku saati geldi bence uyumalisin"
"benimle oynamak ister misin yoksa kendin mi oynamak istersin"
"olmadi mı kızım ama sen bunu basarabilirsin tekrar dene istersen"

bu tarz cümlelerle örnek olacak şekilde konusmayi deneyin bı sure:) tabi belki bu şekilde kısa ama uzun konuşmanin mantığını kavratacak sekilde konusmuyosaniz. bu şekilde konusuyosaniz devam edin. zamani vardir. ben hep bu şekilde konusuyomusum farkında olmadan. benim bıdık da bu şekilde konusmaya başladı birden:)

Kitap okuyoruz özellikle 2 aydır her gece bu saydığımız cümleleri zaten anlar sorar ve konuşur. Benim demek istediğim mesela anne bugün okula Ali gelmedi Mehmet bana sen oynama dedi gibi muhabetlet yok

Kitap okuyoruz özellikle 2 aydır her gece bu saydığımız cümleleri zaten anlar sorar ve konuşur. Benim demek istediğim mesela anne bugün okula Ali gelmedi Mehmet bana sen oynama dedi gibi muhabetlet yok

dedikodu sevmiyodur annesi şaka bi yana yapısı o demekki bu şekilde konusuyosa daha fazla beklemeyin. kimi dilli düdük oluyo kimi gerektiği kadar konusuyo:) maşallah kızınız gayet iyi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…