- 1 Nisan 2019
- 1.641
- 3.765
- Konu Sahibi bubendegilim
Önce bir bakıcı bulmaya çalışın, işi kesin alabiliyor musunuz ona bakın. Sonra tekrar tartın. Şimdi herşey hava da kalıyor.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Maddi olarak gelirim var evet. Ama inan bana sürekli bir bebekle aynı evde kalmak çok zormuş bazen gece geldiğinde sevindiğim oluyor ve yalvarıyorum uyu diye hxhshxhsjd
ANLAYAMAZSINIZ
Foklar diyorumm yalnızNe diyorsun beeee???
İşi kesin alırım. Eski patronumuz beni çok sever. Hatta bebeği var , kabul etmez demiş. Bakıcı konusu is en çok düşündüğüm konu.Önce bir bakıcı bulmaya çalışın, işi kesin alabiliyor musunuz ona bakın. Sonra tekrar tartın. Şimdi herşey hava da kalıyor.
Yatılı hiç istemem yaw. Evinizin bir parçası oluyor. Of ben beceremeyeceğim sanırımYorum yazmayi unutmusum.
Nebileyim işten gelip bebe sesi çekmek ve butun aksam onunla oynamak daha zor olabilir diye dusunmustum, cocular butun gun gormeyince daha bir tepesinden inmeyebiliyor insanin.
Gorumcem de bebegi kucukken calismaya dönmüştü mesela ama onun bakicisi yatılıydı, yardimcisi vs vardi oyle gece uykusuz kalip, işten gelip ev isi ve bebe arasinda kalma şeyleri yoktu. Bu daha mantikli para sorun degilse.
Peki kim baktı ? Bakıcıya ne kadar veriyorsunuz ? Ve kaç saat çalışıyorsunuz ?10.ayda oğlumu anneme bırakıp çalışmaya başladım. Zorunlu değildim ama hem kendime gelmem için hem de çocuğumla daha kaliteli zaman gecirmem için başlamam gerekiyordu.
Evde kaldığım süre içinde çok bunalmış kilo almis iyice bırakmıştım kendimi. Okula geri döneli 4 sene oluyor ve iyi ki diyorum. Günümüz şartlarını da düşününce...
3. Yapacaksın gibi bir izlenim edindim ;DHoş geldin çılgın kadın. Konuya yazamadım bi senin bebiş kaç aylıktı bir sürü sayfa olmuş göremedim. En iyisi bakıcı bul ise dön istiyorsan. Ben gerçi ilk oğlumda iki yıl ücretsiz izin aldım. Aslında bir buçuk yıl. Bir dönem kayınvalidem baktı. Sonraki yıl izin aldım. Kadın bakıyordu ama hep aklı evindeydi o da haklı kendi düzeni var. İkinci bebiş oldu. Onda da şimdilik bir yıl izin aldım. Seneye ne yapicam bilmiyorum. Büyüğün kreşi sen istersen kaç yaşında olursa olsun bakarız dedi. Güvenilir yer orası olabilir, benim okulumda da ana okulu açılacak diyorlar. Benimkini 1,5 yaşında alırlarsa orası daha iyi olur. İşte seneye Allah kerim. Ama inan bakacak biri olsa koşa koşa işe giderim o moddayim
Sizin yerinizde olsam internete ilan çıkarım, bakıcı ayarlayan şirketlere ulaşırım, arkadaşa komşuya haber salarım. Nasıl ki biz işe girerken mülakata giriyoruz, siz de adaylarla görüşürsünüz. Gözününüz tuttuğu ile deneme süreci bile yapabilirsiniz. İşe girer de bakıcıdan dolayı yarı yolda kalırsanız çok tepetaklak olursunuz. İşten çıksanız ayıp olur işverene, annenize verseniz çocuğu idarelik, anneniz yorulur vs vs. Bakıcıyı hallederseniz ama işe mutlaka girin. Çünkü maaşınız bakıcı maaşından yüksekmiş.İşi kesin alırım. Eski patronumuz beni çok sever. Hatta bebeği var , kabul etmez demiş. Bakıcı konusu is en çok düşündüğüm konu.
Ben patronla konuşup 8 den aşağı başlamamayı düşündüm. Belki bu kadın beni ucuza ayarlayıp, patronun gözüme girecektir her şey beklenir onca kg veren kadından hxhshdhsSizin yerinizde olsam internete ilan çıkarım, bakıcı ayarlayan şirketlere ulaşırım, arkadaşa komşuya haber salarım. Nasıl ki biz işe girerken mülakata giriyoruz, siz de adaylarla görüşürsünüz. Gözününüz tuttuğu ile deneme süreci bile yapabilirsiniz. İşe girer de bakıcıdan dolayı yarı yolda kalırsanız çok tepetaklak olursunuz. İşten çıksanız ayıp olur işverene, annenize verseniz çocuğu idarelik, anneniz yorulur vs vs. Bakıcıyı hallederseniz ama işe mutlaka girin. Çünkü maaşınız bakıcı maaşından yüksekmiş.
Eşiniz ile aranız limoni ya, geçen konu açmıştınız, okumuştum. Başka zaman olsa durumunuz iyiyse 3 bin lira cebinize kalacak diye 10 aylık bebeğinizi başkasına emanet etmek zorunda değilsiniz derdim. Ancak sizin eşinizle ne olacağınız belli değil. Bakıcı bulup işe girmek mümkün olursa sizin için çok iyi olur.Ben patronla konuşup 8 den aşağı başlamamayı düşündüm. Belki bu kadın beni ucuza ayarlayıp, patronun gözüme girecektir her şey beklenir onca kg veren kadından hxhshdhs
Üçüncü düşünmüyorum hep iki istiyordum Allah nasip etti şükür. Aslında hayalimde bir kız bir oğlan vardı ama kısmet iki oğlum oldu. Herkes olsun ne yapalım dedi annelere bence de yazık. Kaç yaşına gelmiş kaç çocuk büyütmüşler geri çocukla uğraşmak sıkıntı. Ben ilk çocukta da kayınvalideye bırakmayı istemiyordum aslında. Eşim rica etmiş o da kabul etmiş. İyi madem ben de çalışır kafa dinlerim dedim. Ama kazın ayağı öyle olmadı. Hayatımın en berbat ders programıyla çalıştım. Ogleciydim. Yemek hazirla ortalıği topla akşam gel eve koştur koştur zordu. Çocuğu kreşe vermek beni çok rahatlatmışti. Biz ailelerden uzaktayiz bir de evde üçüncü kişi olunca istediğin kadar iyi anlas rahat edemiyorsun. Aman öyle şeyler işte, sen bakıcı bul. 10 aylikmis bakiciyla durabilir. Benim oğlanın kreşi 6 aylık çocuk bakmış zamanında. Anne doktormus bırakacak kimsesi yokmus. Çok seviyorduk diye anlatıyorlardı. Herkes bir seçenek bulup gemisini yürütüyor bir şekilde3. Yapacaksın gibi bir izlenim edindim ;D
Hoş buldum sünger bob
Bebik 10 aylık canavar gibi sincabım.
Ya ben Anneme zorlasam baktırırım ama kadına da haksızlık. Getirmiş bizi kaç yaşına , şimdi bir de al buna bak mı diyim Ben şahsen bakmam zjhshxhs
Zaten benim hislerim berbattır tutma olasılığı düşüktü. Tek düşündüren gece çok kalkıyor olması. Yani hiç dinlenemeyeceğim adam akıllı.Üçüncü düşünmüyorum hep iki istiyordum Allah nasip etti şükür. Aslında hayalimde bir kız bir oğlan vardı ama kısmet iki oğlum oldu. Herkes olsun ne yapalım dedi annelere bence de yazık. Kaç yaşına gelmiş kaç çocuk büyütmüşler geri çocukla uğraşmak sıkıntı. Ben ilk çocukta da kayınvalideye bırakmayı istemiyordum aslında. Eşim rica etmiş o da kabul etmiş. İyi madem ben de çalışır kafa dinlerim dedim. Ama kazın ayağı öyle olmadı. Hayatımın en berbat ders programıyla çalıştım. Ogleciydim. Yemek hazirla ortalıği topla akşam gel eve koştur koştur zordu. Çocuğu kreşe vermek beni çok rahatlatmışti. Biz ailelerden uzaktayiz bir de evde üçüncü kişi olunca istediğin kadar iyi anlas rahat edemiyorsun. Aman öyle şeyler işte, sen bakıcı bul. 10 aylikmis bakiciyla durabilir. Benim oğlanın kreşi 6 aylık çocuk bakmış zamanında. Anne doktormus bırakacak kimsesi yokmus. Çok seviyorduk diye anlatıyorlardı. Herkes bir seçenek bulup gemisini yürütüyor bir şekilde
Yani gece çok kalkıyor. Ama dediklerinizin hepsine katılıyorum.Olduğumdan daha rahat şartlarda olsaydım çalışmazdım, ama evde de oflar puflardım.
Veya aynı şartlardayken(eve giren para) tam gün çalışmam gerekse, sonrasında iş bulma sıkıntım olmasa yine çalışmazdım.
Çalışma hayatına dönmek demek sosyal hayata da dönmek demek, insan çok özlüyor, ihtiyaç duyuyor.
Psikolojik olarak rahatlatsa da yemeği ne ara yapayım, evi nasıl toplayayım, her sabah kalk hazırlan vs bunlarda yoruyor.
Bebeğin gece uykusu kötüyse yataktan kendiji kazıman gerekiyor.
Ama insan yüzü görmek güzel, başka şeyle meşgul olmanın enerjisi güzel.
Artısına eksisine bakmak gerek.
O gece kalkmalar(daha doğrusu yatmamalar) yüzünden tekrar ayrılma eşiğine gelmiştim.Yani gece çok kalkıyor. Ama dediklerinizin hepsine katılıyorum.
Olduğumdan daha rahat şartlarda olsaydım çalışmazdım, ama evde de oflar puflardım.
Veya aynı şartlardayken(eve giren para) tam gün çalışmam gerekse, sonrasında iş bulma sıkıntım olmasa yine çalışmazdım.
Çalışma hayatına dönmek demek sosyal hayata da dönmek demek, insan çok özlüyor, ihtiyaç duyuyor.
Psikolojik olarak rahatlatsa da yemeği ne ara yapayım, evi nasıl toplayayım, her sabah kalk hazırlan vs bunlar da yoruyor.
Bebeğin gece uykusu kötüyse yataktan kendini kazıman gerekiyor.
Ama insan yüzü görmek güzel, başka şeyle meşgul olmanın enerjisi güzel.
Artısına eksisine bakmak gerek.