Konuşuyor mu konuşmuyor mu gerçekten anlayamiyorum

Bir fikrim var

Ne olur Allah rızası için bı Ferrari🤑
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2019
879
566
23
35
Merhaba arkadaşlar kızım var 3 buçuk yaşında tam artık konuşuyor herşeyi diyorum bazı yasitlarini görüp tekrar üzülmeye başlıyorum. Öncelikle belirtim kızım konuşuyor ama konuşma geriligi yaşıyor mu işte bunu anlayamıyorum her derdini duygularını anlatıyor beni çok uzdun anne markete gidelim böyle yiginlarca cumle.. basit soru cevap şeklinde konusabiliyo neden yemiyosun kizm cunku istemiyorum bugün nerete gittik markete gibi. ama gel gelelim bazı yaşıtları hikayeler anlatiyo başlarında. Geçen olayları anlatiyo kızım kreşe gidiyo kreşte ne yaptınız dediğimde dans ettik sulu boya yaptık gibi temel şeyleri anlatabiliyo okulda ki olayları arkadaşlarıyla diyalogları anlatamiyor bazen ufakta olsa anlatmaya calisiyo ama detayı sorunca bilemiyorum anne diyo çünkü anlatamadiginin farkında şimdi bu gecikmiş konuşma mi oluyo 3 yaşında 3 lu cümleler kurması yeterli deniliyo 4-5 cumlelikte kuruyo ama bu cümleler genelde istekleri için kuruyo soru cevap var tabii basit soru cevaplarda var mı aranızda böyle bişey yaşayan??

Bir anne özellikle çocuğunu iyi kötü başkalarıyla kıyaslamaya başlayınca ne yazık ki hep bir eksiklik görüyor Alışır annesi daha 3 yaşında diyorsun derdini anlatabiliyor gününü anlatabiliyor sorularına net cevaplar verebiliyor he ille de eksik diyorsan bir konuşma terapistine götürüp danışabilirsin imkanın varsa yoksa çocuk doktorunda yönlendirebilir gariplik sezerse

Çok teşekkürler zihinsel problemi yok çok şükür kreşe gidiyo 5 aydır zaten kreşten sonra çok daha açıldı dili 3 buçuk yaşında ki arkadaşları zehir gibiler bu arada bizde geç konuşma genetik kendim ve kardeşlerim 4 yaşında baslamisiz bize nazaran annem çok çok iyi olduğunu söylüyor ama yine de insan başka sebebi olabilir mi diye soruyor. Bu arada erken konuşması 2 yaşında kelimelerle başladı

daha 3 yaşında ve her çocuğun gelişimi farklı ,yani gılgamış destanı da beklenmemeli.ne güzel derdini anlatıyor işte.başka çocuklarla karşılaştırmayın yoksa sürekli bir kusur bulursunuz.
bi arkadaşımla beraber oturuyoruz.o anlattı mesela kız kardeşi uyanıkken süreekli bırbırbırbır konuşurmuş mantıklı mantıksız ne ararsan, ama arkadaşım aynı sizin kız gibiymiş ve bugün hala minimum düzeyde cümle kurar asla ekstra efor harcamaz

Normaldir bol bol konuşun zamanla gelişir iletişimi. Küçücük çocuktan şakımasını beklemeyin ne güzel yanıt veriyor derdini anlatıyor. Sizinle hasbihal edememesi normal her çocuk farklı gelişir.

Bana normal geldi konusması.Olaylari anlatmasi birazda yapisiyla alakali olabilir.Kizim anaokulundayken ne yaptiniz diye sorunca boya yaptik,oyun oynadik vs geciştirirdi.Ayni siniftaki arkadasi butun detaylari anlatırdı,ogretmenin kiminle ne konustuguna kadar.Yine ayni sekilde apartmanda yasiti vardi asagida mangal yakan gorsun iner karnini doyururdu,bizimki de bir yakinimiz seker verse almazdi,onceleri uzulmustum bu duruma ne guzel baska cocuklar basinin caresine bakabiliyor diye sonra anladim ki yırtıklık baska bisey edep baska bisey.

4 yaşından sonra dedi kendi Dr muz herşeyi konuşuyor ama şöyle detaylara giremiyo hikaye anlatamiyo ihtiyaclari ve duygularını iyi ifade ediyor. Kıyaslama konusun da çok haklısınız bı kaç arkadaşım daha var onları kiler daha kelimedeler kızım en azından cümleler kurabiliyor

Bence durumu gayet iyi kızınızın sadece zamana gelişmeye ihtiyacı var

Aynen mizaç olarakta böyle olabilir ama sanki anlatmak istiyo ama detaya giremicegi için bilemiyorum deyip gecistiriyo.. edepli mi bilmem ama biraz tutuk utangaç

Milletle kiyaslmaya devam ederseniz yakında kilosuna-boyuna, okul caginda okumayı sökmesine , ergenlikte sınav sonuçlarına , ileride hayat tercihlerine, evlenme yaşına vs vs devamlı booooyle gözünüz milletin çocuğunda kıyaslar durursunuz.
Bunun sonu yok ki
Senin kızın kendine has - kendiyle müsemma bir çocuk . Ayşe belki 3,5 yaşında iki kardeşe sahip -kuzenlere sahip bol bol kendini ifade etme fırsatı bulmuş çok konuşuyor. Ali belki babası gibi geç konusmaya başlamış 3,5 yaşında yeni yeni cümleler kurmaya başlıyor... Onlar Ali'nin aysenin hayatı. Onların çok ya da az konuşmasınin sizin kızınızla bir ilgisi yok ki...
Eğer konuşmasınin yetersiz olduğunu düşünüyorsanız gün icinde kitap okuma saati yapın. Ama oku gec diye değil. Okuyun , bir yerde durun kitap hakkında konuşun. Bitsin, bazı sorular sorun.ya da kitabı size anlatmasını işteyin. Tabii ki oyun yoluyla. Mesela kitap bittikten sonra onu kameraya çekin ve kitabı anlatmasını işteyin. Tabii ki siz de katılın-yol gösterin vs vs.hem geleceğe ani kalır hem okuduğunu anlar anladığını aktarir vs kendini geliştirir. Ben de yabancı dil icin böyle kendi kendime birsyeler anlatırım.yararli birşey bence ^^

Öncelikle çocuğunuzu kimseyle kıyaslamayın benim oğlum 3 yaşında anne baba bebe men başka bisey söylemiyor her hangi bir sorunu yok tüm kontrolleri yapıldı konuşmuyor ama ben onu kendi abisiyle bile kıyaslamıyorum yapı gereği de tavır olarak ağır bi cocuk konuşsa bile çok konuşmaz yani belli , sizin kizinizda yapi geregi bu sekilde cok ayrinti vermeyi sevmiyordur gerekli gereksiz her şeyi anlatmayı şimdi den huy etmemesi çok daha iyi

Kıyaslama konusunda çok haklısınız evet bı arkadaşı var zehir gibi çünkü onun ablalari var devamli oyun oynatan komusan. Kitap okumaya çalışıyorum her akşam çokta seviyor bı iki aydır her gece masal anlat diyor ama iki ay önceye kadar okumamıştım yetersiz de kalıyorum ama muhtemelen genetik geçişli diye düşünüyorum çünkü gerçekten bizim sulalaede çok örnekler var hatta erken konuşan bir veya iki çocuk var diğerleri hep geç konustu

Ayy benim teyzem öyle hatta öyle ki kahvaltıya çağırırsın ekmek al diyemeden kapar telefonu her şeyde böyle

Ya ne güzel kafaya takmamaniz umarım konuşurlar kısa zaman sonra

Yok öyle değil benim kızım hiç susmaz asla susmaz dinlemeyi hiç sevmez zaten çok cümlesi var demiştim anne bak anne kule yaptın şu isiyorim okula gitmek istiyorum marketten şeker alalım para ver gibi gibi hic susmaz asla susmaz yanlış anlasilmis detayları anlatmak istiyor ama o kadar anlatacak cümle dağarcığı olmamasından sebeb

Erken konuşma bir zeka belirtisi değil. O sebeple korkacak bir şey yok.Doktorumuz bize kızım doğru düzgün konuşamazken, 5 yaşına kadar yolu var. Endişelenecek bir şey yok, cin gibi çocuk demişti. Ondan sonra da kafaya takmadım bir anda dili açıldı gitti. Bazen kafalarında biriktiriyorlar, biriktiriyorlar zamanı gelince açılıveriyorlar. Ki sizinki de baya baya derdini anlatıyormuş.

Ozel eğitim öğretmenine sormuştum zekası yaşıyla orantılı dil gelişimi biraz geri olduğu için anlatamiyor olabilir demisti. Çünkü anlatmak istiyo bazen ama anlatacak cümleleri bulamayınca bilmiyorum diyor. Bu da yine tek çocuk olması rol model az görmesi sebebiyle tam gelişmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…