- 8 Haziran 2010
- 390
- 5
- Konu Sahibi Kalimero28
nihal hanım merhaba
mayıs ayında doğum yaptım kızıma kah teşhisi konuldu,ömür boyu hidrokortizon kullanılacak denildi.gördüğün kadarıyla sizde doğduğunuızdan beri bu ilacı kullanıyormuşssunuz.ilacın yan etkilerinden bahsedildi,boy kısalığı uzynluğu vs.sizde meydana gelen bir yan etki varmı acaba.kafamda karmaşık düşüncelr var hep.bana ameliyat sürecinden bahsederminiz psikolojik olarak.siz bu hastallığı nasıl benimsediniz.birde kızım tuz kaybediyor.sizdede oldumu bunun içinde sürekli bi ilaç kullandınızmı?
Merhabalar. bende nihal gibi klasik kah hastasıyım. ancak ben tuz kaybetmiyorum. 18 yıldır kortizon kullanıyorum. dediğiniz ilaçları küçük kardeşim doğduğundan beri kullanıyor. hepsi kortizon ilacı sadece isimleri değişik. dediğiniz ilacın yan etkileri daha az o yüzden çocuklarda bu ilaçlar tercih ediliyor. bende iki kere ameliyat oldum. çok şükür şimdi bir şikayetim yok. benimde boyum aile bireylerime göre çok olmasa da biraz kısa. 157 cm boyundayım. kilom 57. son zamanlarda ilacımın dozuyla oynadılar. o yüzden kilo aldım. vallahi ben hep farklı olduğumu hissederdim. zamanla -özellikle ameliyatlardan sonra- bu duruma aldırmaz oldum. ta ki infertelite problemiyle karşılaşana kadar. çok şükür kimseye muhtaç olmadan yaşıyoruz. akıl sağlığımız yerinde. tuz kaybettiren formu biraz daha ağır. adrenal krizler olabilir. çocuk ateşlenince ilaçlarını artırmalısınız. ailem bende ilacı artırmadığı hatta içirmediği için bir kere ölümden döndüm küçükken. adrenal krize girmişim meğer. dikkat etmek lazım. ama dünyanın sonu değil. hayat herşeye rağmen çok güzel. bebeğinizin yaşam kalitesi de çok yüksek olacak. buna inanın.
geçmiş olsun.