konuşma bozukluğu

cheryblossommm

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.958
2.041
398
30
kızlar selamlar.
bu sıralar bende ciddi bi konuşma bozukluğu , unutkanlık başladı.sürekli kekeliyorum hiç bir cümlenin sonunu getiremiyorum .kelimeleri yerine oturtamıyorum.kitap okurum , mesleğim gereği de akşama kadar sürekli kalın dosyalar okuyorum . ama kendimi ifade edemeyecek duruma geldim .ne yapabilirim kafam çok dolu ondan mı böyleyim acaba.

D ve B12 vitamini eksikliğinden kaynaklanıyor olabilir, öncelikle vitamin değerlerinize baktırın. Sorun yok ise nörolojiye gitmenizi öneririm.

sürekli kalın dosya okunan mesleğinizi yazsanız olur mu

zira ben mesela akşama kadar yazıp okuyorum

sonra konuşurken zorlanıyorum bazen zira gün boyu hiççç konuşmamış oluyorum

ya da işte burada da yazıyorum vs vs ama konuşurken kendi sesim bile garip geliyor

ama unutkanlık vs işlerinize de yansıyorsa mutlaka doktora gidin

Nefes egzersizleri yapmanızı tavsiye ederim. Mustafa Kartal var nefes terapisti takip edebilirsiniz

Bir arkadasim konusma bozuklugu yasadi doktora gitti once baska bir hastaliktan suphelendiler ms ti sanirim sonradan psikolojik oldugu ortaya cikti antidepresan tarzi bi ilac verdi noroloji ve sonrasinda duzeldi. Ama sen once norolojiye gitmelisin.

Migren atağı gelince ben de böyle şeyler yaşıyorum hatta okuyamiyorum beyin harfleri ayırt etmekte zorlanıyor. Bence de bir nörolojiye git.

Tahlil yaptırın unutkanlık için b12,d vitamini,kansızlık,tiroid bunlara bir baktırın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…