Konuma uygun bölüm yok ama durum önemli yardımlütfen

beatitude

Sonsuz mutluluğum canım ailem
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Mart 2020
986
4.799
63
Selam herkese. 12 gün önce elimi kestim. Bıçak sinirlere gelmiş. 8 gün önce sinirleri ameliyat ettiler. İyi oldu dediler. Dün bandajları açtılar. Elim korkunç görünüyordu. Dış dikişler içler acısı. Temizledi bantladı. Bu şekil evde devam et dedi. Egzersiz verdi. Geldim. Bugün elim baya bi şişmiş avuç içim acıyor aynı zamanda. Bir kızım var ve korkular tavan. Bana bir şey olursa diye. Yaşadığım ülkede sağlık sistemi biraz sıkıntılı. Elimin şişmesi tehlikeli olabilir mi. Ne yapmam gerek fikri olan lütfen paylaşsın

Eklentiler

• AC6218CE-A71A-4DF5-96B7-A56E9408ABD0.jpeg
    102,2 KB · Görüntüleme: 140
Çok geçmiş olsun. Dikiş sonrası hareketsiz kaldıysa ödem olabilir. Enfeksiyon görüntüsü yok bence ama yine de kontrol edilmesinde fayda vardır

Oynayabiliyorum bugün şişti o dünkü hali Buda bugün

Eklentiler

• 0DF9561A-4B28-44BB-B31E-BB8E4D46AC78.jpeg
    130,3 KB · Görüntüleme: 120
Geçmiş olsun .
Benim kızımda elini aynı bu şekilde 3 yerinden kestirdi
Şişlik özellikle dikişler alındıktan sonra iner.
2 günde 1 pansuman yaptırdık biz kurumaması lazım dikişlerin.
Mutlaka sargı beziyle sarın temiz kalsın mikrop kapmasin.
Birde eğer varsa sarı kantaron yağı sürün hafif o hem iz birakmaz hem çabuk toparlar

Kantarın süreyim yarın

Te
Gunde 1 kez sürün şimdilik.
Dikişler kapanınca 2-3 kez surersiniz.
Dikişler alınana kadar zorlamayın elinizi iyileşmesi zor olur,şişlik artar.
Geçmiş olsun tekrar.
şekkür ederim. Elimin dokuları düzgün bir araya getirilmemiş iyleşme öok yzayacak sanki

Te

şekkür ederim. Elimin dokuları düzgün bir araya getirilmemiş iyleşme öok yzayacak sanki
En az 10 günde bir araya geliyor zaten merak etmeyin.
Hatta dikişler alındığında hafif aralarda boşluk oluyor aonra iyice kapanıyor.
Tamamen iyileşmesi 15-20 gün.
Sizinkisi en fazla 4-5 gün önce olmuştur daha erken endişelenmeyin.
Çok şükür ki intihap olmamış o daha zor olurdu.

Evet izmire geliyorum pazartesi için randevu aldım emot diye bir hastaneden el hastanesiymiş. Yoksa kaygıdan öleceğim.

Geçmiş olsun epey kötü kesilmiş. O siyahlıklar ölü doku, onlar zamanla kaybolur ama şişmesi iyi alamet değil. İlk başta şişeydi normaldi ama şimdi şişmesi acaba enfeksiyon mu gelişti? diye düşündürüyor. Bence acil servise gidin.

Şiş bugün azalmış. Enfeksiyonu görünmüyor. Ama ağrı geçmiyor. Pazartesi inşallah doktor bakacak.

Dikişler çok kötü atılmış.Biraz şiş olması normal dikkat edin enfeksiyon kapmasın.
Hemşire arkadaşım dokular karşılıklı gelmemiş dedi. Buda iyleşme sürecini uzatırmış. Pazartesi uzman bir doktor bakacak. İzmir Emot el hastanesinde. Bakalım yazarım buraya son durumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…