Konsluk yapan birine olumsuz gözle bakar mısınız?

Biz iyi gözle baksak ne olur, bakmasak ne olur. Önemli olan siz başınızı yastığa huzurla koymayı mı? Yoksa kelle koltukta yaşayıp, elin sapık sarhosun gönlünü eğlemeyi mi tercih edersiniz? Asıl bunu sorun kendinize. Böyle haşadıktan sonra dünyalar sizin olsa nolur ki? Allah orda ki tüm kadınları kurtarsın

Huzurlu olsanız ara ara bunu buraya danışmazsınız. Kimin neye nasıl baktığından ziyade kendinizi konuşmadığınız yeri bulmaya çalışıyorsunuz. Orada mutsuzsanız orada durmayın.

hangi ülkede yaşarsanız yaşayın
kons birine istisna kişiler dışında herkes olumsuz bakar
isterseniz dünya iyisi olun aldıgınız nefesi bile sorgularlar

kendim için konuşursam kons biri ile arkadaş olmam
arkadaş ortamında denk gelmiş ise sohbet ederim,konuşurum belki çok iyi anlaşırım ama kalkıp gittikten sonra muhabbetim kalmaz
bu hor görme,kınama ya da bu tarz şeylerle ilgili değil
bu tarz işler tamamen kadını obje olarak görmeye ve sömürmeye yönelik
getirisi çok iyi olabilir ama götürüsü daha fazla olacak
gizliden böyle bir iş yapamazsınız mutlaka duyulur
tercihinizi tekrar tekrar gözden geçirin bile demiyorum
bir kadın olarak kafanızdan bu düşünceyi tamamen silin diyorum
nasıl bir süreçten geçiyorsunuz,yaşadıgınız zorluklar nedir bilmiyorum ama lütfen yapmayın ,kenarından kıyısından bile geçmeyin

belgesellerdeki youtube videolarındaki ablalar belli klasmanın üstü mekanlarda çıkan, ağzı da laf yapan kızlar

benim memleketim oturak aleminin başkenti
zaten bilir bilir bu işlerin asıl ana membası iç anadolunun bağ evlerindeki (o da yoksa ahırlarda ya da tarlalardaki çelkilerde) yapılan oturak alemi geleneğidir.

o ortamlara gelen kadınları görmek istemezsiniz, ortamı görseniz tiksinirsiniz...

Siz boyle yazinca hala etkisinden cikamadigim bir olayi hatirladim.

Biz de ic anadoluluyuz. Yazin koylerde dugunler bahcede yapilir. Koyun zenginlerinden biri oglunu evlendiriyor ve iki tane kadin dansci getiriyor. Komsularin o iki kadinin dugun sahipleri ve bazi davetliler tarafindan taciz edilmelerini anlattiklarini unutamiyorum. :KK43:

Ben ozamana dek hic rastlamamistim boyle bir seye. Garip ve sapkin bi aileydi zaten.

Eskiden seks işçisi olarak çalistirilmiş şimdilerde bu konuda aktivistlik yapan bir ablayla iletişim kurdum. Pavyon vs. gitmek istedim ama cesaret edemedim. O başka kadınlarla irtibatimi sağladı
Ayse hanimdan bahsediyorsunuz sanirim. Onun hayati beni cok sarsar her hatirlamamda.

Ben bu konuyla ilgili bir inceleme okudugumu hatirliyorum, belki de sizin calismanizdi.

Çok mu dizi izliyorsunuz?
Geçen malum dizinin tanıtımını gördüm(izlemiyorum)tüm tanıtım kadının dans etmesinden oluşuyordu hayatımda ilk kez böyle bir fragman gördüm,ve insanları bununla çekip diziyi izletebilecekleri icin yapıyorlar sanırım bunu ki bence rezil bir durum bu.
Bakın kolay bir iş deģil,kolay para kazanıldığını da hiç sanmıyorum bundan ben. Ortam pis,çevre pis yani değer mi bilemiyorum.
Gidin bulaşıkcılık yapın ne bileyim markette çalışın,fabrikada çalışın vasfınız yoksa ama öyle bir hayatı seçmeyin.
Ben arkadaşlık yapmak istemem,çevremde de istemem hiç denk gelmedim de zaten ama bilsem evime gelemez,çocuklarımın yanına da yaklastırmam. Bu tercihin böyle sonuçları olur illaki,arkadaş çevrenizde kendi ortamınızdan olur haliyle.
Herkesin kendi hayatı kimseye tabi ki karışamam ama yakınımda yöremde de istemem.
Dizide kadın karakter eşini aldatınca Türk toplumunun ahlak yapısına uymaz deyip ceza kesiyorlar ama her hafta şu pavyonlu dizi rahat rahat pavyon övüyor. Bu ülkede yasak sadece kadınların özgürlüğüne sanırım, bir erkeğin boyundurugu altında ise ne yaptığı onemli değil.

Kocaeli ya da Sakarya olması lazim bir kadının akşam vakti boğazını kesip ana caddede yola atmislardi. Hem de akşam sekiz gibi arabalar vızır vızır. O kadını bilen biri kons olduğunu söylemişti mesela. Maddi yönden çok rahat gibi görünen başka bir kadın aynı sitede konsluk yapıyordu çok eskiden. O kadın darp edildi ayakları elleri kırıldı kaza geçirdim deyip iki ay evde yattı mesela. İyileşince site evden attırdı. İkinci bahsettiğim kadın hem çok genç hem de çok çok güzel bir kadındı. Giyimi kusami tarzı konuşması vs oldukça iyiydi. Yani öyle mahalle pavyonlarinda da çalışacak bir tip yoktu mesela. Sokaktaki belalı tiplerin musallat olacağı biri değildi de öyle biri takip edip üstteki gibi yol ortasında darp etsin. Muhtemelen çalıştığı yerin sahibi dovdurdu. İşin ahlak boyutunu geçtim o kişinin kendisini ilgilendirir ama iyi bir evde oturucam diye ağzı kokmuş adamların tecavüzüne uğrayıp dayak yiyip bir köşede boğazı kesilip atılmaya değer mi? Yorulur peynir ekmek yerim ama güvende yaşarım. Asgari ücret mi alıyorum ev arkadaşı bulurum. Eşyamı mi yok ev arkadaşı arayan birini ararım odasını verecek. Hiç mi param yok yatılı bakicilik yapar bir çocuğa para biriktirir bir sene sonra bir oda bir salon ev tutarım. İstanbul pahalı mı Ankarada bulurum bursada bulurum. Ama yerdeki parkem bir üst model olsun diye akşam tost yerine bonfile yemek için ölme riskinin olduğu bir işe girmem yahu. Sokak bu şekilde boğulup atılan kızlarla dolu.

Ayse hanimdan bahsediyorsunuz sanirim. Onun hayati beni cok sarsar her hatirlamamda.

Ben bu konuyla ilgili bir inceleme okudugumu hatirliyorum, belki de sizin calismanizdi.

Ayşe hanımla da görüştüm ama bahsettiğim kişi o değil. Gerçekten ağlaya ağlaya dinlemiştim onun anlattıklarını.

Ben tezimi yayinlamadim maalesef

Sen hiç Müge Anlı izlemedin mi? En basitinden hiç Aleyna Çakır ve Ümit Can Uygun adını duymadın mı?

Benim düşünceme göre o şekilde. Erkekler yaptığı zaman da kadın yaptığı zaman da eğer kendi isteği ile yapıyorlarsa meslektir 🤷‍♀️ ayrıca bedeni kadar sohbetini vs de pazarlıyor gidip birlikte olmuyor ki olsa da bunu meslek olarak yapıyorsa sakınca görmem. Bazı mesleklerde olduğu gibi sağlam psikoloji gerekiyor ayrıca bir çok meslekte bedenimiz kullanılıyor ve bedenimiz fazlasıyla yıpranıyor bilmiyorum belki ben fazla rahat bakıyorum olaya
Ay lütfen kibarlaştırmayın bazı şeyleri, şimdi ben gelip sabah 8 akşam 6 çalışıyorum beden ve akıl gücümle, eeee ? Burada kendimi pazarlayan bir kadın veya erkekle bir olamam değil mi? Biraz mantık lütfen.
Ayrıca meslek nedir açıp bir bakın Google’dan.

Ay lütfen kibarlaştırmayın bazı şeyleri, şimdi ben gelip sabah 8 akşam 6 çalışıyorum beden ve akıl gücümle, eeee ? Burada kendimi pazarlayan bir kadın veya erkekle bir olamam değil mi? Biraz mantık lütfen.
Ayrıca meslek nedir açıp bir bakın Google’dan.
bir kimsenin kendine temel çalışma alanı edindiği, geçimini sağlamak için yaptığı sürekli iş. Meslek tanımı olarak bu çıkıyor ve bence tanıma uyuyor hatta bencesi de yok tanıma uyuyor size ters diye neden meslek olmasın 🤷‍♀️ Bende beden ve akıl gücümle çalışıyorum ama bu düşüncemi değiştirmiyor. Japonya da bazı konsept cafelerde masaya insan çağırıp sohbet vs edebiliyorsun bunu gördüğünde herkes aaa ne güzel diyor bence çok da farkı yok. Sadece şartların iyileştirilmesi ve kadınların sömürülmemesi lazım ama bu durum sadece konslukta bu şekilde değil halen bir çok meslekte insanları sömürüp haklarını vermiyorlar. Ayrıca insanin içi boşalıyor vs yazmışlar ama neden içi boşalsın onu da anlamadım eğer mesai saatinde gidip yapıp sonra yaşamına devam ediyorsa bir sorun da yoktur. Yani burda önemli olan iş ve özel yaşamı birbirinden ayırmak

bir kimsenin kendine temel çalışma alanı edindiği, geçimini sağlamak için yaptığı sürekli iş. Meslek tanımı olarak bu çıkıyor ve bence tanıma uyuyor hatta bencesi de yok tanıma uyuyor size ters diye neden meslek olmasın 🤷‍♀️ Bende beden ve akıl gücümle çalışıyorum ama bu düşüncemi değiştirmiyor. Japonya da bazı konsept cafelerde masaya insan çağırıp sohbet vs edebiliyorsun bunu gördüğünde herkes aaa ne güzel diyor bence çok da farkı yok. Sadece şartların iyileştirilmesi ve kadınların sömürülmemesi lazım ama bu durum sadece konslukta bu şekilde değil halen bir çok meslekte insanları sömürüp haklarını vermiyorlar. Ayrıca insanin içi boşalıyor vs yazmışlar ama neden içi boşalsın onu da anlamadım eğer mesai saatinde gidip yapıp sonra yaşamına devam ediyorsa bir sorun da yoktur. Yani burda önemli olan iş ve özel yaşamı birbirinden ayırmak
Maalesef, meslek deyip yumuşatmaya devam ediyorsunuz. Fahişelik meslek değildir kolay yoldan para kazanılan hiçbir iş meslek değildir.

Maalesef, meslek deyip yumuşatmaya devam ediyorsunuz. Fahişelik meslek değildir kolay yoldan para kazanılan hiçbir iş meslek değildir.
Bundan sonra başka yazmayacağım çünkü sadece farklı düşünüyoruz kolay yoldan para kazanildigini düşünmüyorum en az bizim kadar mesai yapıyorlar ayakta kalıyorlar insanları çekiyorlar ve daha bir çok zorluğu var kesinlikle kolay para değil çok para olabilir ama kolay para değil bence zor 🤷‍♀️ neyse herkesin düşüncesi farklı olabilir

Size gore degildir. Ama genel kural fahiselik meslektir, hatta devlet tarafindan kayit alinan vergi veren isletmeler var sadece bu işi yaptigi halde. Sizin sahsi fikriniz genel kabulu degistirmiyor maalesef. Ayrimjnj yapamadaginiz nokta ahlaki midir, saygin midir. O baska bi konu.

Dizide kadın karakter eşini aldatınca Türk toplumunun ahlak yapısına uymaz deyip ceza kesiyorlar ama her hafta şu pavyonlu dizi rahat rahat pavyon övüyor. Bu ülkede yasak sadece kadınların özgürlüğüne sanırım, bir erkeğin boyundurugu altında ise ne yaptığı onemli değil.
O da ayrı bir muamma.
Ben hayatımda böyle rezil bir tanıtım görmedim.
Dizi ilk başladığında da yine böyle bir tanıtım yaptılar,millet Dilber elbisesi satmaya, satın alıp aynı dansı yapmaya falan başladı. Hani diyoruz ya özenmez insanlar buna ya o kadar da değil diye,ben anladım ki o iş öyle değilmiş,özenen çok insan var. Demekki neymiş herkesi kendin gibi bilmeyecekmişsin. Bizim insanımız özeniyor da yapıyor da. Normalleştiriyorda.
Kadınların zorla (amiyane tabirle)düşürüldüğü bir ortamın güzellemesi yapıldı resmen. İnanılır gibi değil.

X