Kontakt Lens kontak lens kullanan bayanlar yardım:)

semiha91

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2012
474
1
merhaba kızlar ben 12 yıldır gözlük kullanıyorum cok sıkıldım artıkk bu ara sürekli lensler duyuyorum ayarlı ama nasıl kullanılıyor zorlugu var mı ?? cevremde kullanan olmadıgı için cok merak ediyorumm galiba kullnama zmanları varmıs sürekli dikkat etmek mi gerekiyor lens ile makyaj yapabiliomusunuz .???

lens büyük rahatlık canım,denizde bile kullanabilirsin. takıp çıkarmasına hemen alışırsın youtube videolarından falan izlersin,yardımcı olur sana. makyaj da tabii ki rahat rahat yaparsın. lenste en önemli husus hijyendir, hijyene dikkat ettikten sonra hiçbir sıkıntı yaşamazsın.

merhaba:) ben de yaklaşık 2 senedir lens kullanıyorum. ancak benimkiler numarasız lens. dikkatli ve temiz kullandıktan sonra ben şahsen tavsiye ederim. ama benim yaptığım gibi bl, freshlook, elegance gibi lensler kullanmanı tavsiye etmem. ben hepsini kullandım ve gözlerimi çok rahatsız ettiler. en son solotica aldım hem doğal, hem de rahat.

ben de kullanıyorum uzun yıllardır :) deliler gibi de makyaj yapıyorum, çıkarıp güzelce solüsyonla temizlersen hiçbir sorun olmuyor. benim en çok dikkat ettiğim şey ellerim. bazen bakıyorum lens kullananlar durup dururken pat diye parmağını gözüne götürüp lensini çıkarıyor,ya da takıyor.ne kadar yanlış. elleri çok iyi temizlemeden lens takıp çıkarmamak gerekiyor. bence en önemli nokta bu. ayrıca evde gözlük tak bence lens yerine.ben öyle yapıyorum.onun dışında lensle uyumamanı tavsiye ederim. gözüne yapışıyor,kayıyor,kayboluyor filan. hem zaten zararlı. onun dışında gayet rahat, ben iyi ki lense geçmişim diyorum,gözlükten sonra insan kendini kuş gibi hissediyor:KK31:

sürekli zaman ayarlamak zor olmuyormu bugün degiştircem yok bugün geçmemeli falan die onun için sormustum

o kadar dakik olmaya gerek yok, ben üç aylık dört ay da kullanıyorum mesela,temiz kullanınca sorun olmuyor. çevremdeki herkes böyle kullanıyor gözlemlediğim kadarıyla,sadece hijyen önemli,onun dışında çok problem olmuyor yani :) ellerinizi güzelce yıkamadan lensinizi çıkarıp takmamalısınız mesela. ya da makyaj yapıyorsanız makyajlı gözünüzden çıkardıktan sonra lensi solüsyonla elinizde nazikçe bir temizleyip ondan sonra solüsyon dolu kaba koymalısınız ki üzerinde makyaj kalıntısı filan kalmasın bulaşıp. başka verebileceğim tavsiye katiyen lensle uyumamanız,uyuyan var ama çok zararlı. zaten gözün içinde yapışıyor kayıyor filan uyuyunca. bunların dışında çok rahat ben tavsiye ederim şahsen, yalnızca ilk birkaç kullanımda takarken ve özellikle de çıkarırken biraz zorlanabilirsiniz. ama daha sonra alışırsınız çok kolay geliyor ilerleyen zamanlarda takıp çıkarmak. çıkarırken lensi parmağınızla hafifçe kenara kaydırıp öyle almanızı tavsiye ederim gözünüzden,direk gözbebeğinin üzerinden almak yerine. lensi nasıl takıp çıkarıldığıyla ilgili videolar var internette zaten aratıp izlerseniz daha kolay olur sizin için :KK34:

peki canım cok tskr ederim peki atrı ve eksileri nelerdir gözünüzün korneasını çiziyor falan die duymustum gözünün suyunu cekiyor falan die ??

bende bir yıldır lens kullanıyrm ilk aldığım zamanı hatırlıyorum da ne çok korkuyrdm ya takamazsam ya çıkarırken zorlanırsam ya gözüme zarar verrsem diye ama alıştıktan sonra çok memnun kalıyorsun..lens kullanımnda en önemlisi temizlik ben lensimi çıkarırken ya da takarken ellerimi güzelce yıkarım ve kağıt havluyla kurularım hiç normal havluyla elimi kurulamadım..lensi taktığım zaman eski solüsyonu döker tekrar solsyon dökerek kabını temizlerim..makyaj yapmak hiç sorun olmuyor sadece gözünün içine kalem çekme onun dışında istediğini yap istediğin kadar rimel sür sorun olmuyor..makyajını temizlemeden önce lensini çıkar ondan sonra göz makyajını temizle..bir de bazen lensinle uyuyabiliyrsun bnmki haftalık lens bazen lensimle üç gün uyurum ama mecbur kalmadığım zamanlarda kesinlikle çıkarırım..

kızlar bişey daha merak ediyorum aylık lens kullandııgmızda sürekli para ödeyip almak zor olmuyormtu brlli para verip uzun süre kullansak lensi öle olmazmı ben hala almadım lens birazz korkuyorum inş becerebilirim:26:

eğer çizdirme imkanın yoksa, kontakt lens daha mantıklı.. tabi zorlukları var, bu zorluklar bünyeden bünyeye değişir.. herkeste göz kuruluğu yapardı, benimse gözlerim sulanırdı mesela :) görenler ya çok parlak derdi, ya da ağladın mı diye sorarlardı

uzun süre lens kullanımdaa göz sorunları olusuyormu kızlarr? :26:

sonuçta gözünüzün içine bir şey sokuyosunuz, uzun vadede illa ki ufak tefek zararları vardır. arkadaşlar da söylemiş,ben de size anlattım hem burada hem özel mesajda. özet geçmem gerekirse:

- hijyene dikkat ederseniz gözünüz mikrop kapmaz.
- lensle uyumayın
-gözünüzde lens varken gözünüzü ovuşturmayın
-makyajınızı lensi çıkardıktan sonra temizleyin
-eve gelince lensi çıkarıp gözlük takmaya çalışın
-uzun vadede lensin gözünüze zarar vermesi çok doğal dediğim gibi, olur ya da olmaz bilemeyiz,ama olursa şaşırmak anlamsız olur.
-lenslerinizi aylık almanızı tavsiye ederim, içinde üç çift lens oluyor,toplamda üç aylık. yıllık kullanılan lenslerden hiç kullanmadım,eğer sadece bir çifti filan bir yıl kullanılıyorsa o bence sağlıklı olmaz, kaldı ki lensinizin biri çizilirse ya da kaybolursa yeniden almak zorunda kalırsınız ve paranıza yazık olur.
- üç aylık lensi dört ay filan da kullanabilirsiniz, günü gününe takip etmeniz gerekmiyor. yeter ki temiz kullanın.
-johnson&johnson oasys lens alırsanız katalog fiyatı 90 TL filan gözüktüğü için size o fiyata satmaya çalışabilirler,sakın o kadar para vermeyin, indirim yaptırın, biz 65 TL'ye filan alıyoruz hep Sirkeci'den.

lensle ilgili bildiğim bütün şeyler bunlar. umarım sorularınız cevaplanmıştır.

X