Konuşuyor mu konuşmuyor mu gerçekten anlayamiyorum

Konusma geriligi zihinsel degil norolojik bozukluktur. Elma ile armutu ayni kefeye koymayalim lutfen. Konusmada yurutucu sistemde olan aksakliklar yani norolojik bozukluklar sonucu cocukta konusma hic olmayabilir veya geri kalabilir.
Zihinsel engelli olmadığına eminim ama dediğiniz gibi nörolojik olarak dikkat eksikliği şüphem de yok degil

Zihinsel engelli olmadığına eminim ama dediğiniz gibi nörolojik olarak dikkat eksikliği şüphem de yok degil
Bunlar cok farkli konular. Dehb tanisini cocuk psikiyatristi koyar. Kresteki hocasi ikaz ederdi. Tablo o cocuklarda agirdir. Lutfen cocugunuzda bir sorun yok. Inanin. Neredeyse bir pedagog kadar konuya asinayim. Tek gordugum diger cocuklarla kendisini kiyaslayan kaygili bir annesi var cocugunuzun. Tv,telefon cocugun hayatinda yer isgal etmesin, evde okuma saatleri yapin acilacaktir.

Ozel bir cocugun annesiyim. Onun icin bu kadar cok bilgi verebiliyorum. Yasanmislik. Cocugunuza sarilin. Onun hic bir sorunu yok.

Ozel bir cocugun annesiyim. Onun icin bu kadar cok bilgi verebiliyorum. Yasanmislik. Cocugunuza sarilin. Onun hic bir sorunu yok.
Sizin daha önce yazdiklarinizdan biliyorum ama özel bı çocuğa sahip olduğunuzu okumamıştım gerçekten çok aydınlatıcı çocuk gelişimi hakkında pedagoglara yakın bilginiz var. Zaten bu gece çok üzgünüm oturup aglayasim var Allah sizinde çocuğunuzun da yardımcısı olsun çok teşekkür ederim

Ne durumda cocugu olan anneler var,sukur cocugum iyi kotu derdini anlatiyor. Daha yolumuz var. Herkesin imtihani farkli. Yazdiklarinizda cocugunuzla ilgili ters giden bir sey gorseydim soylerdim. Onemli olan bir cocugun gelecegi. Kiziniz cok iyi. Daha da iyi olacak insallah.

Benimkide 3bck yaşında.
Baya bildiğin destan anlatır size.
Normal bir insanın konuşmada kullanmadığı kelimeleri bile kullanır cümle içinde.
Evet bende kendime çocugumu överken sinir oluyorum zira anlatmak istediğim , geçen gün kızımın aynı yaştaki arkadaşının , kızımdan çok daha düzgün konuştuğunu görene kadar benimki süper diodum değilmiş.
Sizinkindende geri ve ileri olan arkadaşları yaşıtları olacak.merak etmeyin sonunda hepside hemen hemen aynı düzeyde buluşacaklar.bu çevresel faktörler ve yetiştirme şekli ile de alakalı.
Lütfen çocugunuzda eksik yada fazlalık aramayın.
Her çocugun gelişimi farklı.
Benimki çok iyi konuşuyor die süper zeka değil.

Sizin çocuğunuz da mi kızım gibi mesela okulda neleri anlatabiliyo
Ne yaptin okulda diyorum mesela. Diyo ki boyama yaptik. Baska naptiniz falan diyorum hic bise yapmadik diyo. Bazen aksam diyo sporda yaptik diye. Ama o gun yaotigini bi kac gun sonra soyleyebiliyo. Gecen gun oyun parkina da gitmistik diye.

Bide ogretmeni video resim atarsa ben soruyorum soyluyor o zaman

Aynen ben de videolarda soruyorum mesela burda deney yaptık diyo ama deneyin detaylrini hiç anlatmiyo kelime haznesi yetse anlatcak çok hevesli de bilemiyorum deyip geciyo

Aynen ben de videolarda soruyorum mesela burda deney yaptık diyo ama deneyin detaylrini hiç anlatmiyo kelime haznesi yetse anlatcak çok hevesli de bilemiyorum deyip geciyo
Ogretmenine sordunuz mu. Evdeki olaylari da anlatiyomuymus. Bazi cocuklar anlatmaktan da hoslanmaz. Bilmiyorum diyip geciyodur.

Ogretmenine sordunuz mu. Evdeki olaylari da anlatiyomuymus. Bazi cocuklar anlatmaktan da hoslanmaz. Bilmiyorum diyip geciyodur.
Yok okulda hiç anlatmaz buna eminim zaten konuşması hala tam oturmadığı için bu sıkıntılar cikiyo insallah 4 yaşına kadar konuşmayı tamamlar

Kız çocukları erken konusur dedikleri için de geriliyorum yaşıtları gerçekten çok iyi durumda ama benim kızım kadar konusamayanlar da var. Genetik olması kuvvetle muhtemel dediğim gibi kendim 4 yaşında baslamisim ilkokul yaşına kadar da artikulasyon sorunu yaşamışım corapa şırap demem namaza gamaz demem gibi bı çok ailemin hatirladigi yanlış kelimelerim varmıştı.. umarim toparlar aslında çok az kaldı sadece detaylari anlatması kaldi

5 aydır kreşte bı kere Ali'yle kagva ettik Ali ağladı diye kreşten anlattı yine bı kerede elifin kitabını karaladim neden karaladim :) karalama karalama dedi elif kızdı diye böyle bı iki kere anlattı sadece

Yok okulda hiç anlatmaz buna eminim zaten konuşması hala tam oturmadığı için bu sıkıntılar cikiyo insallah 4 yaşına kadar konuşmayı tamamlar
Arkadasimin oglu eylulde hic konusmuyodu. 2016 mayis dogumlu o da. Pedogog a falan gitti. Pedogog kres onerdi. 4,5yastan sonra konusmazsa dil terapisti dedi. Cocuk okula basladigindan beri masallah o kadar guzel ilerledi ki. Sizinki de duzelir merak etmeyin. Kiz cocuklari erken konusur diye bise yok valla. Benim bide kizim var 16aylik. Hala tek kelime dahi etmiyo. Baba bile zor cikiyo agzindan. Ama oglym 16aylikken anne baba gel git bi cok cumle kurardi

İnşallah mesela çok büyük uzun cümleler kuarbiliyo anne teyzenin ayağına nolmus uf olmuş demi gibi çok cümleleri var inşallah detayli anlatması muhabbeti oturtması da yakındır diye dua ediyorum

benim oglum kizinizdan kucuk (2,5 yasinda yaklasik) asagi yukari oda belli cumlelerle anlatiyor derdini, soru sordugunda cevap veriyor "baban nereye gitti ise gitti arabaya bindi gitti " filan diye, ama herseyi anlatmiyor mesela gecen gece cis cikmis bende fark etmedim uyumuyo bi donup duruyo yatakta sonra baktim islanmis ondan huzursuz olmus uyuyamiyo ama demiyo ki anne islandim degistir diye mesela.

acikcasi konusmanin boyle basladigini zamanla gelisecegini dusunuyorum sizin kiziniz icin de durum boyle bencr. doktorlar hakli 3-4 kelimeli cumle kurmasi yeterli. doktorlar da cocuklardan herseyi konusmasini beklemiyor bence, derdini anlatabilecek sorulara cevap verebilecek duzeyde konusma yeterlidir. nitekim psikologlar konusma seklinden cok iletisim kurup kuramadiginiza bakiyorlar cocukla...

bu arada eltimin 4 yasinda bir kizi var. yurt disinda yasadiklari icin ben cok goremiyorum. sadece 2,5 yasinda ulkeye geldiklerinde cocugun henuz anne bile demedigini hatirliyorum. gecenlerde babasi ulkeye geldi misafirimiz oldu basladimi ufaklik konusmaya dedim ohooooo laf bile yetistiriyo dedi, sonra esi ve cocuklarla goruntulu konusma yaparken 4 yasindaki kizin konusmalarini duydum, nerdeyse hicbisey anlamadim, cunku cok yarim yamalak konusuyo ve cok belli basli cumlelerle. krese gidiyo, anne hemsire ayni zamanda cocuk gelisimi okuyor, kaldiki cocugun takipli doktoru var duruma hakim. herkes normal kabul ediyor mesela.

anlattiklariniza gore sizin cocugunuzda gayet normal. kiyasa girerseniz mutlaka acik bulursunuz

Çocukçağız daha ne yapsın? :)
Çocuğunuzu kıyaslamak önce sizi sonra da çocuğunuzu yorar. Siz fark etmesenizde endişelerinizi sezer.

Bu sene 3 yaş grubumuzdaki çocuklar arasında hayat hikayesini anlatan da var henüz konuşmaya başlayan da, birkaç kelime söyleyen de var iki dil konuşan da. Dil gelişimini etkileyen o kadar çok etken var ki dolayısıyla aynı yaştaki her çocuk aynı seviyede konuşamaz. Siz kızınızla bol bol sohbet edin. Ona gününü sormak yerine siz bugun neler yaptığınızı anlatmakla başlayın mesela. Mutlaka açılacaktır.

Sakin olun zamanla oturacak herşey

Hiç kıyaslama yapmayın benim kardeşim konuşurken tek ben anlardım. Acıkmadım demez ı ıh ben acık değil derdi. Şimdi benim küçük kuzum büyüdü subay oldu sadece konuşun onla cümlelerini siz tamamlamayın sürekli konuşun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…