- 18 Kasım 2014
- 6.238
- 15.575
-
- Konu Sahibi muzurtilki
"Pomodoro Tekniği"ni bi deneseniz?
Çok kabaca özetlemek gerekirse, mesela 25 dakika çalışma, 5 dakika dinlenme, 25 dakika çalışma, 5 dakika dinlenme diye gidiyor, 4 çalışma evresinden sonra daha uzun bir dinlenme var.
Ama o 25 dakika içinde tümüyle konsantre olacaksınız, bilgisayarda çalışıyorsanız "aman şu sayfaya da bir bakayım" "aa mesaj gelmiş" falan demeyeceksiniz, sonra o koskoca 5 dakikada doya doya kafanızı rahatlatacaksınız!
Başta saçma ve salakça geliyor insana ama işe yarayan bir yöntem. Çeşitli bilgisayar ve akıllı telefon uygulamaları var, çalışma ve dinlenme sürelerini belirleyip başlatıyorsunuz, sizi uyarıyor ve çalışmalarınızın çetelesini falan tutuyor, insanı teşvik ediyor.
yorumunuz için teşekkür ederim
ama benim çalışmayla ilgili değil de
bu konu üzerinde çalışmayla ilgili bir konsantrasyon problemim var sanki
boş boş sayfaya bakıyorum ve bakıyorum...
hani bazen diyorlar ya her yere o konuda not yapıştırın, gözünüz gördükçe içiniz sıkılır, bitireyim dersiniz, şunu aradan çıkartayım dersiniz, denedim, notların üzerinden atlayıp geçiyorum
beynim inat etti sanki
Kalk kız işini yap(seni kovmak lazim )
Kelin ilacı olsa başına sürermiş.
Hiç doğal olmayan, oldukça kimyasal bir yöntemim var ama söylemeyeyim. Sadece bu konu içinmiş sorunun. Genel olsaydı işe yarayabilirdi.
Ban yiyince emin ol daha çok giriyosun foruma
aynı şeyi düşünmediysem arap olayım
ban mı yesem diyeceğim ama o zaman da başka şeye sararım
cevap yazamıycam yazdım ama ısrarla da yazıyorum farkındaysanız
Anlıyorum, ama "25 dakika dişimi sıkayım" düşüncesi işe yarayabiliyor. Ben mesela sadece kendimi cidden zorlamamı gerektirecek çalışmalar için uyguluyorum bunu. En azından dikkatim dağılınca, ya da başka bir şeyle ilgilenmek istediğimde "şu kadar dakika daha çalışayım sonra bakarım ona" diyorum.
Benim için "bitene kadar çalışayım" ya da "biraz daha çalışayım" demekten daha tutarlı, ve daha katlanılabilir geliyor açıkçası.
Evden nasıl danışmanlık yapıyorsun beybisi ya bize de anlat biz de yapalım
aslında düşününce...aklıma yattı deneyeceğim, hem de birazdan
canım uzmanlık alanlarım var
e bunca yıllık iş hayatından gelen de bir çevre
yıllardır alınmış eğitimler
Allah da bir kapı açtı
oldu işte
Aman etme, ilaç işte. Her ilaç gibi bir tarafı düzeltirken diğer tarafı bozuyor.hııııııçok merak ettim
Umarım hoşunuza gider ve işinize yarar.
Android cihaz kullanıyorsanız "clockwork tomato" adlı uygulamayla beraber başlamanızı tavsiye ederim, denediklerim arasında en iyisi o idi.
Aman etme, ilaç işte. Her ilaç gibi bir tarafı düzeltirken diğer tarafı bozuyor.
O işi tamamlarsan seni starbucks'a götüreceğim. Felsefe konuşuruz.
Ben daha üniversite öğrencisiyim yaaa. Evden çalışıyorum deyince bir heyecanlandımm hahaha