• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

konusma geriligi

heja hebib

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2024
25
1
1
28
merhaba arkadasla on sekiz aylik oglum sadece bes kelimesi var onunla ne kadar konusamda faydası yok tekrar etmiyo komutları alıyor goz teması var ama dun bir anda parmak ucunda ar ara yurudu ve bazen elerini yani avuclarını acıp kapatıyor ben otizimden suphelendim lutfen bilgisi olan yazabilirmi

Ekran varsa hayatınızda çıkarın, kitap okuyun. Yine de bir uzmana danılın buradan fikir alarak bi sonuca varamazsınız.

Ekran varsa hayatınızda çıkarın, kitap okuyun. Yine de bir uzmana danılın buradan fikir alarak bi sonuca varamazsınız.
doktora goturecem zaten ama cok kotuyum suanda barmak ucu yuruyusu hala devam ediyor bebegi boyle olup bişey cıkmayan vardır fikri olan vardır diye

Google dan okuyup kendi kendine teşhis koyma. Endişe ediyorsan Dr a git. Kafan salim olsun. Benim aklıma kötü bir şey gelmiyor. Çocuk bu oyun yapıyor olabilir. Ama arkadaşın dediği doğru tv telefon olmamalı kesinlikle. Anaokulu öğretmeyim ben. Bolca şarkı tekerleme. Oyun. Çocuk bunlarla öğrenir.

Parmak ucunda yuruyen ama otizmle hic alakasi olmayan yuzlerce cocuk vardir.

18 ay icin evet 20 kelime ve fazlasi derler ama her cocugun gelisimide farklidir, konusmayla alakali supheler 24 ay ve sonrasinda basliyor daha cok.

Ellerini acip kapatma hareketini ver ya da gel anlamlarinda kullaniyor olabilir.

Doktora gidin iciniz rahat etsin ama saydiginiz seyler her zaman otizm belirtisi olarak sayilamaz.

Back